6/3/19

Το κράτος πουλά επιχειρήσεις και το χρέος αυξάνεται !

Όταν ξεκίνησε η κρίση, το ελληνικό κράτος ήταν μεν πτωχευμένο - αλλά ζάμπλουτο! 
Και εξηγώ: Δεν είχε πτωχεύσει από έλλειψη πλούτου αλλά (όπως συνήθως συμβαίνει και στις επιχειρήσεις) από έλλειψη ρευστότητας. Είχε "ξεπουλήσει" μόνο τον ΟΤΕ (COSMOTE), την Αγροτική (και 3 ακόμη τράπεζες), την ΕΤΒΑ, την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και παραχωρήσει το 55% του Ελ. Βενιζέλος. 
Τώρα έχει "απωλέσει" τον ΟΠΑΠ, τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια, τα 14 αεροδρόμια, τον Αστέρα, το Ελληνικό, τον ΟΣΕ, το Αέριο, το 24% του ΑΔΜΗΕ, την ΕΘΝΙΚΗ (με τη FINANSBANK), μερικές βραχονησίδες και προχωρά στην ΔΕΗ, στο υπέδαφος, στις άδειες τηλεοπτικών καναλιών, τον αιγιαλό, αυτοκινητόδρομους, ΕΥΔΑΠ, τις εισπράξεις από αρχαιολογικούς χώρους και ότι άλλο βάζει ο νους σας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΣΧΕΣΗ ΧΡΕΟΥΣ - ΑΕΠ! 
Δηλαδή συνεχίζουμε να είμαστε καταχρεωμένοι!
Και προσοχή! Αυτά τα γράφει κάποιος που θεωρεί οτιδήποτε κρατικό ως όνειδος κακοδιαχείρισης και προτιμώ χίλιες φορές να περάσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα. ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ!!!
Ταυτόχρονα, έφυγαν από ελληνικά χέρια, όλες οι τράπεζες, αποθεματικά ταμείων, οικονομίες σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου (μόνο αυτών ή κυρίως αυτών που ήταν σε ελληνικά χέρια), έκλεισαν μεγάλα σούπερ μάρκετ ή πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία και "μετανάστευσαν" φορολογικά ΟΛΕΣ οι μεγάλες βιομηχανίες και εταιρείες! 

Επιπλέον, οι απλοί πολίτες, ξόδεψαν (συντηρώντας το σπάταλο, άχρηστο δημόσιο) όλη την περιουσία τους σε ρευστό, ακίνητα αλλά και τιμαλφή (βλέπε Ριχάρδος), χάθηκαν περιουσίες σε μετοχές, εκμηδενίστηκαν οι αξίες των σπιτιών (μεταβλήθηκαν οι φόροι από κτήσης/αλλαγής σε διακράτησης), ενώ έφυγαν τα μυαλά, τα νιάτα και οι σπουδαγμένοι...
Εδώ και 10 χρόνια, τι έχει αλλάξει; Άλλαξε μήπως το κράτος μας; Άλλαξαν οι θεσμοί; Άλλαξε το μοντέλο της οικονομίας μας; Αλλάξαμε μυαλά ως λαός; 
Να σας πω εγώ τι άλλαξε: 
το ζάμπλουτο κράτος μας φτώχυνε και σε λίγο καιρό δεν θα μας ανήκει τίποτα πια.


John Zolotas



2 σχόλια:

  1. Και που ειναιτο προβλημα δηλαδη? Ετσι κι αλλιως δεν ειχαμε παρα τα βασικα. ΑΥτα δεν τα παιρνουν γιατ ι θελουν να εχεις την ψευδαισθηση της ιδιοκτησιας και να σηκωνεσαι σα μαλακας καθε πρωι να πας να τρως τα σκατα στη καθε κωλοδουλεια υπηρεσιων που δουλευουμε οι πιο πολλοι γιατι η παραγωγή εχει ηδη αναχωρησει κατά Ασια μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαγώθηκε στην μεταπολίτευση ο Καραμανλής΄ να πάρει το κράτος τις στρατηγικές επιχειρήσεις από τους ιδιώτες.
    Ο Παπανδρέου στην συνέχεια άλλαξε ταχύτατα την κρατικοποίηση άλλων λιγότερο σημαντικών επιχειρήσεων.
    Μετά,πριν κλείσει καν η δεκαετία,φαγώθηκε ο Μητσοτάκης να τις ξαναπουλήσει στους ιδιώτες και να στείλει κάποιες στην Κίνα.
    Ο Σημιτάκος υπερακόντισε τις προσδοκίες του νεοελληνικού κράτους, ξεπουλώντας όπως-όπως ό,τι μπορούσε και παράλληλα φαγώθηκε να στείλει ό,τι είχε απομείνει σε βαλκάνιες περιπέτειες.
    Μόνο που τώρα το ποσοστό των ξένων "ιδιωτών", πολλοί από τους οποίους είναι επιχειρήσεις ξένων δημοσίων οργανισμών, είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εχόντων και κατεχόντων.
    Η χώρα κύριοι,απλά άλλαξε χέρια.
    Είστε τώρα ικανοποιημένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.