5/3/19

Αγαπητέ Κυριάκο το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα το λύσεις με περισσότερη κρατική παρέμβαση.



Οι Ελληνίδες δεν γεννούν επειδή υπάρχει ανασφάλεια η οποία δημιουργήθηκε από το κράτος: τα επιδόματα, τα ρουσφέτια και τα εφάπαξ έφτασαν τους συντελεστές φορολόγησης στο 80% και το μέλλον της τρέχουσας γενιάς και της επόμενης τουλάχιστον έχει υποθηκευτεί για χάρη του πελατειακού στρατού των κυβερνήσεων. 
Ο πληθυσμός μας έτσι θα γερνά και θα ζητά συνεχώς συντάξεις και όχι εργασία. Όποιος υπόσχεται επιδόματα για να λύσει τόσο βαθιά προβλήματα είναι λαϊκιστής και ανάξιος να κυβερνήσει τη χώρα στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Μισό κράτος μισοί φόροι μισές εισφορές ΤΩΡΑ. ΑΝ θέλουμε να υπάρχουμε και αύριο.


Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

11 σχόλια:

  1. Ἡ οἰκονομική ἐνίσχυση τῶν πολυτέκνων Ἑλλήνων χρειάζεται, διότι α) ἀπό τά ἐργαζόμενα παιδιά τῶν πολυτέκνων θά πληρώνονται οἱ ὅποιες συντάξεις, καί β) μόνο Ἔλληνες θά ὑπερασπισθοῦν τήν Ἑλλάδα σέ περίπτωση κινδύνου γιά τήν ἐλευθερία μας,
    καί ὄχι οἰ αὐτογκετοποιημένοι ἀλλοδαποί πρώτης καί δεύτερης γενιᾶς πού θά "ἑλληνοποιηθοῦν" μαζικά μέ ταχύτητα γιά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς νά ἔχουν πάρει τίποτα ἀπό τόν Ἑλληνισμό καί τήν Ὀρθοδοξία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με το άρθρο και θα το επεληθευσω με ένα παράδειγμα. Τα 2000 ευρώ επίδομα στη γέννηση ενος παιδιου αποτελουν ακριβώς το ποσό της μίζας για τη γέννηση του παιδιού. Είτε στο δημόσιο νοσοκομείο είτε στο ιδιωτικό ο μαιευτήρας θέλει από 1500-2000 για τη γέννα. Συνεπώς το βοήθημα καταλήγει στη συντεχνία που λυμαίνεται το κρατικό νοσοκομείο υπό την ασυλία του κομματικού κράτους. Η ΝΔ το γυρίζει πίσω στους γονείς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν το βλέπει. Όμως η μίζα στα νοσοκομεία υπάρχει. Υπάρχει στο δίπλωμα οδήγησης, στο δικατσα, στην πολεοδομία, στη ΔΕΗ, στην εφορία, στο ΑΣΕΠ, παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι πάντα η ανασφάλεια και οι πενιχροί μισθοί υπαίτια γιά το δημογραφικό.
    Είναι κυρίως η νοοτροπία μιάς κοινωνίας που δεν νοιάζεται αν θα γεμίσει αλβανόπαιδα ή ισλαμόπαιδα και έχει χάσει γιά κάποιο λόγο τα αντανακλαστικά της επιβίωσης.
    Εξάλλου τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει υποστεί αρκετό διαφωτισμό ότι δεν είναι απόγονος των αρχαίων,οπότε και τι νόημα θα είχε να κάνει πολλά παιδιά;
    Η πενία είναι ένα πρόσχημα,μιά αφορμή.
    Η κοινωνία έχει συνδιάσει την πολυτεκνία με την μιζέρια και την πνευματική καθυστέρηση.
    Ισως,σε αυτό να έχει συμβάλλει και η άθλια κατάσταση των πολύτεκνων Ρομά.
    Ο Πάγκαλος έχει πεί: "Δεν συμφέρει να επιδοτούμε την γεννητικότητα.Συμφέρει περισσότερο να εισαγουμε παιδιά".
    Προσωπικά αυτην την υπόθεση της υπογεννητικότητας την θυμάμαι τουλάχιστον από εποχής χούντας.
    Στο περιβάλλον μας ο καθείς βλέπει μιά καθυστέρηση στην επιθυμία τεκνοποιϊας.
    Ελάχιστες γυναίκες θέλουν να παντρευτούν νωρίς γιά να κάνουν παιδιά.
    Αυτά είναι ο κύριος λόγος της υπογεννητικότητας και τα λοιπά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
    Από την άλλη ,έστω και έτσι ,οι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.
    Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν κάναμε και πολλά παιδιά.














    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαριος εχει δικιο...Ειναι η νοοτροπια των γυναικων κυριως. Αντεστρεψαν τις αξιες ...σαν συνολο....λογω μοντελου που ηλθε απ εξω...διεστραμενου...χωρις συγκριση με την φυση...Θυματα ειναι της δηθεν "αλλης ποιοτητας"ζωης....αν ποιοτητα ειναι ο ....καφες...και το "περνω την ωρα μου..."...οπως οπως ..ανευ νοηματος...Σιγα μην επιδοτηδουμε την γεννα...δηλ. να κανει κουμαντο το χρημα κι εδω...στην γεννηση της ζωης .!! Μονο ...επιταγη δεν ζητησαν απ τον ...Θεο ...για γεννα !!Αν θελει η γυναικα να το...ξεφτηλισει τελειως ολο σαν δημιουργια...ας το κανει.Αν της...επιτραπει η ανοησια αυτη να φτασει στην υβρη...

      Διαγραφή
  4. Τοσα χρονια υφερπει το προβλημα. Τι ακριβως εκαναν οι ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΑΕ που ελεγε ο Αδωνης?
    Τιποτα!!!! Γιατι οι αποφασεις ειχαν ληφθει προ πολλου. Αλλωστε το 96 ο Παγκαλος σε μια κριση ειλικρινειας ειχε πει το περιφημο: Ειναι φθηνοτερο να εισαγουμε εργατικο δυναμικο απο το να στηριξουμε επιδομαρικα την ελλην ικη οικογενεια. Και ειχε δικιο. Οπως καταλαβαινετε το προβλημα το ειχε ο μπουκωμενος (τοτε) απο τη μασα των δανεικων ελληνομαλακς που δεν εβλεπε περα απο τη μυτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαινω το λογο του θορυβου ! Ο τσιπρας το ελυσε το Δημογραφικο . "Θα ενσωματωσουμε τους μεταναστες " Πααααρα πολυ απλο ! Θαυμαστε τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως οφείλουμε να διδαχθούμε απο παλαιότερους όπως ο Γάλλος πατριώτης Στρατηγός Charles de Gaulle.

    Στα Απομνημονεύματά του, [βλεπε: "Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος-Απομνημονεύματα", Κάρολος ντε Γκωλ, Εκδόσεις Γκοβόστη, Αθήναι 1967, και συγκεκριμένα στην σελίδα 686], ο Ντε Γκωλ, επειδή, η "μεγαλοσύνη" της γαλλικής φυλής είχε παραμεληθεί πάρα πολύ με αποτέλεσμα η Γαλλία να γίνει μια στάσιμη σε πληθυσμό αραιοκατοκοιμένη χώρα, απεφάσισε, - "ένα πλήρες σύστημα οικογενειακών επιδομάτων που άρχισε αμέσως να λειτουργεί. Με αυτήν την πράξη, θα ενισχυόταν η γαλλική γεννητικότητα, τόσο πλούσια άλλοτε και ικανή να συντηρεί τις επιχειρηματικές προοπτικές και την μεγαλοσύνη της γαλλικής φυλής" - αυτά δε πότε;

    Τα έτη 1945 και 1946, αλλά είπαμε ο Ντε Γκωλ ήταν ένας Γάλλος πατριώτης. Αγαπούσε την Πατρίδα του και τους Γάλλους συμπατριώτες του, δεν ήταν ....ανόητος ιδεοληπτικός ή μάλλον διεστραμμένος πολιτικά, ελληνόφωνος Τσίπρας, ο οποίος μισεί τους Έλληνες, νομίζει ότι με την εισαγωγή λαθρομεταναστών θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τόσο της υπογεννητικότητας όσο και το πολιτικό, καθ΄όσον πιστεύει ότι οι εισαγόμενοι ισλαμιστές θα ασπασθούν τον κομμουνισμό διεωνίζοντας την στραβή ιδεολογία του!!

    Δεν βλέπει πως στην Τουρκία αντιμετώπισαν το αριστερό ρεύμα του φτωχότερου αμόρφωτου πληθυσμού με το Ισλαμ,και τώρα αυτό απειλεί να τους "φάει"!!!

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Σ. Πλέον αυτού, φρόντισε ο de Gaulle, ώστε η Γαλλία να έχει εγχώρια ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικούς σταθμούς, έτσι ώστε το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Γαλλία να παράγεται από αυτούς τους σταθμούς και να μην εξαρτάται από την εισαγωγή πετρελαίου!
    Ειρρήσθω εν παρόδω, δεν έχω ακούσει για πολλά τρομερά προβλήματα για τους Γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἔκανε πολὺ καλὰ ὁ Κυριάκος ποὺ δίνει ἕνα βοήθημα σὲ ὅποια γεννήσει τέκνο, διότι δὲν πᾶμε νὰ διορθώσουμε τὸν κόσμο, ἀλλὰ νὰ τὸν αὐξήσουμε.
    Ἔτσι ἡ μάνα, τοὐλάχιστον νὰ ἔχῃ τὰ ἔξοδα τοῦ μαιευτηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Give incentives to 2 million people to leave Athens and move to the rural areas. The rest will happen naturally.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τόσο θλιβερό που κανείς δεν αντιλαμβάνεται τους αληθείς λόγους της υπογεννητικότητος. Δυστυχώς ακόμη και ένα τέτοιο μείζον και διαχρονικό θέμα γίνεται αντικείμενο ύβρεων κατά των αντιπάλων πολιτικών, λες και το θέμα προέκυψε προ μερικών ετών. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οικονομικό, είναι θέμα μεταστροφής αξιών. Ο ευδαιμονισμός και η λατρεία του "εγω" αποτρέπουν τα νεαρά ζευγάρια από την τεκνοποιεία. Τα χρήματα που χρειάζονται για την ανατροφή των τέκνων πηγαίνουν σε καινούργια αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά και λοιπές πολυτελείς δαπάνες. Η αγορά επιβάλλει αυτήν την νοοτροπία, έχετε δει καμμία διαφήμιση ή ακόμη και τηλεοπτική εκπομπή που να προβάλλει τα αγαθά της μητρότητος; Το νεοφιλελεύθερο σύστημα επιβάλλει τον άκρατο καταναλωτισμό. Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σημειώσω στον σχολιαστή των πυρηνικών εργοστασίων ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, συνεπώς ακατάλληλη για την εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων, ρωτήστε τους Ιάπωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.