6/3/19

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στο Ψηφιακό Παραπέτασμα!

Χαμηλές επιδόσεις στους περισσότερους δείκτες του ΟΟΣΑ που αξιολογούν την προετοιμασία μιας χώρας για την «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» έχει η Ελλάδα. Τα ανησυχητικά στοιχεία σε εκπαίδευση, απασχόληση και υποδομές.

Την ίδια στιγμή που πυκνώνουν οι φωνές σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να συμμετάσχει πιο ενεργά στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», που συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιοποίηση, πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ με τίτλο «How's Life in the Digital Age 2019» περιλαμβάνει εξαιρετικά δυσάρεστα στοιχεία.
Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στη λάθος πλευρά ενός «Ψηφιακού Παραπετάσματος» με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, όπως αναφέρθηκε προ ημερών στους Δελφούς, σε αρκετές ομιλίες του Οικονομικού Φόρουμ.
Η έρευνα του ΟΟΣΑ, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει περισσότερους κινδύνους, παρά ευκαιρίες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό κοινωνιών και οικονομιών. Η έρευνα αξιολογεί τις επιδόσεις των κρατών – μελών σε 33 δείκτες ευκαιριών και κινδύνων που συνδέονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Andpik μιας και ανέβασες δύο σερί άρθρα σχετικά με πληροφορική δεν ανεβάζεις και το τρέχων μέγα θέμα "Η Γεροβασίλη ομολογεί ότι οι προληπτικές προσαγωγές έγιναν έπειτα από παρακολουθήσεις στο διαδίκτυο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.