10/6/19

Την εθνική οικονομία επικαλέστηκε ο Τσίπρας για τη διάλυση της Βουλής - Δεκτή η πρόταση από τον Παυλόπουλο- Εκλογές στις 7 Ιουλίου



Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να του ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Με την επίσκεψη αυτή σηματοδοτείται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία είχε προαναγγελθεί από τον κ. Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη ήττα με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

«Κύριε Πρόεδρε, όπως θα γνωρίζετε άλλωστε, το έχω προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών, προτίθεμαι να ζητήσω την διενέργεια εκλογών και τη διάλυση της Βουλής. Ήρθα σήμερα εδώ δεδομένου ότι από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μία συνθήκη που με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές ήταν στα τέλη του Σεπτέμβρη μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου τεσσάρων περίπου μηνών πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δεδομένου δε ότι έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο ο οποίος δεν πρέπει επ ουδενί να διαταραχθεί διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευε. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης σας ζητώ να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως αργότερα (στις 20:00) ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.



ΠΗΓΗ: newpost.gr

3 σχόλια:

  1. Εμμέσως πλήν σαφώς μας λέει ότι η Οικονομία είναι χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Plaudite, amici, comedia finita est!"

    Αλήθεια, κωμωδία ζήσαμε η δράμα τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια?
    Προφανώς και τα δύο.
    Αντιμνημονιακή κωμωδία από 'αριστερές' μαριοννέτες των "Θεσμών". αλλά και ένα δράμα χωρίς τέλος, διότι τεράστια ζημιά έκαναν, και αυτοί, σε βάρος της χώρας μας.
    Διότι, έφεραν το τρίτο Μνημόνιο με δυσμενέστατους όρους, χαρίσανε το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" σε εχθρούς μας, έθεσαν τις βάσεις για την Συνταγματική αποχριστιανοποίηση της χώρας μας, ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τον εποικισμό της από μουσουλμάνους, τελευταία στιγμή μέχρι και το αξιόποινο της βλαστήμιας να καταργήσανε.

    Υπάρχει και το εξής κακό, που προφανώς προκάλεσαν στον λαό, σύμφωνα με τον Ισοκράτη:
    "Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν."

    Η παρακμιακή κατάσταση της χώρας μας δυστυχώς φαίνεται πως δεν είναι αναστρέψιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η διαδοχη ΝΔ λεει στον λαο τωρα : και τωρα αγαπη μου ...οι δυο μας στο ...κρεββατι...μην φωναζεις πολυ.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.