21/6/19

Βαρυσήμαντο μήνυμα του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τη φυλακή του Ιμραλί για τις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

Προς την Κοινή Γνώμη
Μετά την προσωπική πρωτοβουλία που πήρα για να σταματήσουν την απεργία πείνας μέχρι θανάτου οι απεργοί πείνας και τις πιθανές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω αυτήν την ανακοίνωση.
Αναφέρθηκα στην ανάγκη για μια πιο εμβριθή και πιο ξεκάθαρη στάση σε σχέση με την Περίοδο Συνομιλιών για Εξεύρεση Λύσης (σ.τ.μ. για το Κουρδικό με το τουρκικό κράτος). Αυτά που είναι τώρα σε εξέλιξη, τα είδα από αυτήν την οπτική γωνία. Όλα αυτά που έγιναν μετά τη λήξη της Περιόδου Συνομιλιών για Εξεύρεση Λύσης και τα οποία δεν ξεπερνούν το παραδοσιακό δίλημμα της Τουρκίας (σ.τ.μ. για την αντιμετώπιση του Κουρδικού), αυτή η πρακτική της συνεχούς σύγκρουσης και της δημιουργίας χάσματος (μεταξύ Τούρκων και Κούρδων), έχουν επιδεινώσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα στην Τουρκία και κυρίως το Κουρδικό Ζήτημα.
Το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), απέναντι στα δύο μέτωπα που σχηματίστηκαν, τη Συμμαχία του Προέδρου της Δημοκρατίας (Ερντογάν) και τη Συμμαχία του Έθνους (CHP-IYI PARTI), επέλεξε την Συμμαχία της Δημοκρατίας, που επιδιώκει τη δημοκρατική διαπραγμάτευση με στόχο την εξεύρεση λύσης (στο Κουρδικό).
Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι το επόμενο διάστημα τα εσωτερικά κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο θα ενταθούν, αυτός ο τρίτος δρόμος που επέλεξε το HDP έχει πολύ μεγάλη σημασία. Στο πλαίσιο αυτό, η Συμμαχία της Δημοκρατίας, που έχει οικοδομηθεί γύρω από το HDP, δεν πρέπει να γίνει μέρος των εφήμερων εκλογικών αναμετρήσεων. Η ιστορική σημασία που έχει η Δημοκρατική Συμμαχία, δεν της επιτρέπει να γίνει μέρος του υφιστάμενου διλήμματος και όπως έπραξε μέχρι τώρα, στις προσεχείς εκλογές θα πρέπει να επιμείνει στην ουδετερότητα.
Η γραμμή που στηρίζεται σε τρεις αρχές, τη δημοκρατική συνεννόηση, την ελεύθερα ασκούμενη πολιτική και το πανανθρώπινο δίκαιο, είναι η πολιτική πλατφόρμα που παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα και οδηγεί σε λύσεις των προβλημάτων. Απευ΄θνω έκκληση σε όλους τους κύκλους που είναι σχετικοί με τα παραπάνω και στη βάση αυτή του καλώ να είναι ευαισθητοποιημένοι.                                                                                                                                                                          18.06.2019
                                                                                             Κλειστή Φυλακή του Ιμραλί
                                                                                                                    Abdullah Öcalan
Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: Σάββας Καλεντερίδης

1 σχόλιο:

  1. Κατι μου θυμιζει αυτη η 'στρατηγικη' ,λετε να τον 'κολλησαμε' φοβιες και ηττοπαθεια.

    Αν θυμαμαι καλα το εχει ξαναπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.