21/6/19

Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις να στείλω φρεγάτες θα το κάνω!

ΕΘΝΙΚΑ

© Newsbomb ΕΘΝΙΚΑ
Απίστευτο παρασκήνιο από τη σύνοδο Κορυφής - Όλοι οι διάλογοι του Τσίπρα με τους Ευρωπαίους ηγέτες - Τι του είπαν ο Μακρόν και η Μέρκελ - Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Κύπριος Πρόεδρος κατέθεσαν νέο λεκτικό στον πρόεδρο Τουσκ.
Ζήτησαν να παρέμβουν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το Συμβούλιο έπρεπε να υιοθετήσει σκληρότερο λεκτικό στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Τότε ο Ολλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα».
Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και εξέφρασε ενόχληση γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.
Το λόγο πήρε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε «Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».
Τότε το λόγο τον πήρε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είπε:
«Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;»
Η απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων σχετικά με τις τουρκικές κινήσεις υιθετήθηκε και, επιπλέον, έγινε λόγος για «στοχευμένα μέτρα», πέραν της καταδίκης της Τουρκίας και της υποστήριξης της πρόσκλησης για επιβολή «κατάλληλων μέτρων» και κατά προσώπων, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Σήμερα δεύτερη ημέρα της Συνόδου, αναμένεται να εξαγγελθούν και τα μέτρα που σκοπέυει να πάρει η Ε.Ε κατά της Τουρκίας. Ένα από τα σενάρια προβλέπει την περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία, η µη περαιτέρω αναμόρφωση της τελωνειακής ένωσης, η αναστολή των συναντήσεων του Συμβουλίου Σύνδεσης (υψηλού επιπέδου) και το πάγωμα όλων των κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καραδίκασε τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, εξέφρασε την ανησυχία του για τη μη ανταπόκριση της Άγκυρας στα μηνύματα να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες, επεσήμανε τις άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στις ευρωτουρκικές και κάλεσε την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισαν τη σημασία της καταδίκης των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ από τους ηγέτες.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να απαντήσει κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσκληση προς την Επιτροπή να προτείνει κατάλληλα μέτρα
Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέλαβε να παρακολουθεί το θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συγκληθεί εντός του Ιουλίου.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και και θέματα άμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι, είπε στον κ. Τσίπρα ότι έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται την έκθεση που θα υποβάλουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε αυτή γίνεται λόγος για «στοχευμένα μέτρα» κατά της Τουρκίας.
Το ζήτημα έθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αλληλεγγύη τους, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες της Τουρκίας και ειδικά τις τελευταίες μέρες στην Κυπριακή ΑΟΖ και τόνισε πως αν δεν υπάρξει ένα σαφές μήνυμα δεν θα λάβει η Τουρκία τα μηνύματα που πρέπει.
Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και αν δεν υπάρξει αντίδραση αυτές οι συμπεριφορές θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παίρνει μέτρα και να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για την Ουκρανία, να παίρνει μέτρα για τη Βενεζουέλα και το Ιράν και να μην παίρνει μέτρα όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους, δηλαδή η ευρωπαϊκή κυριαρχία.
Τόνισε πως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έκλεισαν ποτέ την πόρτα του διαλόγου και δήλωσε τη διάθεση να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η κ. Μογκερίνι επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για ευρύτερους κινδύνους και ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα επόμενα βήματα.
Το κείμενο υποστηρίχθηκε από μεσογειακές χώρες (Γαλλία, Ιταλία), ενώ διαφωνίες, κυρίως ως προς το λεκτικό, διατυπώθηκαν από τη Γερμανία και την Ολλανδία, αλλά στο τέλος έγινε αποδεκτό από όλους.

12 σχόλια:

  1. χαχαχαχ το δουλεμα πεφτει συννεφο..ξεροντας ο Μακρον την ανικανοτητα και φοβια των Ελληνων Πολιτικαντιδων,προτεινει να στειλει φραγατες λεγεωνες των Ξενων κτλ..Μα ειναι δυνατον ο Τσιπρας που εγκατεστησε το ορισμο της κωλοτουπας στο πολιτικο manual διαθνως, να αντιμετωπισει καταστασεις που θα προκυψουν απο τη παρουσια φρεγατων στην Αν μεσογειο.Ασε που ο ιδιος ο Τσιπρας εφοδιασε τον Ταγιπ με το καλυτερο οπλο απεναντι στην Ευρωπαικη ενωση το ""λαθρομετραναστευτικο""...και καθεται και σπαει πλακα ο Εμμανουελ να περασει η ωρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, καμία ουσία. Έδαφος της ΕΕ κατακυριεύεται και καταπατείται από μια ξένη χώρα και οι φωστήρες στο συμβούλιο συζητούν για ...κυρώσεις (σιγά τα καλσόν!) και για πάγωμα των συζητήσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Μας δουλεύουν! ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ή ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ??? 'Κυρώσεις' και 'με θύμωσες, δεν σου μιλάω σήμερα!'??? Την ίδια ώρα που οι 'φίλοι' Βρετανοί (και άλλοι) σιγοντάρουν την Τουρκία και μιλάνε για μοίρασμα κοιτασμάτων...
    Δίκιο είχε. Έθνος ανάδελφο είμαστε.
    Αιδώς, 'Ευρωπαίοι'!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου απαντά ο Ευρωπαίος...εσύ φίλε μου Έλληνα δεν έλεγες ότι δεν έχεις σύνορα;Εσύ δεν τα άνοιξες ως αλληλεγγύη στους μετανάστες;Εσύ δεν είπες ότι δεν πρέπει να είσαι μονοφαγας;Εσύ δεν είπες ότι σε μια στραβή με τους κακούς γείτονες σου, ότι θα το ρισκάρεις;Όλα τα παραπάνω τρεις φορές δεν τα υπερψήφισε ο ελληνικός λαος;Ε τι θες τώρα από εμένα, να κάνω τον καουμπόι για λογαριασμό δικό σου;

      Διαγραφή
    2. @ Ρωμιος.
      Περιπου ετσι ειναι αλλα η ευθυνη των πραξεων δεν μπορει να βαραινει ολους το ιδιο.

      Διαγραφή
  3. No cheap natural gas from Cyprus to any EU member that doesn't support Greece and Cyprus. Price negotiations should be bilateral. We are risking everything at the worst possible moment so EU can be freed from Russia and this is what we get????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην γινόμαστε μικροψυχοι και μικρονοες συγκαλείται ήδη συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και στα εθνικά θέματα επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι για να μην πω σε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ραγιά... Ενας σύμμαχος ήρθε να πολεμήσει δίπλα μας και εσύ το εξευτελίζεις. Αυτά που λέει ο Μακρόν τα εννοεί. εσύ αυτά που γράφεις όμως γιατι τα γράφεις ραγιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ οι ξευτίλες Ελληνάρες συζητάν ΜΟΕ με τουρκία .. η ΕΡΤ κλαιγόταν προχθές ότι δέν πρέπει να θυμώνουνμε τόν ερντογάν ... και τώρα ζητάμε πιό αυστηρές ανακοινώσεις από ΕΕ??? ΞΕΦΤΙΛΕΣ πάντα ... Δηλαδή να τα βρούμε εμείς με Τουρκία μέσω ΜΟΕ και μετά να είναι κακοί οι Ευρωπαίοι .... Πάντα ξεφτίλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν εξελέγει ο Σύριζα η πρώτη του πράξη ήταν να διαφωνίσει με πολύ ΜΑΓΚΙΑ μιά καταδικαστική ανακοίνωση της ΕΕ κατα Ρωσίας. Επίσης ο Σύριζα υποτήριξε την αυτονομία τής Καταλωνίας. .... Επίσης ο Σύριζα δίνει άδεια σε τρομοκράτης ... Επίσης ο Σύριζα υποστήριξε Μαδούρο ... ΛΟΛ για αυτό και πολλοί ευρωπαίοι μπορούν να μας πούν τώρα αει γ..ου τώρα μ...α ... ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακρόν στείλε Φρεγάτες ASAP γιατί άν περιμένεις από τόν φλούφλη τήν βάψαμε .... άλλωστε η θάλασσα δέν έχει σύνορα ... Επομένως ο καθένας μπορεί να φέρει τίς φρεγάτες του εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κοσμά μετά την πτώση της τσαρικης Ρωσίας οι σύμμαχοι μας βοηθούν συνεχώς από το 22 μέχρι τα Ίμια και την χρεοκοπία. Τώρα με την Ρωσία του πουτιν μάλλον νιώθουν κάπως άβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειπε θα στειλει...δεν ειπε θα δωσει...Ειπε για φυλαξη...δεν ειπε για πολεμο...Εχει και αεροπλανοφορο..Δεν ειπε το στελνει.Δεν ξερουμε τι απαντησε ο δικος μας....Τι ακριβως θελει....Ειπε ...αν το ζητησεις .Δεν ξερουμε αν το ζητησε τελικα..Κι αν οχι ...γιατι ? Η ταση ηταν βοηθω ?? Με σκαφη να κανουν τι ?? Παρατηρησεις ?? Φοβητρο ? Εμπλοκη ?? Τι ?? Κι αν η ταση ηταν ...βοηθω γενικα....αλλο τι σε οπλα ...ζητησαμε ?? Η μας ....φτανουν οσα εχουμε ?? Σε οτι αφορα τις κυρωσεις...ας δουμε πρωτα...και μετα ...γελαμε...η οχι...Υποθετω τι.....αλλα ας δουμε...Εν τω μεταξυ...επειδη πανε με τον ...αραμπα...κι ολα τρεχουν ...ας φυλαξουμε μονοι...( οπως και τα συνορα με τους ...λαθρο...Αν παθει Τουρκικη φρεγατα βλαβη...να στειλουμε συνεργειο να την ..φτιαξει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.