5/6/19

Στοιχεία σοκ για τις εξαγωγές - έκρηξη εισαγωγών

Μία μεγάλη πληγή στην πραγματική οικονομία που συνεχίζει να  "ματώνει" αποκαλύπτεται μέσα από τους αναλυτικούς πίνακες οι οποίοι συνοδεύουν την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για  το ΑΕΠ. Δηλαδή την πιστοποίηση περί αναιμικής και συνεχώς επιβραδυνόμενης ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας (κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον εξωτερικό τομέα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στις εξαγωγές αγαθών. Δέχονται πιέσεις επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία και η αγορά.
Οι εξαγωγές αγαθών σύμφωνα με τις αναλυτικές βάσεις δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκαν κατά 0,7%. Και τούτο όταν οι εισαγωγές αγαθών εκτινάχθηκαν κατά 9,9% το πρώτο τρίμηνο.
Τα στοιχεία
Η συνολική εικόνα που προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ένα μέρος του προβλήματος: τα στοιχεία δείχνουν συνολική άνοδο κατά 4% των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών).

Για τη συνέχεια Capital

7 σχόλια:

  1. Μία χώρα ποὺ δὲν ζῇ μ' αὐτὰ ποὺ βγάζει, ποτὲ δὲν θὰ εἶναι ἀνεξάρτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαφίεται στο κάθε ένα από εμάς η προτίμηση στα ελληνικά προιόντα .
      Σαφώς καί μπορούμε να ζήσουμε μ'αυτά που βγάζουμε καί πολύ πιό ποιοτικά μάλιστα .
      Ψωμί χωριάτικο,τυρί ελληνικό ,λαχανικά -ψάρια -κρέατα-φρούτα ελληνικά .
      Έχουν γεμίσει τα ράφια με σκουπίδια αμφιβόλου ελέγχου από κάθε γωνιά του πλανήτη .Κατάφεραν να παράγουν ντομάτες copy paste, δεν διαφέρουν χιλιοστό μεταξύ τους καί τρέχει ο νεοέλλην να τις αγοράσει αφού πρώτα τις θαυμάσει ....

      Διαγραφή
    2. Έχετε απόλυτο δίκιο. Το εμπορικό έλλειμμα, δημιουργεί έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (λεφτά που μπαίνουν μείον λεφτά που φεύγουν από τη χώρα). Το έλλειμμα μετά, απαιτεί δανεισμό. Η Ελλάδα στη θέση που είναι, δε μπορεί να κάνει τρελό δανεισμό όπως παλιά. Άρα, αυτό που γίνεται, είναι πως δε μπορούν να δοθούν μεγάλοι μισθοί, γιατί ο Έλληνας, πάει και τα δίνει σε ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ. Η Ελλάδα, έχει ανάγκη από στήριξη των ελληνικών προιόντων και αντικατάσταση εισαγωγών με ντόπια.

      Φυσικά, στην Ελλάδα, κανείς δεν ασχολείται με το να βομβαρδίζει καθημερινά τον απλό πολίτη με αυτά τα 2 πράγματα. Γιατί οι πολιτικοί, το μισθό τους τον παίρνουν. Θα έπρεπε να παίζουν "διαφήμιση" κάθε μέρα στην τηλεόραση, γιατί εσείς τα ξέρετε, κ. Ευφημιανός, αλλά ο πολύς λαός, δεν τα ξέρει.

      Δυστυχώς, η Ελλάδα ΔΕΝ έχει ούτε αυτάρκεια τροφίμων σήμερα. Αλλά θα έπρεπε το κράτος να παρακινεί αυτούς που έχουν την οικονομική άνεση να διαλέγουν, να προτιμούν τα ελληνικά προιόντα.

      Στην Τουρκία, ο Ερντογάν το έκανε. Δημιούργησε logo "Υerli Uretim" (Ντόπια Παραγωγή), για να ξέρει ο Τούρκος, να το παίρνει. Το βάζουν και στο ράφι, δίπλα στην τιμή.

      https://i.postimg.cc/CKDvL9Gr/2.jpg

      https://i.postimg.cc/HLBr5k9r/1a.png

      Γιατί έτσι ο Τούρκος δίνει δουλειά σε εργοστάσιο που απασχολεί Τούρκους και τα λεφτά, όταν δεν πρόκειται για ξένα εργοστάσια, μένουν στην Τουρκία, στηρίζοντας τη λίρα.

      Αλλά ποιος ασχολείται στην Ελλάδα... Η εξουσία μετράει...

      Διαγραφή
    3. Αν πας κ.Ουρακολουμ...εξω απ ενα.Λιντλ....θα καταλαβεις..Εκατονταδες συνταξιουχοι ..με φτυαρια στα χερια...δεν εχουν καμμια συνειδηση τι σκαβουν...ετσι. Φυσικα τον ..ταφο τους....αργα και σταθερα...Εχουν μαλιστα την ...αντιθετη σποψη.!! Οτι ...προστατευουν την οικογενειακη ...τσεπη !! Η συναισθηση ειναι με βαση τον ...απλοικο νομο..φτηνο..ακριβο...Ουτε πατριδες...ουτε πως δουλευει η μηχανη...ουτε τι αποτελεσμα βγαινει...Μια νεαρη ..μια μερα μανα..αγοραζε κρεατα για ενα...μηνα..και κοιταζε τιμες μονο φτηνες..Ολα ηταν Ολλανδικα...Γαλλικα ..τολεγε διπλα..Ειχε και λιγα Ελληνικα.Διεφεραν μισο ευρω.Πηρε αδιαφορα τα φτηνα ξενα.Εναν ..σκασμο !!! Την ρωτησα γιατι οχι ελληνικο ? Μα ειναι φτηνα ειπε!! Ναι αλλα της ειπα ειναι ξενα .Και τι με νιαζει .? Ειπε.. Ειναι σωστο αυτο ..?? Ειπα...Ειπε ασφαλως ! Ρωτησα...τι δουλεια κανεις ?? Λογιστρια σε βιομηχανια ειπε. Ζητησα το τηλεφωνο του αφεντικου της .Τι το θελεις ειπε..?? Της λεω .." εχω ενα λογιστη καλο απ το Πακισταν...φτηνοτερο απο σενα πολυ.Να διωξει εσενα να γλυτωσει φραγκα !"..Περιττο να πω...τι εγινε...Το πιστευεις οτι δεν καταλαβε απολυτως τιποτε ??? Απολυτως τιποτε....Κανενα διδαγμα...στον αιωνα τον.απαντα...

      Διαγραφή
  2. Ερχεται.....η Αναπτυξη..του ...Δημοσιου..τρεχει..οπως και τα...σαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πρωτιά σε δυσκολία στησίματος μίας επιχείρησης κατέχει η Ελλάδα για το 2019

    Πώς να ανακάμψει μία οικονομία, όταν, εκτός των φόρων, την τρώει η γάγγραινα τής γραφειοκρατίας και το χειρότερο, δεν γίνεται τίποτε για ν' αλλάξει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.