21/6/19

Ζ. Μίχας: Ετοιμότητα αποτροπής στους Τουρκικούς σχεδιασμούς

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη
Ο Ζαχαρίας Μίχας διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ-ISDA) και συνεργάτης του defence-point.gr, μιλώντας στον 98.4, επισήμανε πως όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται μόνο με ανακοινώσεις της Ε.Ε. αλλά κυρίως με στρατηγική αποτροπής, όπου το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να παίρνει όλο και περισσότερο αποστάσεις από το Κυπριακό.
Κατά τον κ. Μίχα, το διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου είναι επίφοβο για την δημιουργία γεγονότων από την Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ειδικά στο Καστελόριζο. Για αυτό το λόγο η αποτρεπτική μας στρατηγική θα πρέπει από τώρα να είναι πλήρως ανεπτυγμένη.

4 σχόλια:

  1. Όλα μοιάζουν με το 1974: εντολές να μην τολμήσουν οι Ελλαδίτες να ενισχύσουν στρατιωτικά την Κύπρο. Πέτυχαν πρώτα την απόσυρση του ενιαίου αμυντικού δόγματος (όπως τότε της μεραρχίας) και την πτώχευση της Ελλάδος. Όσο η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ συνέταιρος Γερμανίας, Βρετανίας, Ολλανδίας κτλ, με ή χωρίς τον Ερντογάν θα έχουμε συνδιαχείρηση και συνεκμετάλλευση θαλασσών και γης, ή οποία σταδιακά θα οδηγήσει στον αφανισμό του Ελληνικού στοιχείου λόγω των επερχόμενων δημογραφικών αλλαγών.

    Το θέμα νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια ακόμα προέλαση του Ισλάμ ενάντια σε Χριστιανούς, και να προβληθεί ειδικά στις ΗΠΑ, στις χριστιανικές οργανώσεις που έχουν κατά του Ισλάμ. Αν προσφύγουν τώρα χιλιάδες κόσμου μας στις πρεσβείες Γερμανίας, Βρετανίας και ΗΠΑ ως Χριστιανοί πρόσφυγες, αυτό θα αυξήσει τις πιέσεις για απομάκρυνση του Ισλάμ-Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Σήμερα η διεθνής Χριστιανική γνώμη είναι έντονα κατά της επέκτασης του Ισλάμ, κάτι το οποίο δεν υπήρχε το 1974.

    Η ηγεσία της Εκκλησίας μας πρέπει να κατανοήσει ότι αύριο θα είναι αργά, πρέπει να δράσει σήμερα. Κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις από αεροσκάφη και πλοία, αύριο θα έχουμε νέα γενοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Good idea Giorgo to take to the new Archibishop. But first, Onogeneia needs the right to vote to feel involved.

      Διαγραφή
    2. Πρωτο μετρο της ΕΕ εναντιον της Τουρκιας .: Η Ολλανδια με λεφτα της ΕΕ...ναυπηγει 12 σκαφη ακτοφυλακης για την Τουρκια..Δηλ....και με δικα μας λεφτα!!!
      Ερχονται και τα ....αλλα οπου ναναι....αλλαζουν αμαξοστοιχια στο Λιανοκλαδι....κ

      Διαγραφή
  2. Κύριε Νίκο, η Κύπρος ξεπουλήθηκε, σειρά έχει το Καστελόριζο, η Κρήτη και το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Μόσχα ... Αυτό το κακό θα έχει τρομακτικό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.