5/6/19

Στ. Περράκης στο Γιώργο Σαχίνη: Θετική εξέλιξη η Ρηματική Διακοίνωση αλλά υπάρχει σχέδιο; (ηχητικό)

Ο Στέλιος Ε. Περράκης καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τέως μόνιμος πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο νομικός που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το 2011 , στην σχετική διένεξη Γερμανίας – Ελλάδας, χαρακτήρισε μεν απολύτως θετική ενέργεια την επίδοση της Ρηματικής Διακοίνωσης στην Γερμανία για τις επανορθώσεις και τις οφειλές στην χώρα μας από την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής, έστω και λίγες μέρες πριν εισέλθουμε σε προεκλογική περίοδο, αναρωτήθηκε όμως αν υπάρχει σχέδιο και «οδικός χάρτης» των επόμενων κινήσεων που οφείλει να κάνει η Ελλάδα διεθνώς μετά από αυτή την ενέργεια, με όλες τις εναλλακτικές είτε η Γερμανία απαντήσει αρνητικά, είτε θετικά.
Ανέλυσε δε, γιατί το όλο θέμα δεν είναι απλό και γιατί χρειάζεται σε όλα τα επίπεδα μια διαρκή ετοιμότητα.

3 σχόλια:

  1. Εκλογές έρχονται, ευκαιρία για πολεμικές αποζημιώσεις πάλι, μήπως και μαζέψουμε καμιά ψήφο.

    Αυτό που αναφέρει ο κ. Περράκης για τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου που γλίτωσε τη Γερμανία, έχει να κάνει με το γεγονός πως οι Γερμανοί είναι προνοητικοί άνθρωποι και όταν αναγνώρισαν το δικαστήριο, στη δήλωσή τους προσέθεσαν πως, αναγνωρίζουν υποχρεωτική δικαιοδοσία στο δικαστήριο, για οποιαδήποτε υπόθεση εγείρεται ΜΕΤΑ από την ημερομηνία εκείνη (2008):

    over all disputes arising after the present declaration, with regard to situations or facts subsequent to this date other than:
    https://www.icj-cij.org/en/declarations/de

    Ο κ. Περράκης, είναι νομίζω υπεραισιόδοξος όταν ελπίζει πως το δικαστήριο απλά θα αγνοήσει αυτό, αν μη τι άλλο, γιατί τότε θα πανικοβληθούν όλοι και θα αποσύρουν τις δικές τους δηλώσεις, αφού πια δε θα έχει καμία νομική αξία το τι γράφουν στη δήλωση αναγνώρισης και το τι εξαιρέσεις βάζουν.

    Η Ελλάδα, έχει άλλες 2 οδούς, που έχει επιλέξει να αγνοήσει για πολιτικούς λόγους. 1) Να εκτελέσει κατάσχεση περιουσίας τους γερμανικού κράτους στην Ελλάδα, 2) να ζητήσει τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου, όπως προβλεπόταν από τη Διάσκεψη των Παρισίων του 1947, στο οποίο δικαστήριο, αν θυμάμαι καλά, η Γερμανία ως "υπόλογος" θα έχει δικαίωμα να επιλέξει τους μισούς δικαστές από χώρες της αρεσκείας της.

    Όπως καταλαβαίνετε, αυτό θα ήταν εξαναγκασμός της Γερμανίας, που θα εκλαμβανόταν ως απόλυτα εχθρική κίνηση από το Βερολίνο, κάτι που καμιά ελληνική κυβέρνηση δε θέλει.

    Ας δώσουμε λοιπόν λίγη ακόμα προεκλογική κοροιδία στο "λαουτζίκο", μήπως πάρουμε και κανένα ψηφαλάκι και πάμε παρακάτω, μέχρι τις επόμενες εκλογές, που θα ξαναπιάσουμε το λάβαρο της επανάστασης και θα κάνουμε πάλι ντόρο στις εφημερίδες για τις αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε εδώ... Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικές απατεωνιές.

      https://www.iefimerida.gr/news/100287/η-απόρρητη-έκθεση-του-αρείου-παγου-για-το-κατοχικό-δάνειο-και-τις-γερμανικές-αποζημιώσει

      Διαγραφή
  2. Πολλά λόγια από έναν Βαυαρόπληκτο...https://youtu.be/wtax3Fl-UZo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.