3/6/19

Νέο παραλήρημα Ερντογάν για την άλωση της Πόλης λόγω... Ιμάμογλου!


«Εδώ είναι η Ιστανμπούλ, ένα άλλο της όνομα είναι Ισλανμπόλ. Εδώ δεν είναι Κωσταντινούπολ (Κωνσταντινούπολη). Εδώ είναι κάποιοι που θέλουν να την βλέπουν έτσι. Γι’ αυτούς που θέλουν να την βλέπουν έτσι, έχουμε 22 μέρες»

Σε ένα νέο προκλητικό κρεσέντο προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με έμμεση αναφορά και στην άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ειδικότερα, σε ομιλία του έπειτα από την προσευχή που οργανώθηκε στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «εδώ είναι η Ιστανμπούλ, ένα άλλο της όνομα είναι Ισλανμπόλ. Εδώ δεν είναι Κωσταντινούπολ (Κωνσταντινούπολη). Εδώ είναι κάποιοι που θέλουν να την βλέπουν έτσι. Γι’ αυτούς που θέλουν να την βλέπουν έτσι, έχουμε 22 μέρες». Ο Ερντογάν αναφερόταν στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης και τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ακόμη σύμφωνα με το ΚΥΠΕ: «Αδελφοί μου, θυμηθείτε, στην χώρα μας υπάρχουν κάποιοι που λένε πως η τυραννία ξεκίνησε το 1453. Θυμάστε εκείνες τις μέρες, δεν είναι; Αλλά απόψε δεν είναι η επέτειος της τυραννίας, αλλά η 566η επέτειος της Κατάκτησης».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

7 σχόλια:

  1. Αυτη ειναι η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ μογγολε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτό που έκανες Ερτογαν, απλά παραδέχτηκες ότι την λένε και είναι η Κωνσταντινούπολη !!!!!
    Γι αυτό σε ευχαριστώ και σαν ποντιος που είμαι σε καταλαβαίνω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπει μόνο 566 χρόνια πίσω του, ὁ Ἐρντογκάν (2019-1453=566), καί μόνο κάποια φανταστική "Ἰσταμπούλ". Τό δέ πρόσφατο καί ἀνιστόρητο "Ἰσλανμπόλ" νά τό ξεχάσῃ, διότι γελοιοποιεῖται:

    Ἄν ἔβλεπε καλά ὁ Ἐρντογκάν, θά καταλάβαινε ὅτι ἡ Κωνσταντινούπολη (ἤ: "Ἡ Πόλη") ὀνομάσθηκε ἐκτός ἀπό Κωνσταντινούπολη καί "Εἰστανπόλ" (σχετικά πρόσφατα,),
    ἐπί τό βαρβαρικότερον δέ, "Ἰσταμπόλ" ἤ "Ἰσταμπούλ",
    καί τοῦτο, ἀπό τούς βαρβάρους (κυρίως "Τούρκους") πού τήν κατέλαβαν.

    Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες βλέπουμε ὅμως πρός τά πίσω, τήν Ρωμαίικη καί Ἑλληνική-Ρωμαϊκή Πόλη ἤ Κωνσταντινούπολη, στά "τούρκικα" Εἰσταμπόλ, ὡς πόλη ἔχουσα ἠλικία τουλάχιστον (2019-330=)1.679 χρόνων!

    Καί παλαιότερα, ἐπί ἄλλους 10 περίπου αἰῶνες πρίν ἀπό τό 330 μ.Χ., ἐκεῖ ἦταν ἡ πόλις Βυζάντιο, τῶν Μεγαρέων.
    Σέ σύγκριση μέ μᾶς, ἡ ὅραση τοῦ Ἐρντογκάν ἔχει προφανῶς καί μυωπία καί προχωρημένον καταρράκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι Γιάννης Γιαννάκης. Εδώ δέν είναι Ιστανμπόλ είναι Ιστανμπούλ. εις τήν πόλιν Istanbul. Τό είς ή μέ οξεία η δασεία. Είμαι στη γενιά που τα έμαθε την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη χρονιά έπρεπε να τα ξεχάσει Μπράβο μας για τα κατάντια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κακά τού μονοτονικού. Αυτό το εἰς (πρόθεση, σημαίνει σε, εἰς την = στην) γράφεται με ψιλή. Το εἷς (αριθμητικό, σημαίνει ένας) με δασεία περισπωμένη. Δεν υπάρχει είς (με οξεία).

      Διαγραφή
  5. he's using scare tactics and threats just like a regular crime boss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὀρθή ἐπανάληψη: Μή βρίζετε τούς Μογγόλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.