8/11/19

Η υπό γερμανικό έλεγχο Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει κατάσχει ακίνητα και εισοδήματα 1,8 εκ οφειλετών

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) που ελέγχεται από τις Βρυξέλλες και στην πραγματικότητα από το Βερολίνο,περισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατασχέσεις ενώ περίπου 1,8 εκατ. οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.Σύμφωνα πα΄ντα με την ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία τον μήνα Σεπτέμβριο για πρώτη φορά στη διάρκεια του έτους ανήλθαν σε 4.351.315 ή 476.413 περισσότεροι απ’ ό,τι τον Αύγουστο (3.874.902).

Το πλήθος των τελευταίων μάλιστα αυξήθηκε κατά περίπου 5.000 ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (από 1.222.485. σε 1.227.944) ενώ ο εισπρακτικός μηχανισμός, η ΑΑΔΕ, αναμένεται να πατήσει γκάζι σε κατασχέσεις τους τελευταίους μήνες του έτους, μετά και την εκπνοή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.Στο ίδιο διάστημα, τα «φρέσκα» χρέη έφτασαν τα 529 εκατ. ευρώ και αφορούν μόνο σε απλήρωτους φόρους.
Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι από την αρχή του έτους έως τον Σεπτέμβριο, τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν μια ανάσα από τα 5 δισ. ευρώ (4,907 δισ. ευρώ), ποσό που έρχεται να προστεθεί σε ένα συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 104,916 δισ. ευρώ.Πιο αναλυτικά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία της ΑΑΔΕ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μη φορολογικές κατηγορίες, έφτασε τα 588 εκατ. ενώ την ίδια περίοδο το 2018 ήταν 1.419 εκατ. (μείωση κατά 58,6%).Εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 529 εκατ., ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει τα 514 εκατ. (αύξηση κατά 2,9%).
Οι κατασχέσεις
Στη σύσταση δυο υπερκέντρων εισπράξεων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα Κέντρα Είσπραξης Οφειλών Αττικής και Θεσσαλονίκης τα οποία θα λειτουργούν επιτελικά στις προσπάθειες να έρθουν στο δημόσιο ταμείο όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.Τα κυριότερα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών είναι:
-η κατάσχεση υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών,
-η κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων (π.χ. ενοίκια, απαιτήσεις από πελάτες),
-η δέσμευση ακινήτων και η εκποίησή τους με αναγκαστικό πλειστηριασμό με την προστασία, όμως, της μιας και μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

9 σχόλια:

  1. Οἱ ὠφειλὲς ἔτσι μαζεύονται, ὄχι μὲ φιλότιμο καὶ αἰσθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως δουλευουν οι μπραβοι. Εν τω μεταξυ οι νεοραγιαδες χαιρονται που σε λιγι κλεινουν 200 χρονια "ανεξαρτησιας"!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο περνάει ο καιρός θα καταλάβει και ο τελευταίος τι έγινε σε αυτή τη χώρα.Αλλά θα είναι πολύ αργά. Άφησαν για δεκαετίες ελεύθερη την φοροδιαφυγή, ενώ κατέκλεψαν το δημόσιο χρήμα, εκτοξεύοντας παράλληλα τον δημόσιο και ιδιωτικό δανεισμό μέχρι που έγινε το κραχ (μετά και από τις γνωστές πολιτικές δηλώσεις), και βρεθήκαμε μια δουλοπαροικία, αλυσοδεμένοι να ακούμε ΄καλό κουράγιο' για όσα μας περιμένουν. Να λοιπόν τώρα που έρχονται ένα ένα όσα θεωρούσαμε τότε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
    Κάθε μέρα μπαίνουν στη χώρα 1000-1500 (δηλ. μισό εκατομμύριο τον χρόνο, συν τους υπόλοιπους των προηγούμενων χρόνων) άγνωστης προέλευσης λαθρομετανάστες, που θα εγκατασταθούν ΜΟΝΙΜΑ εδώ όπως είπε ο Χρυσοχοϊδης, και θα είναι ευνοημένοι στα πάντα, από εύρεση εργασίας στις λίστες του ΟΑΕΔ, μέχρι τις εξετάσεις στα Νοσοκομεία (περισσότερες εγκρίσεις από τους Έλληνες), και το αποκορύφωμα θα είναι τα χιλιάδες διαμερίσματα και σπίτια που θα πάρουν από τους πλειστηριασμούς.
    Όλο αυτό το ντύνουν με ένα 'ανθρωπιστικό περίβλημα' λες και όσοι διαμαρτυρόμαστε είμαστε απάνθρωποι και αυτοί είναι ανθρωπιστές, και καλοί.Οι Έλληνες έχουν αποδείξει με το παραπάνω και τον ανθρωπισμό τους και την έμπρακτη βοήθειά τους, και είναι γνωστό πόσα χρόνια έδιναν εντός και εκτός της Ελλάδας (ακόμα και στη Unisef που αποδείχθηκε μια διεφθαρμένη οργάνωση). Και φυσικά δεν αρνούνται μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ βοήθεια με όλη τους την καρδιά σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν. Εδώ όμως πρόκειται για ΕΙΣΒΟΛΗ, και δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα στην παγκόσμια Ιστορία, να γίνεται μια εισβολή, και ένας ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ μπροστά μας, και ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ. Πάντοτε όλοι οι λαοί υπερασπιζόταν τη χώρα τους, τα εδάφη τους, τα εθνικά στοιχεία τους, όλα όσα συγκροτούν την έννοια της πατρίδας. Αυτό κάναμε κι εμείς από την αρχαιότητα. Σήμερα η Ελλάδα ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
    Τα οικονομικά ζητήματα, όπως το κυνήγι της Εφορίας, είναι άμεσα εμπλεκόμενα με αυτό που συμβαίνει.
    Έχουμε ΔΙΩΓΜΟ. Πρέπει να γίνουμε συνειδητοποιημένοι ως προς αυτό που ζούμε γιατί έρχονται τα χειρότερα.
    ΔΙΩΚΟΜΑΣΤΕ γιατί όπως είχε πει και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, η χώρα αυτή είχε ακόμα κάποιες αντιστάσεις, κρατούσε κάποια στεγανά, και αυτό ήθελαν να χτυπήσουν.
    Γινόμαστε ξανά ένα πειραματόζωο της ΝΤΠ όχι μόνο της πολυπολιτισμικότητας, αλλά της ΑΛΩΣΗΣ εν καιρώ ειρήνης, όπως γίναμε πειραματόζωο και μετά το 2010 στο οικονομικό πεδίο.
    Οι καλύτεροι σύμμαχοί τους, είναι οι νεογενίτσαροι της αθεϊας και του διεθνισμού όπως ο Συριζαίος βουλευτής που θεωρεί ντροπή την κατανάλωση χοιρινού, αλλά την προκλητική κρεατοφαγία των άθεων την Μ.Παρασκευή ως πρόοδο και απελευθέρωση της κοινωνίας.
    Η Οριάνα Φαλάτσι, αν και άθεη, γράφει στα τελευταία άρθρα της ότι όποτε πήγαινε σε μουσουλμανικές χώρες σεβόταν την παράδοσή τους, και πρόσεχε πολύ, γιατί είναι λοιπόν παράλογο να υπάρξει σεβασμός και στον δικό μας τρόπο ζωής;;
    Δυστυχώς αυτά είναι μόνο η αρχή, γιατί έχουν ήδη φροντίσει με τον αντιρατσιστικό Νόμο να κλείσουν τα στόματα με την απειλή της ποινικής δίωξης.Αυτή τη στιγμή με όσα κοσμοϊστορικά γεγονότα συντελούνται στην πατρίδα μας, όσοι κυνηγούν ή θα κυνηγήσουν τον ελληνικό λαό, όπως κάνουν ακόμα και οι Εφοριακοί με μια γενική 'τυφλή' αντιμετώπιση, προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στους εχθρούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και μια ευχαριστη εκπληξη...
      Ολα σωστα...
      Κον ουν βεκκια ριτορνατα..
      Ουρακουλουμ καλα το λεω ??
      Καλησπερα Μαρια..

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Δημήτρη, ελπίζω να είστε όλοι καλά (διαχειριστές και σχολιαστές)..
      Το άρθρο δεν σχετίζεται με το μεταναστευτικό και ίσως δεν θα έπρεπε να το επεκτείνω πολύ, αλλά ειλικρινά ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω την αγωνία μου γιατί το τελευταίο διάστημα γίνονται εξωφρενικά πράγματα από τις Εφορίες, χειρότερα από το παρελθόν (νομίζω ότι είχα γράψει κάποια στιγμή εδώ για κάποιες περιπτώσεις από το περιβάλλον μου) οπότε βλέπουμε εκτός από δεσμεύσεις (πολλές φορές και των μοναδικών) περιουσιακών στοιχείων, να γίνεται πλέον και ένας δημόσιος διασυρμός, μια διαπόμπευση(λες και θέλουν να καταβάλουν ψυχολογικά τον κόσμο με την μέθοδο της «ενοχής»), με αναλυτική γνωστοποίηση (με δικαστικούς επιμελητές), των (υποτιθέμενων) χρεών σε όλη την αλυσίδα επαγγελματιών από και προς πωλητή-αγοραστή, ώστε να εισπράξουν υποτίθεται τα χρέη κάποιου επαγγελματία (άσχετα αν δημιουργήθηκαν από την ίδια την Εφορία τα τελευταία 4 χρόνια) από οφειλές πελατών του προς αυτόν (χωρίς φυσικά αποτέλεσμα γιατί κανείς δεν πληρώνει, αλλά με τεράστια ζημιά για τον πρώτο αφού απειλούν τους πελάτες του ότι θα κατάσχουν τους λογαριασμούς τους για τα χρέη του επαγγελματία, επομένως τους αναγκάζουν να πάνε αλλού).
      Αυτά μπορεί κάποιος που τα ακούει να μην τα θεωρήσει τόσο σημαντικά (ειδικά αν δεν έχει ο ίδιος πρόβλημα) αλλά ειλικρινά η κατάσταση είναι στα άκρα και θα χτυπήσει σταδιακά την πόρτα όλων, γιατί έρχεται «η ώρα της αλήθειας». Τόσα χρόνια τύλιγαν το σκοινί, αλλά τώρα έρχεται η ώρα του πνιγμού.Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι σε απόγνωση.
      Αν θυμάσαι από τα σχόλιά μου παλαιότερα, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τόσο το οικονομικό κομμάτι (γιατί χρήματα μπορεί να χάσεις, ή να επανακτήσεις κτλ.., αλλά εντάξει ζούμε και φτωχότερα, δεν μας πειράζει αυτό, ούτε είναι το κύριο), αυτό όμως που με ταράζει είναι σε τι σημείο έχουμε φτάσει, να είμαστε στα πρόθυρα του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ πλέον κραχ (που δεν μπορεί πια να κρυφτεί κάτω απ΄το χαλί όπως έγινε μετά το 2012, γιατί τώρα πλέον μας κρατάνε μέσω των παράλογων οφειλών στην Εφορία και θα πάρουν σταδιακά τα πάντα).
      Και παράλληλα να βλέπουμε αυτό που έλεγαν κάποιοι οξυδερκείς άνθρωποι από την αρχή (που μας φαινόταν ακραίο ίσως και στα όρια της συνωμοσιολογίας), ότι ο στόχος είναι πολύ μεγάλος, είναι το ξεθεμέλιωμα και η όσο το δυνατόν συρρίκνωση (ποιοτική και ποσοτική) του ελληνικού λαού μέσα στην ίδια του τη χώρα, με την αρπαγή και ταυτόχρονα τον λαθροεποικισμό.
      Όλα αυτά πρέπει να μας αφυπνίσουν έστω και την ύστατη ώρα. Να αντισταθούν οι τοπικές κοινωνίες, και στην αρπαγή από τις Γερμανοκρατούμενες Εφορίες, και στον εποικισμό. Αλλιώς, αν κοιτάξει καθένας τον εαυτό του και την «ησυχία» του, επειδή νομίζει ότι προς το παρόν είναι καλά, να ξέρει ότι έρχεται τέτοιο τσουνάμι που θα μας σαρώσει όλους. Αυτό το βαρέλι τελικά δεν έχει πάτο. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα είναι γιατί αναζωπυρώνεται ΤΏΡΑ το μεταναστευτικό,και όχι μόννο
      στην Ελλάδα αλλά και στην Γαλλία που δεν αντιμετωπίζει εισβολή αυτή τη
      στιγμή. Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ο οποίος γενικά δεν είναι κατά της λελογισμέ-
      νης μετανάστευσης,δήλωσε πως αυτό γίνεται γιά λόγους αποπροσανατολισμού
      και διχασμού του πληθυσμού.Αποπροσανατολισμός λοιπόν με δεδομένη την επι-
      μονή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων έναντι της λιτότητας,και με τα
      σύννεφα της επαπειλούμενης νέας βαθειάς οικονομικής κρίσης.
      Αλλά ο μαρξίζων και όχι μαρξιστής Μελανσόν,ξεχνάει κάτι βασικό.Το νόμο
      της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης που διατύπωσε ο Μαρξ ("Το Κεφάλαιο",Τ.1
      Εκδ.Σύγχρονη Εποχή,1978,σ.664-671),ο οποίος τον αποκαλεί "απόλυτο,γενικό
      νόμο".
      Η ουσία του έγκειται στην συμπίεση του εργατκού μισθού/ημερομισθίου.Επι-
      τυγχάνεται με την δημιουργία του "βιομηχανικού εφεδρικού στρατού".Πώς δη-
      μιουργείται αυτός? Με τις τεχνολογικές αλλαγές απολύονται πολλοί κυρίως
      ώριμοι.Κάποιοι από αυτούς μεταναστεύουν.Από την Ελλάδα βέβαια μεταναστεύουν
      οι νέοι και μορφωμένοι.Γιά τις βαρειές και ανειδίκευτες δουλειές χρειάζονται
      άλλοι νέοι,μετανάστες ή πρόσφυγες.Μέχρι τότε αυξάνεται πιό γρήγορα ο γυναι-
      κείος πληθυσμός."Απόδειξη η Αγγλία" λέει ο Μαρξ(σ.664)
      Άλλος τομέας είναι η γεωργία.Με την κεφαλαιοκρατική της εκμετάλλευση "ελαττώ-
      νεται απότομα η ζήτηση εργατών γης"(Αυτό γίνεται σήμερα κυρίως στον παγκόσ-
      μιο Νότο και έρχονται μετανάστες βοηθούντων και των τυχαίων(?) πολέμων).
      Τέλος υπάρχει η "σφαίρα του παουπερισμού" (των τελείως εξαθλιωμένων)(σ.666).
      Μεταξύ αυτών "ορφανά και παιδιά εξαθλιωμένων...υποψήφιοι του βιομηχανικού
      εφεδρικού στρατού" (Βλ. τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων)
      Είναι απορίας άξιον που αυτά δεν τα ξέρει ο "μαρξιστής" κ.Κουτσούμπας.που
      μόνο γιά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών μιλάει.
      Τον επισκέφθηκε στον Περισσό και η κα Αγγελοπούλου γιά να τον παρακαλέσει
      να την βοηθήσει.Όπως το 2004 η κα Παπαρήγα....

      Διαγραφή
    4. Φαινεται Κ.Μαρια οτι το χοντρο δερμα των Ελληνων οδηγει το καρο σε οτι λεγαμε παλια και φαινοταν γραφικο. Οτι πρεπει να μπει η συμφορα κι απογνωση σε καθε σπιτι για να γινει πιστευτη.Να μπει ο ..τρομος παντου.Ολο αυτο απ το χοντρο δερμα.Απ την ..απολυτη πιστη στα ματια.
      Κοιτα που πηγε ολο.Στα ματια πιστη.Οχι στον Θεο.
      Θα βγαλουμε μονοι τα ιδια μας τα ματια που τοσο πιστεψαμε.Μην ελπιζεις στον κοσμο.Ειναι παθητικος με επιλογη του.
      Μονο απο εξωγενεις παραγοντες υπαρχει πιθανοτητα.Αλλα θαναι οδυνηρο πολυ..Υπαρχει απεριγραπτη αναισθησια ακομη.Αδρανεια.
      Παντως εγω ελπιζω σε γκαφες..μεσα κι εξω.
      Καλο βραδυ..

      Διαγραφή
    5. Σχετικά με αυτά που είπε ο κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος, συμφωνώ ότι προφανώς το μεταναστευτικό σχετίζεται με τη δημιουργία «βιομηχανικού εφεδρικού στρατού», (το «εφεδρικός» θα γίνει «κύριος»), το λένε άλλωστε φανερά κάποιοι βουλευτές σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί το δημογραφικό και οι επιπτώσεις του, η γήρανση του πληθυσμού το ξετίναγμα των Ασφαλιστικών Ταμείων τα ψηλά ημερομίσθια και η μειωμένη ανταγωνιστικότητα.
      Το δημογραφικό είναι δείγμα δικής μας παρακμής και αλλοίωσης τρόπου ζωής και δευτερευόντως και οικονομικής πτώσης, οπότε εκεί θα πρέπει να δοθεί η βαρύτητα όλων των κυβερνήσεων με στήριξη της οικογένειας (και με κατάλληλη διαπαιδαγώγηση), γιατί όσα αστυνομικά μέτρα και να πάρουμε αν διαρκώς συρρικνωνόμαστε και οι άλλοι αυξάνονται φυσικά είναι θέμα χρόνου (σε κάποιες δεκαετίες) να σβήσουμε απ΄το χάρτη.
      Αλλά έστω ότι δεχόμαστε αυτό το σκεπτικό, ότι δηλ. χρειαζόμαστε κάποια φτηνά εργατικά χέρια, γιατί οι άλλες χώρες έχουν δεχτεί οικονομικούς μετανάστες με ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ τρόπο ενώ η Ελλάδα αφέθηκε στη μοίρα της να παλεύει σήμερα με ανεξέλεγκτες καταστάσεις; Ο Χρυσοχοϊδης πήγε στις Βρυξέλλες και εκλιπαρούσε να κάνει κάτι σύσσωμη η Ευρώπη, και αυτοί του έκλεισαν την πόρτα (και τα σύνορα).
      Λοιπόν κάτι δεν πάει καθόλου καλά.Ο μεγάλος «φιλάνθρωπος» Σόρος με τις πολλές ΜΚΟ μας έχει πει ήδη που πάει το πράγμα.Το βλέπουμε άλλωστε να εξελίσσεται μπροστά μας.

      Σχετικά με το σχόλιο του Δημήτρη, νομίζω ότι η παθητικότητα κάποτε οφειλόταν αποκλειστικά στον φιλοτομαρισμό και την αδιαφορία (σε μεγάλο ποσοστό), τώρα υπάρχει επιπλέον (επιτρέψτε μου την έκφραση) το «σπάσιμο του τσαμπουκά». Πολλοί Έλληνες έχουν καταβληθεί ψυχολογικά από τις νεοφανείς καταστάσεις, νιώθουν «αποτυχημένοι» ή «ένοχοι» ή ντροπιασμένοι επειδή π.χ. δεν τα βγάζουν πέρα ή και χρωστάνε. Αυτό είναι ισχυρό «καθηλωτικό». Για αυτό λέμε ότι πρέπει να συνειδητοποιηθούμε ως προς αυτά που μας συμβαίνουν. Θα κάνουμε φυσικά την αυτοκριτική μας αλλά παράλληλα θα βλέπουμε την «μεγάλη εικόνα» των γεγονότων.
      Θα δοθεί ευκαιρία να τα ξαναπούμε. Καλή συνέχεια σε όλους.

      Διαγραφή
  4. HASAN9 Νοεμβρίου 2019 - 9:45 π.μ.

    Ὅποιος θέλει νἆναι ἐλεύθερος πληρώνει τὸ κόστος, ἀπὸ τὸ 1981 κυρίως καὶ μετὰ ἀπὸ δάνειο σὲ δάνειο πᾶμε. Εἶναι σίγουρο ὅτι θὰ ἔλθῃ ὁ μπράβος, καλὰ νὰ πάθουμε.
    Ἐδῶ σὲ λίγο θὰ εἴμεθα μειοψηφία στὴν χώρα μας, ἀλλὰ ὅποιος χρωστᾶ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.