23/11/19

Κέντρα για μετανάστες ή πως "γκριζάρουμε" μόνοι μας ελληνικά νησιά

Η κυβέρνηση εξέτασε πολύ σοβαρά --σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες-- το ενδεχόμενο να κατασκευάσει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα ελληνικά νησιά Λέβιθα και Κίναρο, οι οποίες βρίσκονται στο κεντροαανατολικό Αιγαίο, δυτικά της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού και βόρεια της Αστυπάλαιας. Τελικώς, δεν θα το πράξει για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω και οι οποίοι είναι εξόχως ανησυχητικοί.
Οι δύο αυτές νησίδες είχαν επιλεγεί αρχικά για τρεις λόγους:
Πρώτον, επειδή πρέπει να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία εδώ και χρόνια σηκώνουν υπέρμετρο βάρος, με αποτέλεσμα να έχει διασαλευθεί η κοινωνική ζωή.
Δεύτερον, επειδή όταν οι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται σε κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία εάν η αίτησή τους απορριφθεί. Η ευρωτουρκική συμφωνία δεν αναφέρει αυτόν τον όρο, αλλά την ερμηνεία αυτή επέβαλαν από κοινού η Άγκυρα και η ΕΕ. Η Άγκυρα, επειδή ήθελε να πάρει πίσω όσο το δυνατόν λιγότερους και η ΕΕ επειδή φοβάται πως κάποιοι από αυτούς που θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα θα καταφέρουν να περάσουν παράνομα προς τους βόρειους γείτονές μας και τελικώς να φθάσουν στη βορειοδυτική Ευρώπη. Έτσι, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κατασκευάσει τα προαναχωρησιακά κέντρα σε νησιά.

Για τη συνέχεια slpress


7 σχόλια:

  1. Απλά άπαντες Προδότες. Η τιμωρία του προδότη μία και μοναδική από αρχαιοτάτων χρόνων.
    Ποιός θα τους δικάσει? ποιός θα τους καταδικάσει? ποιός θα εκτελέσει την ποινή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άχρηστοι πολιτικοί, δεν έχετε ίχνος αγάπης για την πατρίδα σας !!!!!
    Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας να πάρει τα ινία της χώρας να μπει μπροστά και να σώσει την Ελλάδα !!!!!
    Κατόπιν εορτής η Ιστορία ξανά θα έχει μαύρες σελίδες και θα είναι πάρα πολλές !!!!!!
    Αυτοί είμαστε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Το κλείσιμο των συνόρων και η προώθηση των λαθρομεταναστών σε νέα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σε ερημονήσια, χαλάνε το σχέδιο της σταδιακής Ισλαμοποίησης, Αποσταθεροποίησης και Διαμελισμού της Ελλάδος.
    Οπότε λογικό είναι πως η Τουρκία, τα Αφεντικά των σκοτεινών Μ.Κ.Ο., και τα εγχώρια όργανα τους θα αντιδράσουν σφοδρὀτατα.
    Θέλουνε την Ελλάδα του μέλλοντος να μετατραπεί σε μία νέα Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε Κόσοβο, και την χώρα μας βυθισμένη σε χάος.

    Όπλο τους τα δήθεν 'Ανθρώπινα Δικαιώματα' των μουσουλμάνων Εισβολέων Αποίκων.

    'Και την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει.'
    -Άλλαξαν ακόμα και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.
    Θουκυδίδης

    Πανέξυπνο το σχέδιο τους, αντάξια του Οδυσσέα, που με τον Δούρειο Ίππο, κατέκτησε την Τροία.

    2)Η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί, πρός διάλυση.
    Μας κατέστρεψαν την οικονομία, μας κατέστρεψαν την Παιδεία, ψηφίζουν εθνοκτόνους και ανήθικους νόμους, πολεμούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, μας διαλύουν και δημογραφικά.
    Οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου είναι τεράστιες, καθώς και της ελίτ που ελέγχει τα ΜΜΕ.

    3)Η παρούσα κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κλείσει τα σύνορα, σταδιακά να διώξει τους εποίκους, και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστραλίας όσον αφορά τα κέντρα κράτησης σε ξερονήσια.
    Πρέπει να κάνει άμεσους αξιόλογους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, να αυξήσει επαρκώς την στρατιωτική θητεία και να εκπαιδεύει πραγματικά τους νεοσύλλεκτους.

    4)"Βαρεία αμέλεια τω δόλω ισούται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις δεξιές ή αριστερές αν έχεις ένα πρόβλημα το αντιμετωπίζεις ορθολογικά. Ορθολογική αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος είναι η εξεύρεση χώρου εγκατάστασης τέτοιων κέντρων που θα έχει την μικρότερη δυνατή επίπτωση στις ζωές των ντόπιων. Είτε αυτοί είναι νησιώτες είτε όχι. Δηλαδή η “Αριστερά” θέλει να γίνουν μαζικές απαλλοτριώσεις παραγωγικής γης γύρω από αστικά κέντρα για να γίνουν τέτοιες εγκαταστάσεις; Ας απαντήσουν σε αυτό το απλό ερώτημα πρώτα. Από την άλλη πως ακριβώς αντιμετωπίζεις την διαμονή ατόμων που δεν τους οφείλεις άσυλο; Π.χ. Αυτοί που πουλάνε λαθραία τσιγάρα στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη είναι κατά κανόνα από το Πακιστάν και καθημερινά μαχαιρώνονται για τα στέκια. Εφόσον συλληφθούν, τι κάνεις έως ότου τους απελάσεις; Τους αφήνεις να πουλούν λαθραία σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Για την πρόσφατη συμμορία από την Βόρεια Αφρική τι κάνεις; Τους αφήνεις να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο κέντρο της Αθήνας ελπίζοντας πως θα “εξαφανιστούν”; Αυτή είναι ορθολογική αντιμετώπιση; Φυσικά και κάνεις κρατικές εγκαταστάσεις σε μικρονήσια όπου μόνο εκεί διατηρείς υπηρεσία ασύλου και όπου εκ των πραγμάτων δεν χρειάζεται να είναι “κλειστά”. Αυτά σε πρώτο χρόνο. Σε επόμενο χρόνο μπορείς με κρατική παρέμβαση να δημιουργήσεις περιβάλλον που επιτρέπει την μόνιμη κατοίκηση ακριβώς σε αυτές τις νησίδες. Κάτι που μπορώ πρόχειρα να σκεφτώ είναι ιχθυοκαλλιέργειες, παραγωγή ενέργειας (ναι με φουρφούρια στις ραχούλες – Δυστυχώς). Ακόμα και καινοτόμες παραγωγές βιομάζας με φυτά που μεγαλώνουν με θαλασσινό νερό (υπάρχουν σχετικές έρευνες στο Ισραήλ και αλλού). Δηλαδή δημιουργείς ως κράτος τις προϋποθέσεις για οικονομική δραστηριότητα. Δεν είναι “κάδος απορριμάτων” όπως πονηρά σκέφτονται ορισμένοι “αριστεροί” και όπως ανοήτως διατείνονται κάποιοι “δεξιοί”. Είναι ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης. Αυτή ακριβώς που πρέπει να προβληθεί διεθνώς ώστε να στηριχθεί οικονομικά από την Ε.Ε. Και σε τελική ανάλυση αν δεις την Ελλάδα ως ξηρά και μόνο είναι μια μεσαία χώρα της Ευρώπης. Ορεινή και με ελάχιστη πραγματικά παραγωγική γη. Την οποία δεν μπορείς έτσι απλά να απαλλοτριώνεις για τέτοια χρήση.
    ΥΓ Στην Ιορδανία, μια χώρα αραβική με σύνορα με την Συρία, υπάρχουν καταυλισμοί μέσα στην έρημο. Αυτοί όμως είναι σοβαροί, δεν σκέφτονται με αγκυλώσεις για τους ομοθρησκούς και ομόγλωσσους τους Σύριους όπως ορισμένοι επαγγελματίες “φιλάνθρωποι” σκέφτονται για αλλοεθνής που δεν τους χρωστάει τίποτα η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα νησιά αυτά αν και βρίσκονται σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου και που βεβαίως είναι χωρίς αμφισβήτηση ελληνικότατα το έχουν κατά καιρούς οι τούρκοι επίσημοι δηλώσει ότι τα αμφισβητούν.

    Συνεπώς για τους Τούρκους μπορεί να τα βλέπουν γκρίζα, αλλά οι τούρκοι μπορεί να βλέπουν γκρίζα ότι επιβουλεύονται και νομίζουν ότι από τους Έλληνες οσφυοκάμπτες όλο και κάτι μπορούν να αρπάξουν.

    Ωστόσο αυτά τα νησιά που είναι αδιαμφισβήτητα ελληνικά και είναι και σχεδόν ακατοίκητα, και όπως είναι γνωστό οι νήσοι με οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα αποκτούν αυξημένη βαρύτητα μέχρι και ΑΟΖ, ενώ το αντίθετο νήσοι χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα έχουν κατά τι ελαττωμένη κυριαρχία τουλάχιστον ως προς την ΑΟΖ.

    Επειδή λοιπόν, σε αυτά τα ακατοίκητα νησιά για τα οποία πιθανολογούνται τα με φυσικό τρόπο περίκλειστα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, θα γινόντουσαν εκτός των χώρων διαμονής και κάποιες ελληνικές κρατικές δομές όπως πχ. μικρός λιμένας και σταθμοί λιμενικού καθώς και υγειονομικού ενδιαφέροντος κέντρα κ.ά., έτσι αυτά θα αποκτούσαν και αυξημένη κυριαρχία, και εκτός τούτου καμία Τουρκία δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει την "αξιοποίηση τους" και την μετατροπή τους κάτω από ελληνική κυριαρχία για εθνικούς αλλά και ανθρωπιστικούς λόγους σε κλειστά κέντρα κράτησης όταν μάλιστα αυτή η ίδια δημιουργεί το πρόβλημα της διοχέτευσης παράνομων ορδών μεταναστών.

    Κάτι τέτοιο θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να το "έσπρωχνε με χίλια για να γίνει" και όχι ασθμένως και προχείρως να το απεμπολεί.

    Τι συμβαίνει και δεν το κάνει, και τι φοβάται; Μήπως ήδη αυτό το κράτος των ελληνόφωνων ηλιθίων (που ωϊμέ έχουμε επιλέξει για κυβερνήτες μας) "κάτω από το τραπέζι" έχει ήδη εν αγνοία των Ελλήνων συμφωνήσει με τη Τουρκία στο γκριζάρισμα του Αιγαίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό.

    Μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...Αυτοί που πουλάνε λαθραία τσιγάρα στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη είναι κατά κανόνα από το Πακιστάν και καθημερινά μαχαιρώνονται για τα στέκια. Εφόσον συλληφθούν, τι κάνεις έως ότου τους απελάσεις; Τους αφήνεις να πουλούν λαθραία σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Για την πρόσφατη συμμορία από την Βόρεια Αφρική τι κάνεις;..." Αλήθεια σκέφτεστε τι γράφετε πριν το γράψετε; Ο Πακιστανός και ο Αφρικανός δεν είναι πρόσφυγας δεν εκδίδεις κάρτα ασύλου, δεν ασχολείσαι με αιτήματα πολιτικού ασύλου...τον απελαύνεις άμεσα, έτσι δεν προλαβαίνει να διαπράξει άλλα ποινικά αδικήματα πλην της παράνομης εισόδου και παραμονής στην Επικράτεια...
    Τα υπόλοιπα-που αποτελούν πολτό προπαγάνδας-σαν να ακούγω την γραία Ντόρα να κράζει από τα ΜΜΕ προπαγανδίζοντας την μετατροπή της Ελλάδας σε Οθωμανική επαρχία-γι' αυτό δεν θα τα σχολιάσω δεν αξίζουν καν σχολιασμού, πλην της αναφοράς μίας και μόνον φράσης: "Κόψε την ΧΥΔΑΙΑ ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ σε πήραμε είδηση …"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαφως και πρεπει να γινουν σε καποια νησια ερημικα καποια κλειστα κεντρα , διαφωνω με την αποφαση της κυβερνησης να μην προχωρηση στην εκτελεση του εργου. Πρεπει να αλλαξουν πολλα αρθρα σχετικως με την ασυλια . Οπως επισης και καποιες αποφασεις του ΟΗΕ περι μη ιθαγενειας . Μας εχουν φορτωθη οπως και σε αλλες χωρεσ της Νοτιου Ευρωπης χιλιαδες αλλοδαποι και δενουν τα χερια των κυβερνησεων με μη ολοκληρωμενες αποφασεις . Ειναι αδιανοητο σε υπο καθεστως ασυλιας να διαπρατονται πραξεις που χρηζουν την επεμβαση της δικαιοσυνης αλλα και την απελαση
    και οι υποδικοι, να να τους χαρακτηρισω ετσι, βρισκονται ξανα ελευθεροι αναμεσα μας θετοντας μας παλι σε κινδυνο και αυτη την φορα θα ειναι πιο μεγαλος εφοσον γνωριζουν οτι υπαρχει η ατιμωρησια. Νοιωθω/Νοιωθουμε απροστατευτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.