13/11/19

Δείτε το - Ο μύθος του καλού Ισλάμ και των κακών Σταυροφόρων (ΒΙΝΤΕΟ)


Επειδή τα αριστερά ανθελληνικά και αντιχριστιανικά απολειφάδια θα υποστηρίξουν οτιδήποτε εναντιώνεται στη φυλή, τη θρησκεία και το πολιτισμό μας, δείτε αυτό το βίντεο ώστε να τους απαντάται ανάλογα κάθε φορά που θα σας αναφέρουν τις Σταυροφορίες ως επιχείρημα κατά του Χριστιανισμού και υπερ των "αθώων" μουσουλμάνων.

14 σχόλια:

  1. Τρίζουν τα κόκαλα του Αλεξίου κύριε Δόκτωρ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄αυτό το βίντεο και γενικά οι δυτικοί, δεν αναφέρονται στις καταστροφές και τις λεηλασίες που έκαναν στην Κωνσταντινούπολη και οι οποίες σταυροφορίες βοήθησαν να αλωθεί και να κυριευτεί το Βυζάντιο από το ισλάμ. Βόλευε το Βατικανό και τους παπικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια είναι η πραγματικότητα για τις Σταυροφορίες. Μετά την Μάχη του Μάτζικερτ (1071), όπου η άπληστη οικογένεια Δούκα πρόδωσε τον Ρωμανό τον Διογένη, το πλήγμα στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν συντριπτικό. Για να αναστρέψει την κατάσταση αυτή ο Αλέξιος Ι Κομνηνός ζήτησε την βοήθεια της Δύσης. Και αυτή ήρθε μέσω της 1ης Σταυροφορίας, η οποία πραγματικά κατάφερε να επιφέρει πλήγματα στους μουσουλμάνους ύστερα από αιώνες υποχώρησης. Και πράγματι, αποδόθηκαν στο Βυζάντιο τμήματα της Ανατόλιας. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Μετά είχαμε την Μάχη του Μυριοκέφαλου που έπληξε το Βυζάντιο

    Στην 4η Σταυροφορία (οι οποίοι είχαν ήδη αφοριστεί από τον Πάπα λόγω της λεηλασίας της καθολικής πόλης Ζάρα), ο Αλέξιος IV Αγγελος έκανε συμφωνία μαζί τους, να παρακάμψουν την αποστολή τους και περίπου ως μισθοφόροι να ανατρέψουν τον δειλό και ανίκανο Αλέξιο ΙΙΙ.
    Τελικά οι Δυτικοί λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη και το Βυζάντιο υπέστει πλήγμα .

    Το 1396 με την μάχη της Νικοπόλεως, οι Σταυροφόροι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια για να ανατρέψουν το Ισλαμ στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας. Έτσι ακριβώς είναι. Την 1η σταυροφορία "εμείς" τη ζητήσαμε. Και η 4η δεν ήταν σχέδιο του Βατικανού. 2 Πάπες την κατέκριναν δημόσια. Ήταν συνενοχή του Αλέξιου IV και του Δόγη Ενρίκο Ντάντολο, που ήθελε να επεκτείνει τη δύναμη της Βενετίας στην ανατολική Μεσόγειο και για να γίνει αυτό, έπρεπε να "κοντέψει" τη δύναμη του Βυζαντίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, πολλοί σχολιαστές του infognomon (σε αντίθεση με τον κ. Σάββα Καλεντερίδη) διακρίνονται από ημιμάθεια, και το κακό είναι ότι δεν διαισθάνονται την ημιμάθειά τους.

      Διαγραφή
    2. Ξεχασαν οι Βυζαντινοι την ρησιν "ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ" και επειδη προφανως ειχαν σοβαροτερα πραγματα να κανουν εδωσαν στους Βενετους το εμποριο. Οταν καταλαβαν το λαθος τους πηγαν να το παρουν πισω αλλα ο Δανδολος δεν ξεχασε ....... Μια ελληνοκεντρικη θεωρηση των πραγματων όμως δεν θα επετρεπε αυτη την ανοησια και βεβαια το Βυζαντιο εκτος απο τη γλωσσα δεν ηταν ελληνικο ετσι δεν ειναι?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hasan, ως προς το Βυζάντιο, έχουν απαντήσει διάφοροι ειδικοί (Γλύκατζη Αρβελέρ για παράδειγμα). Εγώ θα πω το εξής. Αυτό που θα είναι ο "Έλληνας" στις προσεχές δεκαετίες, θα έχει πολύ μικρότερη σχέση με αυτό που εννοούμε εμείς Έλληνα, από τη σχέση που είχε ο Βυζαντινός με τους αρχαίους (ως προς την ομαλή μετάβαση).

      Θα προσθέσω μόνο τα εξής και ο νοών νοείτω:
      1) Graecia capta ferum victorem cepit (Η κατακτημένη Ελλάδα, κατέκτησε το βάρβαρο νικητή της) - Οράτιος, πολύ πριν το Βυζάντιο.
      2) Αν διαβάσετε τον τελευταίο λόγο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, μιλάει πως η Πόλη, ήταν χαρά όλων των Ελλήνων.
      3) Αν διαβάσετε Βενετσιάνικες πηγές της Άλωσης, μιλούν για: "Έλληνες (Greci), Βενετούς και Γενοβέζους", ως τους 3 υπερασπιστές της Πόλης.
      4) Αν πάτε στη Βενετία, θα βρείτε τον "Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων".
      https://en.wikipedia.org/wiki/San_Giorgio_dei_Greci
      https://en.wikipedia.org/wiki/Scuola_dei_Greci (Scuola dei Greci= Σχολείο των Ελλήνων).

      Υπάρχει και η επιγραφή του Μιχαήλ Σοφιανού, που γράφει: In onore di Cristo Salvatore e del santo Martire Giorgio i Greci residenti e coloro che di frequente sbarcano a Venezia, affinché essi potessero secondo la tradizione venerare Iddio, (...) edificarono questo Santuario, 1564.

      (Προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού και του Μάρτυρα Γεωργίου, οι Έλληνες κάτοικοι (της Βενετίας) και οι ναυτικοί που αποβιβάζονται συχνά, ώστε να μπορούν να λατρεύουν κατά τις παραδόσεις, έχτισαν αυτό το ναό. 1564.

      Φοβάμαι πως στο μέλλον θα λες Έλληνας και θα γελάνε με τη σχέση που θα έχεις ακόμα και με τον Κολοκοτρώνη.

      Διαγραφή
    4. Να προσθέσω, πως ο σημερινός Έλληνας σαφώς είναι περισσότερο παιδί του Βυζαντίου, παρά της αρχαίας Αθήνας και Σπάρτης. Και επαναλαμβάνει την ιστορία...

      “Η Εθνική Άμυνα πνέει τα λοίσθια”! Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Κ.Μαζαράκης-Αινιάν παρεμβαίνει
      https://www.militaire.gr/quot-i-ethniki-amyna-pneei-ta-loisthia-quot-o-epitimos-archigos-stoloys-k-mazarakis-ainian-paremvainei/

      Διαγραφή
  5. Με αυτά τα σχόλια που διαβάζω νομίζω ότι τα κόκαλα του Αλεξίου τρίζουν περισσότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα της ανάρτησης είναι ο μυθος του καλού Ισλάμ και των κακών σταυροφόρων, προκειμένου κάποιοι να μπορούν να αντιπαρέλθουν ηλίθια επιχειρήματα ανθελλήνων, γοητευμένων από το """ καλό και ειρηνικό ισλάμ""".
    Πώς καταφέρνουν μερικοί και πηγαίνουν την κουβέντα σε μονοπάτια αλλούνταλού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ΧΑΚ,

    αυτό που θέλεις να αναδείξεις με την ανάρτησή σου, είναι η βίαιη και προσηλωμένη επεκτατικότητα του Ισλάμ εναντίων του δυτικού πολιτισμού κι όχι την πολιτική στόχευση των σταυροφοριών, ούτε να περιέλθουμε σε αναλύσεις για το ρόλο που έπαιξαν οι σταυροφορίες στη σταθερότητα του Βυζαντίου.

    Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    Ο κύριος στο βίντεο αναφέρει ότι 548 κύριες προσπάθειες έκανε το Ισλάμ εναντίων του δυτικού κόσμου εφαρμόζοντας την Τζιχάντ.

    Επί σχεδόν 1000 χρόνια έως το 1683 με τη δεύτερη μάχη της Βιέννης, προσπαθεί να διεισδύσει, να καταλάβει και να υποτάξει βίαια τον δυτικό πολιτισμό μέσω θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

    Έπειτα από μια μικρή ύπνωση, τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί πάλι να επιτύχει το σκοπό του. Ο βίαιος επικισμός που καταβάλλεται με τους λαθροεισβολείς είναι μέρος του σχεδίου. Σε αυτό το σχέδιο έχουν συμπαραστάτες αριστερά ανθελληνικά και αντιχριστιανικά απολειφάδια, όπως αναφέρεις.

    Αυτή είναι η ουσία της ανάρτησης. Αυτές είναι οι απαντήσεις για τους διεθνιστές και πράκτορες των ΜΚΟ.

    Για να μην χάνουμε το δάσος δείχνοντας μερικά πουρνάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.