7/11/19

Η τσίκνα του χοιρινού και ο φεμινισμός

Τάκης Θεοδωρόπουλος
Ο Γιαννούλης βουλευτής δεν μας απασχολεί για πρώτη φορά με τα φαντάσματά του. Τον γνωρίσαμε όταν είχε αποκαλέσει «φασισταριό» όσους διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Για να μιλήσει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κατερίνη, είχε κινητοποιήσει δύναμη εκατό αστυνομικών. Στην αίθουσα ήσαν καμιά εικοσαριά και άλλοι τόσοι οι διαμαρτυρόμενοι στον δρόμο. Τώρα ζητάει να απαγορευθεί το τσίκνισμα χοιρινού και η κατανάλωση οινοπνεύματος, αν η ευωχία συντελείται κοντά σε καταυλισμό μουσουλμάνων. Εντάξει, κάποιοι γενναίοι ελληνόφρονες αποφάσισαν να οργανώσουν τσιμπούσι με τους απαγορευμένους για τους μουσουλμάνους καρπούς για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάστασή τους στα Διαβατά. Κακόγουστο, όπως ό,τι γίνεται δωρεάν, λιγότερο κακόγουστο πάντως από το silly walk των ηθοποιών στη μαθητική παρέλαση. Αν μη τι άλλο, το χοιρινό είναι νόστιμο και το οινόπνευμα απαραίτητο από τον καιρό που ο Διόνυσος βρήκε τη θέση του ανάμεσα στους υπόλοιπους θεούς. Και τα δύο είναι άρρηκτα δεμένα με τον πολιτισμό μας. Ο Εύμαιος, στην «Οδύσσεια», χοιροβοσκός ήταν και η διάσημη «γουρνοπούλα» –και ουχί «γουρουνοπούλα»– στον Μωριά έγινε καθεστώς επειδή οι Οθωμανοί δεν την άγγιζαν κι ήταν το μόνο κρεατικό που μπορούσαν να φάνε οι Ελληνες χωρίς να τους το αρπάζουν. Ομως το πρόβλημα δεν είναι το χοιρινό. Το πρόβλημα είναι ο Γιαννούλης.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η αποσυμφόρηση των νησιών –απαραίτητη και επείγουσα– και η κατανομή πληθυσμών μεταναστών στην επικράτεια είναι στρεσογόνες. Μια κοινωνία καταπονημένη, η οποία για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια αισθάνεται κάποια αισιοδοξία, βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη μία απειλή. Η ανασφάλεια δεν αντιμετωπίζεται με νουθεσίες ή δηλώσεις καλής θέλησης. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελληνική κοινωνία και φοβική είναι και γερασμένη. Είναι απολύτως φυσιολογικό να κλείνεται στον εαυτό της και να οχυρώνεται πίσω από τα στοιχεία της ταυτότητάς της. Πολλώ μάλλον όταν αισθάνεται πως οι πληθυσμοί με τους οποίους είναι καταδικασμένη να συμβιώσει δεν έχουν να της προσφέρουν τίποτε και αντιμετωπίζουν κι αυτοί τη συμβίωση ως καταναγκασμό. Ας μην ξεχνάμε ότι η σύγχρονη Ελλάδα γεννήθηκε μέσα από τη σύγκρουσή της με τους μουσουλμάνους Οθωμανούς. Οσες δόσεις πολυπολιτισμικής ορθότητας κι αν της χορηγήσουμε, αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσει.

Η αντίδραση του Γιαννούλη επιβεβαιώνει τους φόβους όσων πιστεύουν ότι κινδυνεύει να αλλοιωθεί η ταυτότητά τους. Και μην αρχίσετε τα «κουτσή, στραβή κι ανάποδη». Αυτή είναι κι αυτήν θέλουν να κρατήσουν. Ευτυχώς ο άνθρωπος είναι εγνωσμένου κύρους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τον πάρεις στα σοβαρά. Αλήθεια, τι θα έλεγε ένας Γιαννούλης αν φεμινίστριες φώναζαν με τηλεβόα έξω απ’ το στρατόπεδο για τα δικαιώματα της γυναίκας;
Καθημερινή

12 σχόλια:

  1. Εδώ η Ελλάδα καίγεται από την αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμου και οι (γελοίοι) πολιτικοί μας έχουν χωριστεί σε "γουρουνοφοβικους" και "γουρουνομεθυστακες" και δίνουν κωμική παράσταση για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων δεκαετιών επικαλούμενοι την στατιστική θεωρία του 1%.
    Ποτέ θα κατέβει ο λαός στο δρόμο να τους πάρει με τις πέτρες όλους ανεξαρτήτως σε πια παράταξη ανήκουν.
    Αρκετά βε αυτή την κοροιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ούτε γουρουνοφοβικός ούτε γουρουνομεθύστακας, προσπαθώ όμως να διατηρήσω την ψυχραιμία μου μπροστά στον ορυμαγδό βλακείας που μας κατακλύζει τον τελευταίο καιρό ,από τα τσόκαρα στην παρέλαση μέχρι τους γιαλατζί διασκεδαστές επαναστάτες με το κοψίδι στο ένα χέρι και το μπυρόνι στο άλλο. Δύσκολο πράγμα να παραμένεις ψύχραιμος ,νηφάλιος ,και να διατηρείς στοιχειωδώς τα στοιχεία πολιτισμού που σε έκαναν ,και σε κάνουν να διαφέρεις από όλους τους άλλους λαούς όπου γης !!!!!

      Διαγραφή
  2. "Εντάξει, κάποιοι γενναίοι ελληνόφρονες αποφάσισαν να οργανώσουν τσιμπούσι με τους απαγορευμένους για τους μουσουλμάνους καρπούς για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάστασή τους στα Διαβατά. Κακόγουστο, όπως ό,τι γίνεται δωρεάν, λιγότερο κακόγουστο πάντως από το silly walk των ηθοποιών στη μαθητική παρέλαση"

    Ούτε Ελληνόφρονμες, ούτε εθνικόφρονες, ούτε γενναίοι.

    Είναι απλά Έλληνες που θέλουν να ψήσουν (ή να το παραγγείλουν και να το φάνε έτοιμο) ένα χοιρινό σουβλάκι όπου θέλουν.Αύριο μπορούν να θέλουν φασολάδα και μεθαύριο μουσακά. Δεν θα ζητάμε άδεια επειδή κάποια διεθνιστικά, εθνομηδενιστικά, φασιστάκια έχουν αλλεργία σε ότι θυμίζει Ελλάδα.

    Να μας πάνε δικαστικά οι κύριοι. Μηνύσεις υπάρχουν για πολλούς. Δεν θα έχουν μόνο αυτοί το δικαίωμα. Είναι όπως με ρουκέτες Τουρκίας και Ελλάδας. Μου χτυπάς το νησί και μέσα σε λίγα λεπτά θα σου τσακίσω τον ναύσταθμο και τα διυλιστήρια στα Μικρασιατικά παράλια.

    Αν ο άλλος έχει ένα χωράφι ή σπίτι εκεί κοντά στο καταυλισμό ή είναι δημόσια έκταση και σε κάθε περίπτωση αν δεν είναι σε δάσος ή δεν είναι αντιπυρική περίοδος μπορείς με ψησταριά σου να ψήσεις και τα σουβλάκια σου και τα κρέατα σου όλα. Αυτό κάνουμε στην Ελλάδα. Και κάνουμε κι άλλα...βγάζουμε σακάκια χορεύουμε ζεμπεκιές και η άλλη με το μίνι χορεύει τσιφτετέλι. Και σε όποιους δεν αρέσει το χαλάκι τους και τη μπούρκα τους και στη Σαουδική Αραβία. Εμείς είμαστε αμαρτωλοί-"άπιστοι". Κανένας δεν θα μας αλλάξει όπως δεν πήγαμε και εμείς στη δικιά του χώρα να επιβάλλουμε τα δικά μας.
    Σε άλλες χώρες έχουν άλλες συνήθειες. Ο καθένας στη χώρα του κάνει τα δικά του και δεν ρωτάει αυτόν που φιλοξενεί.

    Το δικαίωμα στην θρησκευτική Ελευθερία στις ΗΠΑ το ξέρουν οι κύριοι? Κάθε φορά που έρχεται Αμερικανός πρόεδρος μιλάνε οι κύριοι για κοινές αρχές και αξίες. Πολύ ωραία. Αυτό να το θυμούνται. Δεν πάει μόνο για τον μουσουλμάνο.


    Καθόλου κακόγουστο να θυμίζεις στον άλλο ότι είναι φιλοξενούμενος και θα προσαρμοστεί αλλιώς θα φύγει. Η χώρα υποδοχής επιβάλει κανόνες όπως ακριβώς όταν πας σε ξένο σπίτι. Σε όποιον δεν του αρέσουν να πάει όπου αλλού θέλει. Ωμά, ψυχρά.

    Επειδή αυτό το πράγμα είναι σκέτη τρέλα. Επειδή με αυτά που ζούμε πλέον σε καθημερινή βάση (και όχι μόνο με το μεταναστευτικό αλλά και Μακεδονικό κ.α.)θα τρελαθούμε όλοι σε αυτό τον τόπο στο τέλος.

    1) Αν ο γείτονας ασχέτως θρησκεύματος ψήσει πχ αρνάκι μέσα στη Σαρακοστή, με προκαλεί? Όχι φυσικά. Είναι ελεύθερος να φάει ότι θέλει! Στην Ελλάδα του αναγνωρίζουμε αυτό το δικαίωμα.Ο άλλος είναι άθεος. Εγώ μπορεί μεγάλη Παρασκευή να τρώω νερόβραστα φασόλια κι αυτός αρνάκι, χοιρινό σουβλάκι,κοτόπουλο, πίτσα και να πίνει και μπύρες, κρασιά, ουίσκι, τεκίλες, τσίπουρα...ότι θέλει!

    2) Οι Έλληνες που πήγαν στις ΗΠΑ(ή οπουδήποτε αλλού), οι Αμερικανοί(και άνθρωποι διαφόρων Εθνικοτήτων σε κάθε διαφορετική χώρα) σταμάτησαν για να μην τον "προκαλέσουν" τον Έλληνα Ορθόδοξο να κάνουν μπαρμπεκιου επειδή ο Έλληνας ήταν σε περίοδο Ορθόδοξης Χριστιανικής νηστείας για το Πάσχα? Όχι φυσικά.Αν ο γείτονας ήταν άθεος ή άλλου θρησκεύματος κανονικότατα έκανε μπάρμπεκιου.

    3) Στη Σαουδική Αραβία αλλά και σε άλλες Ισλαμικές χώρες μπορείς να κάνεις τον σταυρό σου μέσα στον δρόμο? Όχι φυσικά. Εδώ όμως όχι μόνο ήρθαν παράνομα αλλά ζητάνε και θρησκευτικούς χώρους και μας ζητάνε κάποιοι να μην "προκαλούμε".

    Έχουμε έναν τρόπο ζωής κι αυτός ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει που να χτυπιούνται κάποιοι. Κι αν δεχθούμε επίθεση θα αμυνθούμε μέσα στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας και καλά θα κάνουν κάποιοι να μην τα βάλουν με τον Ελληνικό λαό γιατί το Μακεδονικό ήταν μόνο η αρχή.
    Λίβανος η Ελλάδα δεν θα γίνει. Κάποτε τα βάλαμε με ολόκληρη αυτοκρατορία και στρατό Σουλτάνου και νικήσαμε. Ούτε συνήθειες θα αλλάξουμε για λίγες χιλιάδες μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και προσφύγων, ούτε θα φοβηθούμε. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται!

    Ο βρεγμένος αν τρελαθεί ξέρουν τι κατάσταση μπορεί να επικρατήσει έξω? Ο Δεκέμβριος του 2008 θα μοιάζει με Παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1000..και θα αμυνθούμε με ότι σιδερικό υπάρχει...και ας με παν μέσα...μόλις βγω θα υπάρχξει συνεχεια....

      Διαγραφή
    2. Αυτά που γράφετε έχουν κάποια σχέση με αυτό που πραγματικά έγινε στα Διαβατά?

      Διαγραφή
  3. Θα αμυνθουμε οπως προσταζει το Ελληνικο Συνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί είμαστε "καταδικασμενοι να συμβιώσουμε" με αυτούς τους πληθυσμούς κ. Θεοδοροπουλε; Επειδή το λέει η τοπική ελίτ (μέρος της οποίας αποτελείς κι εσύ;) ή επειδή το λένε τα αφεντικά της;
    Καταδικασμενος είναι ο ηττημένος ή εκείνος που παραιτείται. Ούτε ηττημένοι είμαστε, ούτε παραιτουμαστε. Εσείς το κάνατε αυτό, μια σάπια μειοψηφία με λίγα τα ψωμιά της ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Σύνταγμα John χρειάζεται και κανα συνταγματάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περι αμυνης..
    1) εκαστος μονος ?
    2)εως τωρα γιατι δεν αμυνθηκαμε πουθενα ??
    3)υπαρχει αμυντικη προπαρασκευη ατομικη και συνολου ??
    4) ατομικες ενεργειες κατα περισταση θα γινουν ??
    5) Αν μπουν σε σπιτια σε ενα χωριο μακρυα απο σας τι θα γινει ??
    6) Αν μπουν στο δικο σας σπιτι τι θα κανουν αυτοι απ το μακρυνο χωριο ??
    7) εχουμε λογιστικη υποστηριξη ηδη και τροφιμα ??
    8) Εχουν ολοι λεφτα για οπλα ?? Για σφαιρες και φαι ??
    9) θαρθει ο γειτονας που δεν του λεγατε καλημερα σε βοηθεια ???? Θαχει οπλο αν ...ελθει ??
    10) Γιατι ναρθει αφου οταν πεινουσε δεν σας ενοιαζε ??
    11) .......12)......13)......κλπ.
    Αν αυτο λεγεται αμυνα...ας προσευχηθουμε...
    Αρχηγος υπαρχει η ο καθενας κανει πολεμο μονος εναντιον ολων ??
    Ποια ταινια ειναι αυτη ??
    Γιατι τοσο καιρο κοιταμε ?? Περνουμε φορα ???
    Κερδιζουμε χρονο ?? Τι ειδους και για που ?? Το νερο ανεβαινει στο ..πλοιο.
    Σε νησι χθες ..στρατιωτικα φορτηγα κουβαλουσαν τσουβαλια τροφιμα στους εισβολεις..και μετα τα χρησιμοπουσαν σαν ...ΚΤΕΛ..δωρεαν για εποικους να πηγαινουν στην πολη ...Δωρεαν ΚΤΕΛ...απο οχηματα του στρατου που ταχουμε για πολεμο με την Τουρκια...!! Ειδα το ντοκιμαντερ σε καναλι..χθες.
    Την αλλη φορα τι ??
    Τα ..τανκς θα δουμε σαν απλωστρες εσωρουχων στα κανονια ?? Αυτο λεμε ...." αστο μωρε και θα δουμε οταν ελθει η ωρα ??" ....
    Αμυνα ειναι αυτο ?? Απο ποιον αμυνομαστε ?? Διοτι εδω υπαρχουν δυο εχθροι κι ενας τριτος η Τουρκια ..στην πορτα !!! Εποικοι...πολιτικοι...και Τουρκοι..( οπως παει θα μπουν κι αλλοι ..και το Σαν Μαρινο)
    Ποιον θα χτυπησουμε πρωτο ?? Και ατομικα ο ...καθενας οταν...απειληθει ατομικα ??
    Αυτο το εργο θα σπασει τα ταμεια...( και κυριολεκτικα και τα ταμεια του κρατους)...και τις θεσεις των θεατων..και τους τοιχους του Σινεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρη να περιμενεις να εξελιχθει μια κατασταση οπως στην Συρια αλλα χωρις Ασαντ και συμμαχους οσον αφορα τα οπλα που ειναι διαθεσιμα στην χωρα μας για τους πολιτες ειναι μονο τα λειοκανα τα οποια ειναι αστεια οταν εχεις απεναντι σου καποιον με πολεμικο τυφεκιο.
      Οσον αφορα τα τροφιμα κανε μια ερωτηση σε γνωστους σου αν εχουν αποθηκευσει καποια τροφιμα, μαλλον θα απογοητευτεις , αν δεν σε πιασουν στο δουλεμα.

      Διαγραφή
  7. Δεν βλέπω κανένα σχόλιο για τον γουρουνοφάγο Κυρανάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.