27/11/19

Οι χειρότεροι μαθητές της Ευρώπης




Τα δομικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και τον σκληρά ταξικό της χαρακτήρα αποκάλυψε για άλλη μια φορά η έρευνα PISA, τα στοιχεία της οποίας επεξεργάστηκε και δημοσίευσε ομάδα ειδικών της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ.

Οι Έλληνες μαθητές πάτωσαν στην κυριολεξία αφού κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις στα στοιχειώδη, όπως η κατανόηση κειμένου και οι απλοί μαθηματικοί υπολογισμοί.

Η ομάδα των ειδικών της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ που επεξεργάστηκε τα στοιχεία της έρευνας κατέληξε σε διάφορα συμπεράσματα δύο από τα οποία θέλουμε να σχολιάσουμε σ’αυτό το σημείωμα, για πολλοστή, βέβαια, φορά.

Πρώτον,  οι αιτίες για το χάλι των Ελλήνων μαθητών είναι γνωστές. Τις ξέρουμε όλοι και κυρίως αυτοί που είναι αρμόδιοι να δίνουν λύσεις: τα πολιτικά κόμματα. Και η απόδειξη ότι τα κόμματα γνωρίζουν την κατάσταση είναι ότι σε κάθε προεκλογική περίοδο απαριθμούν τα προβλήματα μιας ανεπαρκούς εκπαίδευσης και ζητούν την ψήφο μας για να τα φτιάξουν. 


Για τη συνέχεια Liberal 

2 σχόλια:

  1. Είναι ένα από τα πιο βλακώδη κείμενα που έχω διαβάσει. Πχ ο προηγούμενος Υ/Παιδείας, υψηλόβαθμος υπάλληλος του κ.Λάτση (όλοι κάπου έχουμε δουλέψει αλλά δεν γίνονται όλοι Υ/Παιδείας)έκανε αυτό που είχε στο μυαλό του ως ΣΥΡΙΖΑ και υποθέτω ότι αυτό δεν ήταν σε διάσταση με τον εργοδότη του, αλλιώς θα τον είχε διώξει. Ποιος ακριβώς είναι οσκληρός ταξικός χαρακτήρας που λέειτο κείμενο; Πως διαπρέπουν οι Έλληνες σε ποικίλους τομεις στο εξωτερικό αν ως μαθητ΄ς είναι χάλια; Πως τα ελληνικά ΑΕΙ είναι σε καλή θέση, μέσα στα 500 ή άλλα στα χίλια καλύτερα ΑΕΙ στον πλα΄νήτη (σε ένα σύνολο ΑΕΙ που φθάνει τις τριάντα χιλιάδες); Θα γράφουμε καταβάλλοντας μια μικρή προσπάθεια να είμαστε λογικοί, μετριοπαθεις, γράφοντας για πράγματα που ξέρουμε ώστε να μην είναι αρλούμπες; Λάθη και αδυναμίες είναι κατανοητά αλλά ακόμα και η χειρότερη προπαγάνδα αν δενέχει κάποια βάση καταλήγει γελοιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο γελοιο μαρξιστικο κειμενο δεν εχω διαβασει εδω και χρονια....
    ακου λεει φταινε τα κομματα...λες και οι αλλες χωρες του πλανητη δεν εχουν κομματα/...
    υστερα λεει οτι φταιει η ταξικοτητα...
    που να δεις ταξικες διακρισεις στη γερμανια οπου απο 10 χρονων διαχωριζονται τα παιδια σε τι επαγγελατα θα κανουν στο μελλον η στις αλλες δυτικες χωρες που θαυμαζονται εδω απο τους γραικυλους τι σκληρη ταξικη διαστρωματωση υπαρχει...
    το υπαριθμον ενα προβλημα της ελλαδας απο το 74 ειναι το κομουνιστικο
    μετα το δημογραφικο, τουκικο κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.