12/3/14

«Θα πέσω σαν τον ανθό της κερασιάς»

Με αφορμή το άρθρο του defence-point  "Οι συγκλονιστικές έσχατες επιστολές των καμικάζι γοητεύουν…"

Το τελευταίο γράμμα ενός πιλότου καμικάζι, Μαιος 1945
Αρχισμηνίας Πρώτης Τάξεως Ιζάο Ματσούο, Ειδικό Σώμα Επίθεσης
[Οι πρώτες επιθέσεις αυτοκτονίας από Ιάπωνες πιλότους πραγματοποιήθηκαν στον Κόλπο Λέιτε στις 25 Οκτωβρίου 1944. Τα χτυπήματα των καμικάζι αυξήθηκαν στη συνέχεια όταν επιδεινώθηκε η στρατιωτική θέση των Ιαπώνων. Στη διάρκεια της μάχης της Οκινάβα τουλάχιστον 1.900 καμικάζι πέταξαν εναντίον του αμερικανικού στόλου που ήταν αραγμένος παράκτια του νησιού.]
Αγαπητοί Γονείς:
Σας παρακαλώ να με συγχαρείτε. Μου δόθηκε μια υπέροχη ευκαιρία να πεθάνω. Αυτή είναι η τελευταία μου μέρα. Το πεπρωμένο της πατρίδας μας εξαρτάται απ' την αποφασιστική μάχη στις νότιες θάλασσες, όπου θα πέσω σαν ανθός μιας λαμπρής κερασιάς.
Θα γίνω μια ασπίδα για την Αυτού Μεγαλειότητα και θα πεθάνω μ' έναν καθαρό τρόπο μαζί με τον αρχηγό της μοίρας μου και με άλλους φίλους. Μακάρι να μπορούσα να ξαναγεννηθώ εφτά φορές, για να χτυπήσω εφτά φορές τον εχθρό.

Πόσο εκτιμώ αυτή την ευκαιρία να πεθάνω σαν άνδρας! Ευγνωμονώ από τα βάθη της ψυχής μου τους γονείς που με ανάθρεψαν με τις συνεχείς προσευχές, την τρυφερότητα και την αγάπη τους. Επίσης ευγνωμονώ τον αρχηγό της μοίρας μου και τους ανωτέρους μου που με φρόντισαν σαν να ήμουν γιος τους και με εκπαίδευσαν τόσο προσεκτικά.

Γονείς μου, σας ευχαριστώ για τα είκοσι τρία χρόνια που με φροντίζατε και με εμπνέατε. Ελπίζω η τωρινή μου πράξη ν' ανταποδώσει ως ένα μικρό βαθμό όσα έχετε κάνει για μένα. Να κάνετε καλές σκέψεις για μένα και να ξέρετε ότι ο γιος σας ο Ιζάο πέθανε για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία και δεν επιθυμώ τίποτε άλλο.

Θα επιστρέψω με το πνεύμα μου και περιμένω να με επισκεφθείτε στο Ιερό Γιαζουκούνι. Σας παρακαλώ να προσέχετε τον εαυτό σας.

Πόσο ένδοξη είναι η Μονάδα Γκιρέτσου του Ειδικού Σώματος Επίθεσης, της οποίας τα βομβαρδιστικά Σουισέι θα επιτεθούν στον εχθρό! Έχουν έρθει εδώ οπερατέρ για να μας κινηματογραφήσουν. Μπορεί να μας δείτε στα επίκαιρα στον κινηματογράφο.
Είμαστε δεκαέξι μαχητές εμείς που επανδρώνουμε τα βομβαρδιστικά. Ας είναι ο θάνατος μας ξαφνικός και καθαρός όπως το κρύσταλλο που θρυμματίζεται.

Γραμμένο στη Μανίλα την παραμονή της εξόρμησης μας.
Ιζάο

Πετώντας στον ουρανό πάνω απ' τις νότιες θάλασσες, η ένδοξη αποστολή μας είναι να πεθάνουμε σαν ασπίδες της Αυτού Μεγαλειότητος. Τα άνθη της κερασιάς λαμποκοπούν όταν ανοίγουν και πέφτουν.

Από το βιβλίο " Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Jon E. Lewis, μεταφ: Αλεξία Ρώντα, Εκδόσεις Κέδρος

29 σχόλια:

  1. ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΟΥΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει κανεις να φανταστει καποιον ψηφοφορο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλαει με αυτον τον τροπο για την πατριδα μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πατριωτισμός δεν κατοικεί σε πολιτκούς χώρους , σε κόμματα είναι κτήμα όλου του Ελληνικού Λαού. Οσο για τους ΚΑΜΙΚΑΖΙ και την φιλοπατρία τους δεν γνωρίζω. Γνωρίζω το στίχο του Σολωμού, όπου κιαν έστρεψα την ματιά μου δεν είδα τόπο ενδοξότερο απο τουτο το Αλωνάκι.Τουτο το Αλωνάκι είναι η έγνοια μου και σε τούτο το αλωνάκι Ελληνες καθε κομματικής απόχρωσης όταν ηρθε η ωρα για το ΕΘΝΙΚΟΝ εγραψαν υπερλαμπρες στιγμές.Οποτε αγαπητέ φίλε Ανωνυμε δεν είναι μόνο τα λόγια είναι και οι πράξεις.
    Απο τις πράξεις κρινόμαστε.Μην μπερδεύεις λοιπόν τις Ηγεσίες με τον Απλό Ελληνικό Λαό γιατί απλά ο Ελληνικός Λαός ήταν και είναι πάντα πιο μπροστά απο πολλούς απο τους Ηγήτορες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν τολμάς να δείξεις την αξία σου
    για να κερδίσεις ή να τα χάσεις όλα
    τότε ή ο φόβος για τη μοίρα σου είναι πολύ μεγάλος
    ή η αξία σου είναι πολύ μικρή.

    Τζέιμς Γρέιαμ
    Μαρκήσιος του Μόντροουζ
    1612 - 1650

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνῶ μέ τόν sub92. Μόνο τώρα ὁ ἑλληνικός λαός κοιμᾶται καί δέν πρέπει νά ξυπνήσει. Γι' αὐτό καί πρέπει νά τόν βορβαδίζεις μέ οἰκονομική κρίση, μέ λαθρομετανάστες, μέ ἀκρίβεια, μέ λογῆς τηλεοπτικά σκουπίδια κι ἄλλα ὡραῖα. Πολλά γεγονότα πῆραν τήν Α τροπή ἤ τή Β ἀπό μιά λεπτομέρεια. Ποιά θά εἶναι αὐτή ἡ λεπτομέρεια πού θά ξυπνήσει τόν ἑλληνικό λαό; Διότι τώρα οἱ περισσότεροι ἡγήτορές του εἶναι μπροστά, πολύ μπροστά καί ἑτοιμάζονται νά δώσουν γῆ καί ὕδωρ στούς Τούρκους.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι αλλα οσοι ξερουν λιγα πραγματα απλα καταριφτηκαν στον αερα και ελαχιστη ζημια εκαναν

    περισσοτερη ζημια προκαλεσαν οι φιλιες απωλιες

    η ιαπωνικη εκδωση των ανθρωπινων βομβων των μουσουλμανων..............

    δηλαδη ενα ματσο παραπληροφορημενη απο την εξουσια των παρανοικων στρατιοτικων του ιαπονικου μιλιταρισμου και ενα ματσο μπουρδες
    ..................... που πηγαιναν οι ανθρωποι να πεθανουν.... για μια πατριδα φασισμου αντι να παιρναν καλα με της γυναικες τους και τα παιδια τους,,, για να τα κονομανε η καβασακι, η γιαμαχα, η χοντα και ενα σορο μιλιταριστικα αποβρασματα ...................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ανώνυμος έχει δίκιο! Οι οπαδοί του SIRIZA είναι κάτι το διαφορετικό από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα αγαπητέ sub 92. Είναι απλά το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ! Θα έπρεπε να ακούσης τα «αντικάλαντα» τον Δεκέμβρη του 2008 στο σύνταγμα από μικρούς μαθητές για να αντιληφθείς με το τι έχουμε να κάνουμε και το τι είδους «αυγό φιδιού» έχουμε εκτρέψει τόσα χρόνια από τον κρατικό κορβανά στην πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Νοέμβριο του 2007 παραιτήθηκε ο αρχηγός της Ιαπωνικής Αεροπορίας Πτέραρχος Τόσιο Ταμογκάμι κατόπιν απαίτησης του υπουργού αμύνης της χώρας Γιασουκάζου Χαμάντα. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του πρώτου «ότι θεωρεί λάθος την απόδοση της κατηγορίας του επιθετικού έθνους στην Ιαπωνία κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου». Ο Ρούζβελτ κατά τον Ιάπωνα Πτέραρχο, ήταν όργανο της Κόμιντερν και παγίδευσε την Ιαπωνία με την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Επιπροσθέτως ο Ιάπωνας Πτέραρχος δήλωσε αμέσως μετά την παραίτηση του:

    «Ένα Έθνος που αρνείται την Ιστορία του, νομοτελειακά θα ακολουθήσει την οδό της παρακμής».

    Φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα Έθνη κερδίζουν πάντα την μάχη της ειρήνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να περιμένει μία Ρούλα από έναν Ρούλη;;;
    ΤΙΠΟΤΑ !!!
    Και Ρούληδες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, πολλοί δε έχουν γίνει και αρχηγοί τους !!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >>Ευγνωμονώ από τα βάθη της ψυχής μου τους γονείς που με ανάθρεψαν με τις συνεχείς προσευχές, την τρυφερότητα και την αγάπη τους. Επίσης ευγνωμονώ τον αρχηγό της μοίρας μου και τους ανωτέρους μου που με φρόντισαν σαν να ήμουν γιος τους και με εκπαίδευσαν τόσο προσεκτικά.<<

    μου κανει εντυπωση που μιλαει με τοσο σεβασμο για τους γοννεις του και μετα για τους 'δασκαλους' του

    μου θυμιζει λιγο τα λογια του Μεγαλου Αλεξανδρου που ειπε στους γοννεις μου χρωσταω το ζην και στους δασκαλους μου το ευ ζην


    πολλες φορες σε καποιο ατυχημα σε μια κρισιμη στιγμη που περναει η ζωη μπροστα απο τα ματια μας οπως λενε,
    τι ποσοστο της σημερινης νεολαιας θα σκεφτονταν τους γονεις του ή τους δασκαλους του ?

    τι ρολο παιζουν στη σημερινη κοινωνια οι γοννεις και οι δασκαλοι ?

    στα σχολια των παραπανω ανωνυμων βλεπω να καταγγελουν το φασιστικο ή μιλιτιραστικο καθεστως που ανεθρεψε αυτον τον νεο

    ομως ο νεος αυτος περιγαρφει μεσα σε αυτο το γραμμα και τις ωραιες οικογενειακες στιγμες στη διαρκεια της ειρηνης ,

    τον βλεπουμε να ειναι ηρεμος και κατα καποιο τροπο ευτυχισμενος

    γιατι ?
    μεγαλωσε για να πεθανει ?
    για να γινει καμικαζι ?

    υπαρχει αυτη η ισσοροπια στους νεους που δεν μεγαλωνουν για να δουλευουν για την καβασακι και την χοντα ,

    αλλα γινονται σκλαβοι της κινητης τηλεφωνιας, του ποδοσφαιρου , των αυτοκινητων , των τραγουδιστων και των ΜΜΕ ?

    σιγουρα ειναι ωραια η καλη ζωη ,
    πως μπορεις ομως να την υποστηριξεις και να την διατηρησεις ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Κατάκτησε την κληρονομιά των πατέρων σου
    για να έχεις το δικαίωμα να την κατέχεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 19 Ιούλιος 2009 10:16 πμ

    GIATI βρε ανωνημε ολοι οι δασκαλοι αξιζουν να τους σκεφτεσαι

    ξερεις δεν φερονται και σε ολους το ιδιο οι δασκαλοι μεσα στα σχολεια. ασε αρκετα τραβανε πολλα παιδια μεσα στα σχολικο συστημα αποδοχης της ιεραρχικης εξουσιας απο νηπιακη ηλικια, οπου δεν σεβονται καμια διαφορετικοτητα των μαθητων και νοιαζονται μονο για το μισθουλακο τους, και ειναι και απο της ποιο ευνοοιμενες ταξης δημοσιων υπαληλων ..............

    το εκπαιδευτικο μας συστημα ειναι το ιδιο ταξικο οσο και το κρατος

    ασε μεγαλέ 18 Ιούλιος 2009 8:26 μμ
    οπου ηπηρετει τη θητεια του η κομματικη νεολαια του συριζα την ηπυρετουν και οι υπολοιπες νεολεες

    Η παραμεθωρειος και τα μαυρα στρατοπεδα ειναι για τους ποντιους, την εργατικοι ταξη..... και γενικα οσους δεν εχουν στον ηλιο μοιρα

    ο στρατος ειναι το ιδιο ταξικος οσο και η κοινωνια.......

    ξερεται στην αρχαια ελλαδα που τοσο πολυ τιματε πρωτα ο αρχηγος επεφτε στη μαχη

    εεε λοιπων σαν καλος πατριωτης πρωτα η μεγαλοαστη και η πολιτικη ηγεσια με τα παιδια τους στη παραμεθωρια να δωσουν το καλο παραδειγμα και μετα υπολοιπη το ιδιο και στον πολεμο

    αυτη που θα εχουν να χασουν να βγουν στην πρωτη γραμμη, αυτη που κρατανε τον πλουτο στην ελλαδα, τα δικαιωματα κτησεις γης, εππειχηρησης, πολυκατοικιες, ξενοδοχεια, κααταστηματα, η υπολοιπη, οποιος και να κατακτησει την ελλαδα, τουρκια πχ,κλπ
    τη εχουν να χασουν κανουν μια περιτομη γινονται μουσουλμανοι και συνεχιζουν να ζουν με τον ιδιο τροπο

    το πολοι πολοι πανε προσφυγγες σε αλλο κρατος,,,,, κατι εγινε δηλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aνώνυμε 19 Ιούλιος 2009 11:05 πμ ,
    "και νοιαζονται μονο για το μισθουλακο τους, "
    γιατί οι δάσκαλοι της Ελλάδας να είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους επαγγελματίες της Ελλάδας ; Όλοι από την ίδια κοινωνία βγαίνουμε!
    Γιατί να νοιαστούν οι δάσκαλοι για τα παιδιά, όταν οι ίδιοι οι γονείς τους δεν ενδιαφέρονται; Από το σπίτι ξεκινούν όλα!

    "και ειναι και απο της ποιο ευνοοιμενες ταξης δημοσιων υπαληλων .............."
    γιατί ακριβώς είναι ευνοημένοι;επειδή έχουν διακοπές;Αυτή είναι η φύση της δουλειάς τους.Δηλ.εσύ ως μαθητής θα ήθελες να πηγαίνεις σχολείο και το καλοκαίρι;
    Στο κάτω κάτω ,ας γινόσουν κι εσύ δάσκαλος ή καθηγητής!

    "Η παραμεθωρειος και τα μαυρα στρατοπεδα ειναι για τους ποντιους,"
    από παραμεθόριο θα ήρθαν, γι' άυτό!Οι Μικρασιάτες των παραλίων ήρθαν από θάλασσα γι'αυτό πήγαν σε θάλασσα!(Άσε που δεν εγκαταστάθηκαν όλοι οι Πόντιοι εκεί που λες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν μιλαω για εγκατασταση και διαμονη αλλα για θητεια,

    ξερεις πολυ καλα οτι η ζωη, σε μεγαλο βαθμο ειναι στημενη
    στο κοινωνικο συστημα που ζουμε

    ξερεις δεν ζουμε σε αταξικη κοινωνια

    αλλα ειναι βασικη αρχη η αποδοχη των κοινωνικων ταξεων και των διαφορων μεταξη τους με διαφορες μεθοδολογιες......

    εκκλησια, πανεπηστημιακη εκπαιδευση (δεν εχουν ολοι της ιδιες ευκεριες για μορφωση καποιοι δουλευουν απο τα 13 και θεωρουν οτι οι αλλοι ειναι ποιο εξηπνοι αποδεχωμενη τη μοιρα τους η την προπαγανδα), τραπεζικο συστημα
    για τη διαιωνηση του αυλου πλουτου,
    τιτλοι ιδιοκτησιας, αντιπρωσοπευομενο πολιτικο συστημα, μεθοδοι προπαγανδας απο μμε οπου σηνεχως προβαλονται η καλη μας οι μεγαλοαστοι

    ολο το κοινωνικο συστημα που ζουμε σε καθε σημειο του εχει σαν σκοπο να ξεχωριζουν η κοινωνικες ταξης..... π.χ. παρανομος αποκλεισμος παραλιων με 20ευρω εισοδο, να μην κανουν μπανιο οι παρεισακτη διπλα στους μεγαλοαστους

    διοδια στο κεντρο πολεων
    μονο η φραγκατη με αμαξι στο κεντρο των πολεων με τα μεγαλου κυβισμου αμαξια τους

    οπου συμφερη τους μεγαλοαστους ισχυει η ταξικη οργανωση

    και
    ''η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου''
    αλλα παντα κατα περιπτωση εκει που συμφερη τη μεγαλοαστικη διαχειρισει
    και την ταξικη διαφορα

    ξερεις δεν ξεκινανε ολοι απο το ιδιο επιπεδο, τους περιβαλει μια οικογενεια με το ιδιο μορφωτικο επιπεδο και εχουν την ιδια αποδοχη απο το περιβαλλον γυρω τους,,,,, διαβασε παιδαγωγικη και εκπαιδευτικη ψυχολογια (ασε λιγο τα πατριωτικα κειμενα) και θα δεις πως χτιζονται οι μαθητες.........
    και πως φτιαχνεται απο την νηπιακη ηλικια το κοινωνικο συστημα που ζουμε..............................

    ..... καθηγητης ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "..... καθηγητης ειμαι"

    Σίγουρα όχι φιλόλογος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 19 Ιούλιος 2009 3:36 μμ.

    " ..... καθηγητης ειμαι"

    όντως η παιδεία μας έχει πρόβλημα !



    "δεν μιλαω για εγκατασταση και διαμονη αλλα για θητεια,"

    ακόμα πιο λάθος τότε το σχόλιό σου!Λες και 87 χρόνια μετά τον ερχομό Μικρασιατών,Ποντίων κλπ, δεν έχουν γίνει "μικτοί" γάμοι και υπάρχουν καθαροί Πόντιοι, Ηπειρώτες,Κρητικοί κλπ. Και πέρα από αυτό πάλι άσχετο!

    Γενικά,το ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν πολλά στραβά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και πολλά καλά!Ξεκόλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ηθελα να 'ξερα αν υπαρχει καποιος καθηγητης ή δασκαλος στο σιχαμενο αυτο κρατιδιο που να μην ειναι Μπολσεβικος.Ειναι δυνατον ολοι οι αγραμματοι,απαιδευτοι,μισελληνες να γινονται καθηγητες με μονο προσον το περασμα απο την ΚΝΕ ή τις Πανσπουδαστικες.
    Αν δε βρεθει καποιος να σωσει τα παιδια μας απο τους λοβοτομημενους του σφυροδρεπανου ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2:56 Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός .
    Οι καθηγητές διορίζονται είτε με βάση την επετηρίδα τους είτε βάση εξετάσεων στο ΑΣΕΠ.
    Κάθε Ελληνας έχει δικαίωμα να πιστευει ότι θέλει...
    Το ότι ο φίλος γενικά στα σχόλιά του είναι λίγο ανορθόγραφος δεν φταίει αυτός.
    Αυτούς τους απόφοιτους ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ( είτε με τις πράξεις μας είτε με την απραξία μας ) να βγάζουμε από τα πανεπιστήμιά μας.
    Εγώ έβγαλα το Λύκειο το 85- 86. Το ξέρεις ότι δεν είχα ιδέα, τι συνέβει στην πατρίδα μου μετά το 21;
    Και το 1821 το διδάχθηκα επιδερμικά και ωραιοποιημένο...
    Κανένας δεν έδινε σημασία στην Ιστορία τη στιγμή που δεν τη χρειαζόσουν για να προχωρήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Το υπουργείο έκοψε και τη διδακτέα ύλη και έδεσαν όλα.
    Λέξη για τις διχόνοιες που έιναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ελληνα, και που μας έχει καταστρέψει. Και επειδή δεν μαθαίνουμε τα λάθη μας, τα επαναλαμβάνουμε, σε ώφελος των εκάστοτε εχθρών μας.

    D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ὁ Θεὸς ἂς ἀναπαύσει τὶς ἄσπιλες καὶ ἀγνὲς ψυχὲς τῶν παιδιῶν τοῦ ἀνέμου Του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει το 1974 εάν είχαμε πιλότους ή κυβερνήτες υποβρυχίων συνομοταξίας Skal.

    X.N.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "...Οι καθηγητές διορίζονται είτε με βάση την επετηρίδα τους είτε βάση εξετάσεων στο ΑΣΕΠ..."

    Με τον α.σ.ε.π. μπήκαν και μπαίνουν πολλοί αντιέλληνες καθηγητές και δάσκαλοι, κυριως αριστεροφασίστες αλλά όχι μόνο.
    Δεν μιλάω για αυτούς που μπαίνουν με τον γραπτό και μόνο αλλά για τους άλλους με τα μόρια.
    Δηλώνανε το όνομα τους στους πίνακες ωρομισθίων αλλά και αναπληρωτών...
    τους ερχόταν η εγκύκλιος να παρουσιαστούν...
    πηγαίνανε και στην καλύτερη διδάσκανε 5-6 ώρες/βδομάδα ή μπαίνανε κατευθείαν σε γραφεία...
    μαζεύανε τα μόρια...και έσκαγε μετά η μονιμοποίηση τους με διαφανείς διαδικασίες βεβαίως βεβαίως.
    Ούτε καν γραπτό δε δίνανε κάτι που νομίζω το άλλαξε η διαμαντοπούλου γιατί είχε παραβρωμίσει το θέμα.

    Χρειάζεται να σας πω ότι οι ηγεσίες των συνδικαλιστών στην παιδεία ήταν και είναι ακροαριστεροκρατούμενες;
    Να σας θυμίσω για νησιά μας που είχαν ανάγκη για 5 εκπαιδευτικούς π.χ. και βρίσκονταν εκεί 35...!!!(αποσπασμένοι εννοείται) και 1002 ακόμα απατεωνιές των δασκάλων των παιδιών μας;
    όλοι τα ξέρουμε πλέον, για αυτό έχουμε παραπανίσιους τουλάχιστον 50.000 εκπαιδευτικούς και από αριθμητική σκοπιά αλλά και από γνωστική(είναι άσχετοι και τεμπέληδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι ιάπωνες ξεκίνησαν έναν πόλεμο και απελπισμένοι, όταν τον έχαναν βάλανε τα κορόιδα τους πατριώτες να πάνε να θυσιασθούν, εν γνώσει των.
    Εδώ φαίνεται, ότι πρέπει η ηγεσία να γνωρίζει πότε χάνει έναν πόλεμο και να μετριάζει τις απώλειες και όχι να θυσιάζει τον στρατό λόγω βλακείας της. Δεν είχαν καλή ηγεσία οι ιάπωνες όπως π.χ. των γερμανών, διότι θα είχαν κάνει με λιγώτερες απώλειες την ζωή των αμερικανών πολύ δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξισου σημαντική είναι και η επιστολή ενός ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ που στα Ελληνικά !εγραψε πριν 1800 χρόνια στους γονείς του απο την περιοχή της σημερινής Ουγγαρίας υπηρετώντας σε Ρωμαική Λεγεώνα.
    Δόθηκε στην δημοσιότητα πρόσφτα αν και ανακαλύφθηκε στην Αιγυπτο πριν 100 χρόνια!!!!!
    http://combatraining.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1690.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ konion

    Να υποθέσω ότι οι πατριώτες είναι κατ' εσέ κορόιδα;

    Προσπαθείς να καταλάβεις/κρίνεις Ιάπωνες με το δυτικό μυαλό σου. Ματαιοπονείς. H παράδοση για μείωση των απωλειών, σημαίνει την μεγαλύτερη απώλεια γι αυτούς.

    Όσο για το αν η στρατηγική τους ήταν καλή ή όχι, υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία. Δεν αναλύεται με πέντε λεξούλες.

    Δράττομαι της ευκαιρίας να παρατηρήσω ότι οι λέξεις Ιάπων, Αμερικανός κλπ., γράφονται με κεφαλαίο, ενώ οι λέξεις ιαπωνικός, αμερικανικός κλπ., με μικρό. Δυστυχώς, το λάθος αυτό γίνεται ολοένα και συχνότερα, όπως παρατηρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δε σχολίασα αυτό το πραγματικά πολύ ωραίο άρθρο, γιατί δε μπορώ να καταλάβω πως οι σχολιαστές έφτασαν στον Σύρριζα πάλι.


    Τέλος πάντων, οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και τα ιδανικά τους, το μονο που τους αξίζει είναι τιμή και δόξα στο όνομα τους και ειδικά από τους συμπατριώτες τους. Η θυσία τους είναι παράδειγμα και είναι πραγματική θυσία!

    Σημαντικό είναι να πούμε πως στους Καμικάζι ανηκαν και άνθρωποι, που ήταν πολιτικά αντίθετοι στο Ιαπωνικό καθεστώς και δημοκράτες!

    Η γενναιότητα των Ιαπώνων δε καθιστά ακόμα πιο ντροπιαστική τη ρίψη των Πυρηνικών Βομβών ebnatnion τους και ειδικά αφού είχαν χάσει τον πόλεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Nativist 13 Μαρτίου 2014 - 11:56 π.μ.,

    Δὲν εἶναι κατ' ἐμὲ κορόιδα οἱ πατριῶτες, ἀλλὰ κάποιοι τοὺς χρησιμοποιοῦν. Ὅταν τὸ 1825 ὁ Παπαφλέσσας θυσιάσθηκε στὸ Μανιάκι κανεὶς δὲν τοῦ ἔκανε πλύσι ἐγκεφάλου ἦταν ἐλεύθερος, στοὺς καμικάζι μᾶλλον πλύσι ἐγκεφάλου εἶχε γίνει, κάτι σὰν τοὺς μουσουλμᾶνους μαχητὲς αὐτοκτονίας.
    Μὴν ξεχνᾶς τὰ δυτικὰ μυαλὰ τοὺς ἰσοπέδωσαν, ἄρα τί νὰ καταλάβω, τὴν νοοτροπία τοῦ ἡττημένου ἢ ὅτι ὁ νικητὴς τὰ παίρνει ὅλα;
    Αὐτὴ ἡ νοοτροπία, ὁ ψυχισμὸς τῶν Ἰαπώνων ἔχει πλέον ἀλλάξει πρὸς τὸ δυτικότερον, διότι ἔχασαν τὸν πόλεμο. Καμμιὰ φορὰ δὲν χρειάζεται κατανόησις τοῦ ἰαπωνικοῦ ψυχισμοῦ, ἀλλὰ νίκη στὸν πόλεμο καὶ εὐτυχῶς αὐτὸ ἔγινε.


    Ἡ Ἰαπωνία κρίνεται καὶ ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος, ξεκίνησε ἕναν πόλεμο χωρὶς ὅρια, λανθασμένους στρατηγικοὺς στόχους καὶ τὸν ἔχασε καὶ παραλῖγο νὰ τὴν ἰσοπεδώσουν, συνεπῶς ἡ ἡγεσία της ἦταν ἠλίθιοι, ζῷα, κτήνη. Μόνο ὅταν ἄρχισαν ἐμφανῶς νὰ ἡττῶνται, τότε ἄρχισε νὰ ἀναπτύσσεται «εἰρηνιστικὸ κίνημα» στὴν Ἰαπωνία καὶ εὐτυχῶς γλύτωσαν τὶς ἀτομικὲς βόμβες.

    Γιατὶ οἱ λέξεις Ἰάπων, Ἀμερικανὸς κ.λπ. γράφονται μὲ κεφαλαῖο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Alexandre 13 Μαρτίου 2014 - 1:03 μ.μ.,

    Καλῶς ἐρίχθησαν οἱ ἀτομικὲς βόμβες, διότι ξέρεις πόσοι ἀμερικανοὶ θὰ ἔπρεπε νὰ χάσουν τὴν ζωή των γιὰ νὰ παραδοθῆ ἡ Ἰαπωνία ἄνευ ὅρων; Συνεπῶς ἦταν ἠθικὸν καὶ δίκαιον νὰ σώσουν τὶς ζωὲς τῶν ἀμερικανῶν, δὲν εἶχαν τὴν ἴδια ἀξία μὲ τῶν Ἰαπώνων τότε.

    Ἄλλο νὰ λυπόμεθα τώρα γιὰ τὶς ἀνθρώπινες ζωὲς ποὺ ἐχάθησαν καὶ ἄλλο νὰ ἀντιμετωπίζαμε τὸν θὰνατο τότε, διότε τότε ἡ ζωὴ τοῦ ἀντιπάλου εἶχε ἄλλη ἀξία ἀπὸ τὴν τοῦ συμμάχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέλος θέλω νὰ πῶ ὅτι αὐτὸ ποὺ ζητᾶ ἕνας ἰάπωνας στὸ ἄρθρο τοῦ defence-point, δηλαδὴ οἱ ἔσχατες επιστολές τῶν καμικάζι νὰ αναγνωρισθοῦν ἀπὸ τὴν UNESCO, ὡς μνημεῖα τῆς παγκόσμιας πολιτιστικῆς κληρονομιᾶς, συμφωνῶ ἀπολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Alexandros

    "Σημαντικό είναι να πούμε πως στους Καμικάζι ανηκαν και άνθρωποι, που ήταν πολιτικά αντίθετοι στο Ιαπωνικό καθεστώς και δημοκράτες!"

    Πόθεν προκύπτει αυτό; Έχεις κάποια πηγή;

    @ konion

    "Γιατὶ οἱ λέξεις Ἰάπων, Ἀμερικανὸς κ.λπ. γράφονται μὲ κεφαλαῖο;"

    Γιατί είναι εθνικά ονόματα. Δες εδώ.

    Το σχόλιό σου είναι εντελώς ασυνάρτητο, λόγω του ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει (ή, έστω, σήμαινε) θυσία για τους ανθρώπους αυτούς και γράφεις εξαιρετικά επιπόλαια.

    Οι Ιάπωνες είναι λαός που προσαρμόζεται, τουλάχιστον επιφανειακά, πολύ γρήγορα. Από νωρίς είχαν γνωρίσει τον δυτικό πολιτισμό και είχαν χρησιμοποιήσει την δυτική τεχνολογία. Όμως στην ψυχή παρέμειναν Ιάπωνες και σήμερα είναι ένας μάλλον διχασμένος λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.