8/11/09

"Ενοχλεί τους Τούρκους η "σφαγή της Χίου"¨;

Σωρεία, σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

"ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;"

Σωρεία, σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

Ο εκπληκτικός αυτός πίνακας προκάλεσε, τότε, συγκίνηση και αποτροπιασμό για τις κτηνωδίες των Τούρκων, σε βάρος των κατοίκων της Χίου.

Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου, Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

"ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ"

Η Ισαβέλλα Μπουρνιά σχετικά με το θέμα δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή ο πίνακας βρίσκεται αποθηκευμένος στο Οσμανίε Τζαμί, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλή. Το Οσμανίε Τζαμί, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετακινήθηκε εκεί, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα." Η κυρία Μπουρνιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε: " Χώρος στο Μετζιτιέ Τζαμί, υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί κενοί τοίχοι προκειμένου να συμπεριληφθεί το αντίγραφο της σφαγής ως έκθεμα".

"ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ(;)"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς. Για την Ιστορία πάντως, η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: "ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ" καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Τότε η τουρκική εφημερίδα TIME TURK (ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ ), κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: “Χειρονομία καλής θέλησης της Ελλάδας προς τον Ερντογάν”. Το άρθρο ανέφερε πως “Στο μοναστήρι Νέα Μονή στην Χίο στον χώρο τον κειμηλίων και εκθεμάτων της μονής υπάρχουν δυο αίθουσες με προθήκες στις οποίες φυλάσσονται ανθρώπινα κρανία με τις μέχρι πρότινος επιγραφές”… Έργα Οθωμανών” και “Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς” οι οποίες μετά από τις αντιδράσεις της Τουρκικής πλευράς αντικαταστάθηκαν αφού πρώτα απαλείφθηκαν οι επίμαχες λέξεις αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Να τονίσουμε πως το πρόβλημα της Τουρκίας με την Νέα Μονή Χίου δεν είναι πρόσφατο ,τον Νοέμβριο του 2007 ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Χίου την αφαίρεση της επιγραφής” Έργα Οθωμανών” και την εξάλειψη του οστεοφυλακίου, τονίζοντας στην επιστολή του “Θέλω να επικεντρώσω την προσοχή σας στο επίγραμμα του ναού της Νέας Μονής με τις εκφράσεις “Έργα Οθωμανών” στις προθήκες με τους σκελετούς .Οι επιτροπές και οι επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί σας αντιδρούν σε αυτό το επίγραμμα το οποίο βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες φιλίας που αναπτύσσονται…»

Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.

Συντάκτης: ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΦΥΚΑΡΗΣE-mail: p.k.f@windowslive.com

18 σχόλια:

  1. Αίσχος άθλιοι, αίσχος!
    Ζητήστε και από το Λούβρο να αποκαθηλώσει τον πίνακα του Ντελακρουά.
    Ξεθάψτε και τα κόκκαλα του Ντελακρουά και ρίξετε τα στα σκυλιά, για να τον τιμωρήσετε επειδή έιχε το θράσος να απεικονίσει την αλήθεια.
    Ντροπή σας άθλιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εις ένδειξη της ελληνοτουρκικής φιλίας,

    της ειρήνης και

    της δημοκρατίας,

    να κατεβάσουν οι Τούρκοι,

    όλα τα πορτραίτα
    του - έτσι κι αλλιώς φασίστα και ακροδεξιού δικτάτορα -
    Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ .

    Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες(;)
    τοπικοί ή κεντρικοί άρχοντες,
    που υπακούουν τυφλά τους φασίστες και εχθρούς της ειρήνης και της δημοκρατίας, Τούρκους της Άγκυρας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χουντοκαναλα δε λενε τιποτα γι'αυτες τις ξευτιλες,μονο διαγωνισμους με μαγους το βραδυ του Σαββατου λιγο πριν οι ιθαγενεις πανε για υπνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή σε όους μας που αποδεχόμαστε αυτά τα φαινόμενα.Κάποιοι εφιάλτες θα έπρεπε να τρέχουν να κρυφτούν και όχι να είναι σε διευθυντικά πόστα και κυβερνητικές θεσούλες.
    Σταματήστε να σκύβετε πια,Α Ι Σ Χ Ο Σ.
    Τι θα πούν οι Τούρκοι....
    Να κι αν πούν να και αν δεν πούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ
    ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ
    Αυτοί που ξεχνάνε την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουνε.. George Santayana
    Τα θυμόμαστε, για να μην τα ξαναζήσουμε……

    Από τη μεγάλη σφαγή της Χίου εμπνεύστηκε ο μεγάλος Γάλλος ζωγράφος Ντελακρουά και ο Βίκτωρ Ουγκώ στο ποίημά του « Το Ελληνόπαιδο ».
    Σε λίγο θα μας αναγκάσετε να ξαναρχίσουν τα ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ για να μάθουμε την πραγματική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ στα παιδιά μας.
    Μήπως τελικά πρέπει για χάριν φιλίας να ντρεπόμαστε που γεννηθήκαμε Έλληνες και είμαστε λεύτεροι;
    Πρόσφατα η Γερμανία παραδέχτηκε τα εγκλήματά της και τις ΣΦΑΓΕΣ στα
    Καλάβρυτα- Δίστομο – Κομμένο και θα πρέπει να ξεχάσουμε την Σφαγή της Χίου και να πάει άδικα το αίμα τόσων Ελλήνων της Χίου;
    Σφαγιάστηκαν γιατί πολέμησαν τους Οθωνομογγόλους και ήθελαν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους. Ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι Αμερικανάκια.
    ΝΤΡΟΠΗ
    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας θυμίσω ότι πριν από χρόνια, ο τότε ΥπΕξ και νυν πρωθυπουργός μας είχε κατεβάσει το πορτραίτο του Κολοκοτρώνη από το Μέγαρο της Β. Σοφίας, διότι δεν ήθελε να δυσαρεστηθεί ο "φίλος μας Ισμαήλ" (Τζέμ). Είναι ραγιάδες, πώς να το κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι αν ονοματιστεί ο/η ξεφτιλισμένος/η που τα πιάνει κι έχει τουρκέψει θα έχει την προστασία της πολιτικής ηγεσίας που θα δείξει κατανόηση σίγουρα, αφού κι αυτή τα πιάνει ως αμερικανοτσαμπουκαλεμένη από χέρι...

    ΥΓ. Πολύ πιθανόν να παρέμβει η αμεριοκανοπροσταΣΙΑ δεδομένων για την αποκάλυψη του ονόματος του ρεζίλη παράγοντα που αιδημόνως αποκρύπτει τη σφαγή της Χίου του Ντελακρουά από τους επισκέπτες της Χίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ὀνόματα. Ποιός ἔδωσε τήν ἐντολή. Ποιός τήν ἐκτέλεσε. Κάθε τόσο, χρόνια τώρα, συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα καί ποτέ δεν μαθαίνουμε ποιός τό ἔκανε έκτός έξαιρέσεων (βλ. Ρεπούση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο χωριό μου αυτόν που σφάζει τον λένε χασάπη. Και από ότι ξέρω και στην Τουρκία το ίδιο .Ας μην τους μακέλευαν ….ζητάνε και τα ρέστα τώρα.
    Και τα δικά μας τα παλικάρια ώμος που κατεύνασαν τον πίνακα ήτανε
    (λεβέντες ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 8 Νοέμβριος 2009 2:32 μμ

    Μην είσαι αφελής. Κανείς δήμαρχος δεν τολμά να κάνει κάτι τέτοιο, επειδή "τα πιάνει". Προφανώς, ήταν κυβερνητική εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί τόση γκρίνια , όχι άδικη μεν αλλά γιατί, αυτά είναι η αρχή του αποτελέσματος όταν επιλέγουμε να έχουμε κυβερνήσεις με βάση την ''οικονομική'' ευμάρεια. ΟΧι ότι την καταφέρνουν απλά εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι θα μας σώσουν.
    Αν μπορούσαμε να ψηφίσουμε με βάση την Ελλάδα και όχι την Δημόσια αγελάδα που θα μας δώσει σήμερα να φάμε εμείς , δεν μας νοιάζει για τους άλλους, και αύριο δεν μας νοιάζει.
    Οι μεν πουλάνε οι δε ξεπουλάνε και εμείς δεν μιλάμε ...και όταν ζορίσουν τα πράγματα για τα εθνικά συμφέροντα τότε εμφανίζονται τρομοκρατικές ενέργεις, φόροι έμμεσοι άμεσοι, δολοφονίες και ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
    Αφού όλα είναι κανονισμένα και όσοι μπορούν να το κατανοήσουν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι να το αλλάξουν οι υπόλοιποι λειτουργούν επιφανιακά.
    Εδώ δεχτήκαμε την υποστολή σημαίας και για έναν πίνακα θα κάνουμε συζήτηση, και όχι μόνο το δεχτήκαμε αλλά αυτόν που την αντιμετώπισε σαν πανί σαν κουρέλι τον κάναμε και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και όσοι δεν ψήφισαν πασοκ δεν αντέδρασαν καθόλου όσοι δε ψήφισαν θα περίμενα αν μη τι άλλω να πουν κάποια κουβέντα...
    Αρα τι να τα κάνουμε τα ντροπή και τα αίσχος και όλα τα άλλα που δείχνουν απογοήτευση οργή , στην πράξη στο δια ταύτα τι κάνουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Κωνσταντίνε αυτό που αναφέρεις δεν το ήξερα (για το πορτραίτο του Κολοκοτρώνη). Αλλωστε είναι τόσα πολλά τα παραδείγματα που τι να πιάσεις και τι ν΄αφήσεις. Οπως επίσης και δεν θα μαθαίναμε για το πορτραίτο της σφαγής της Χίου αν δεν το ανέφερε κάποιος.
    Δεν μου προκαλεί έκλπληξη βεβαίως γιατί αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά που είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Ειδικά ο Mr Jeffrey. Τι περιμένεις από Αμερικανόδουλους-Αμερικανογλύφτες-Αμερικανοτραφείς "ελληνες" σαν αυτόν. Εδώ είπε το πρωτάκουστο, πρωτοφανές, ανήκουστο "Για μερικά στρέμματα...." και όλοι κάνουν λες και δεν έγινε τίποτα. Κάποιες δεκαετίες πριν αν έλληνας πολιτικός έλεγε κάτι τέτοιο (ή μάλλον όχι αυτό, απλώς να έδινε εντολή να κατέβει το πορτραίτο του Κολοκοτρώνη) θα είχε σβήσει πολιτικά και κοινωνικά από τη στιγμή που θα το έλεγε. Τώρα αντίθετα ο Ελληνικός λαός του έδωσε όχι μόνο συγχωροχάρτι αλλά και 44%, έτσι για να έχει την άνεση να μας περάσει ότι θέλει ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία που τον διακατέχει.
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ "ΘΕΛΟΥΝ" ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.
    Είναι φασιστικά ή όχι :
    -Οι μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία
    -Η "ελληνοποίηση" εκατομυρίων ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και των παιδιών τους
    -Τα Γκεμπελικού τύπου "τρικ" με τους γραμματείς των Υπουργείων (όλοι ήταν ή είναι στενότατοι συνεργάτες του "Goldenboys")
    -Οι φασιστικοί χειρισμοί της αλλαγής ηγεσίας της Αστυνομίας (έγινε δήθεν με τα επεισόδια που "δημιούργησαν" οι Αστυνομικοί)
    -Η δήλωση "καλύτερα μερικά στρέμματα γης...."
    -Η σύμπλευση με το "σχέδιο" Αυνάν
    -Η "ανευ όρων" υποστήριξη της Τουρκίας για να μπει στην Ευρωπαική ένωση
    -Οι μεθοδεύσεις για "απευθείας" συνομιλίες με τα σκόπια
    -Οι δηλώσεις δια στόματος Λοβέρδου περί "ελληνοποίησης Σλαβομακεδόνων" του 1940-49
    -Η δήλωση του περί "Τουρκικής μειονότητας" της Θράκης
    ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.....
    Γιατί κ. Τζέφρυ δεν ρωτάς και τον Ελληνικό λαό για όλα τα παραπάνω ; Τι γνώμη έχει ; Συμφωνεί, διαφωνεί, τι πιστεύει, τι θέλει, τι δεν θέλει ; Γιατί "αποφασίζωμεν και διατάσωμεν" ; Γιατί δεν κάνεις ένα δημοψήφισμα για όλα αυτά τα θέματα, να δεις και την άποψη του Ελληνικού λαού ; ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ; Πως ; Μέσω της δικής σου υπογραφής ; Γιατί στο κάτω κάτω αναλαμβάνεις ένα τεράστιο ρίσκο να χαρακτηριστείς "προδότης" ; Ασε τους άλλους να αποφασίσουν και να μην έχεις τέτοια τεράστια ευθύνη. Για τον οποιοδήποτε πολιτικό θα ήταν η καλύτερη λύση. "Αποφάσισε ο λαός και όχι εγώ".
    Ποιούς εξυπηρετείς κ. Τζέφρυ και με ποιο κόστος ; Τι τους έχεις τάξει ; Πόσο σκοπεύεις να υποχωρείς ακόμη ; Πόσα χρόνια θα υποθηκεύσεις το μέλλον των παιδιών μας ; Με ποιο δικαίωμα επεμβαίνεις αυτοβούλως σε θέματα που "αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός" ; Δεν θα έπρεπε να αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο αυτός και όχι μόνο όσοι σε ψήφισαν ;
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ κ.κ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ :
    ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ "ΠΡΟΔΟΣΙΑ". ΟΧΙ ΜΕΤΑ, "ΜΑ", "ΕΓΩ", "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ", "ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΙΩ", "ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ" ΚΤΛ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ "ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, "ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ" ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΗΘΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΣΙΩΠΗΡΗ ΕΝΟΧΗ" ΟΛΩΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΙ....ΑΛΛΟ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ κ.κ του ΠΑΣΟΚ !!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ
    ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΚΕΔΟΞΥΡΙΖΕΣ (ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια ακόμη "υποχώρηση" των Ελλήνων. Μήπως δεν μπορούμε να υπερασπισθούμε την Ελλάδα και υποχωρούμε?

    Τι να πω, εδώ θα δώσουμε υπηκοότητα σε όλους τους ασιάτες και θα ψηφίζουν!!!ενω αρνηθήκαμε την ψήφο στούς απόδημους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο....

    TA ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο θλίβομαι για αυτήν την κατάντια.....!!!

    Δεν έμενα στην Γερμανία να έπαιρνα την γερμανική υπηκοότητα και να ήμουν τώρα Γερμανός!

    Δηλαδή, που γύρισα πίσω τι έκανα. Είμαι τι άλλο ..... παρίας Έλληνας! Αλλοδαπός στη χώρα μου, που πληρώνει με τους φόρους του τα καθάρματα που βεβηλώνουν την Πατρίδα μου και την περίθαλψη των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ από όπου και αν έρχονται!

    Εδώ ολόκληρη Ελβετία αρνείται στα παιδιά μεταναστών - (ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!) - ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ ... την Ελβετική υπηκοότητα, και εδώ την δίνουνε ... γιατί , για να έχουν ψηφοφόρους που θα τους ψηφίζουν αύριο !!!

    Γιατί δεν τα δήλωναν αυτά τα μέτρα πριν τις εκλογές ;;;

    Αυτά αποτελούν απάτη !

    Ντροπή!

    Τέτοια συμπεριφορά στους δολοφόνους του Ηλιάκη και τόσων άλλων Ελλήνων στην Κύπρο!

    Αυτά όμως δεν πλήττουν τον "Εθνικισμό" αλλά τον ταϊζουν και τον ενισχύουν !

    Θα φθάσει η στιγμή που θα έλθει η καταστροφή και τότε όλοι θα ψαχνόμαστε!

    ΕΛΛΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ
    "TA ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!!!!!!"
    τι εννοείς ;

    Και φίλε ανώνυμε Έλληνα μετανάστη εκ Γερμανίας
    ΝΑΙ ΑΥΤΌ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ
    μέσα σε αυτό το site όπως και αλλού όλοι γράφαμε και ξέραμε για τις προθέσεις του Τζέφρυ προ των εκλογών. Εφόσον το .... παιδί μεγάλωσε στην Αμερική ε πως να το κάνουμε. Πολυπολιτισμική κοινωνία εκει, καθόλη ρατσιστική (μόνο με τους μαύρους), άλλα πρότυπα καμία απολύτως σχέση με τα Ευρωπαικά και Ελληνικά τι περίμενες. Αμερικανόδουλος και αμερικανογλύτης ο κύριος. Και δεν είδες τίποτε ακόμη....
    Καλή συνέχεια και σε όποιον αντέξει....

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ+10 Νοεμβρίου 2009 στις 8:04 μ.μ.

    AΔΕΛΦΕ ΘΕΣΣΑΛΕ
    Εννοώ πως κρυφό σχολειο, πρέπει να γίνει η οικογένεια,να γυρίσουμε πίσω στις αξίες μας,να πάρουμε τις αποφάσεις μας,να αγαπήσουμε περισσότερο τα παιδιά μας απο την καριέρα μας και την κατανάλωση,και με την βοήθεια του πνευματικού μας,να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιερά και όσια της φυλής μας,του έθνους μας και της πίστεως μας στα παιδιά μας.
    Με την έννοια αυτή, εννοώ ότι τα κρυφά σχολειά έχουν ξεκινήσει.
    Αν και όπως πάμε ίσως,όπως λες και εσύ χρειαστεί να ξαναδημιουργηθούν!!

    φιλικά

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:Κάτι πήρε το αυτί μου,πως η Εκκλησία ετοιμάζει σχολεία!!
    Μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν δύο ειδών απόψεις , αυτοί που θέλουν να υπάρχουν αυτά τα εκθέματα για ιστορικούς λόγους και οι άλλοι που δεν θέλουν για να σταματήσει να υπάρχει αυτό το μίσος μεταξύ των δύο χορών. Εγώ νομίζω το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν τα ιστορικά εκθέματα και οι αποδείξεις για τις αποτρόπαιες πράξεις και από τις δύο πλευρές ούτως ώστε να μην υπάρχουν εχθρικά αισθήματα μεταξύ των δύο χωρών αλλά και οι νέες γενιές να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν οι προγονοί τους. Οι απόκρυψη της αλήθειας δεν είναι η λύση αλλά η διαφάνεια και η αποκάλυψη της αλήθειας και από τις δύο μεριές και για τους δύο λαούς είναι η καλύτερη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.