11/11/09

Κουμουτσάκος:"Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας";

O Κουμουτσάκος ρώτησε τον Μιλοσόσκι εάν στα Σκόπια είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την τελευταία συμβιβαστική πρόταση του ΟΗΕ για ένα, κοινά αποδεκτό όνομα, όπως το προταθέν από τον κ. Nimetz "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", προκειμένου έτσι η ΠΓΔΜ να σταματήσει να μονοπωλείτο όνομα και την ιστορία μιας ολόκληρης περιοχής.

Για να γίνει κατανοητή απ' όλα τα μέλη της Επιτροπής η ουσία του προβλήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φανταστείτε ότι στην γεωγραφική περιοχή της Σκανδιναβίας, που αποτελείται από τρεις χώρες την Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία, μια απ' αυτές αποφασίζει να ονομαστεί "Σκανδιναβία" και να "βαφτίσει" τον λαό της Σκανδιναβικό".TROKTIKO.BLOGSPOT.COM


Γκιόργκι Ιβανόφ: Ψυχροπολεμική στάση της Αθήνας
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Για «ψυχροπολεμική» ρητορική της Αθήνας, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

«Μία από τις αιτίες του ψυχρού πολέμου ήταν και ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα», είπε ο κ. Ιβανόφ. «Ίσως πρέπει κατά κάποιο τρόπο να λήξει συμβολικά αυτός και εκεί. Νομίζουμε πως η ρητορική που χρησιμοποιείται τώρα από την πλευρά του γείτονά μας και η οποία προέρχεται από εκείνη την εποχή και αντικατοπτρίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης, πρέπει να εγκαταλειφτεί».

Κατά τον κ. Ιβανόφ, μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίο απηύθυνε πρόσκληση την προηγούμενη εβδομάδα, θα αποτελούσε επιβεβαίωση, αλλά και παράδειγμα για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα εάν, όπως είπε, ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι επί 18 χρόνια δεν υπήρξε συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των δύο χωρών.

Διαπραγματεύσεις
Ως «εφικτό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. το 2010, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε παρέμβασή του στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σχετική ευθύνη για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης βαρύνει περισσότερο τη χώρα του.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της ονομασίας ο Α. Μιλόσοσκι, είπε ότι «προσπαθούμε να βρούμε λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στόχος είναι η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης που δεν θα βλάπτει την αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ, στο πρότυπο της λύσης που βρέθηκε για τη διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας».

11 σχόλια:

  1. ''Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας''....


    Με βάση την ως άνω πρόταση που αναφέρεται στην ανάρτηση θα μπορούσα να σκεφτώ ότι :
    1. Υπάρχει και Νότια Μακεδονία και άρα σε βάθος χρόνου γιατί να μην ενωθούν
    2.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δλδ οι υπόλοιποι που ζουν στην δικτατορία της Νότιας;
    3.Πόσο εύκολο είναι προς χάριν συντομίας να παραληφθεί το Δημοκρατία και να μείνει μακροπρόθεσμα το Βόρεια Μακεδονία;

    ΘΑ μου πουν πολλοί μα θα γίνει με γεωγραφικό προσδιορισμό θα υπογραφεί θα γίνει αποδεκτό και από τις δυο πλευρές και πάρα πολλά άλλα επιχειρήματα όμως υπάρχει και κάποιο προηγούμενο στην Ελλάδα .
    Στα χαρτιά και με σφραγίδες και συνθήκες και βούλες έχουμε τα 12νμ αλλά μετά τα 6 είναι αιτία πολέμου με την ΄Τουρκία και τώρα και στα 6 έχουμε θέμα .Στα χαρτιά είναι τα νησιά όλα και οι βραχονησίδες δικά μας αλλά κάποια γίνανε γκρίζες ζώνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "Βόρεια Μακεδονία" προκρίθηκε έναντι της "Σλαβομακεδονίας" προφανώς διότι το τελευταίο όνομα δεν το στηρίζει το ήμισυ του πληθυσμού, καθότι Αλβανοί. Αν σε πιθανό μελλοντικό ξεσηκωμό οι Αλβανοί αποσχιστούν με διαδικασία - καρμπόν α λα Κοσυφοπέδιο, εμείς θα μείνουμε με την "Βόρεια Μακεδονία" στο χέρι. Συνεπώς όρος για την αποδοχή από εμάς του ονόματος θα έπρεπε να είναι ότι το όνομα αυτό θα ισχύει όσο ισχύει το σημερινό status της Βαρντάρσκα. Αν αλλάξουν τα σύνορα της Βαρντάρσκα ή οι εθνότητες της, αυτό αυτόματα θα σημαίνει νέα διαπραγμάτευση. Και επειδή αυτά όπως καταλαβαίνετε δεν γίνονται, ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε κάτι που θα μας υπονομεύσει για πάντα, αν δεν γίνει εν τω μεταξύ νέος πόλεμος στην περιοχή. Η βασική μου απορία βέβαια είναι η εξής: αφού ΟΗΕ, ΕΕ και λοιποί σοβαροί οργανισμοί αποδέχονται, δεχόμενοι το FYROM, ότι υπάρχει πρόβλημα με το όνομα, για ποιο λόγο ύστερα από δυο δεκαετίες να κάνουμε πίσω; Δεν χάνουμε έτσι την όποια αξιοπιστία μας έχει απομείνει, αποδεχόμενοι να μας τραβά από τα μούτρα μια μεγάλη στρατιωτική βάση προς "ενοικίαση"; Αφού και ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ δεχόταν ότι η πλειοψηφία είναι Σλάβοι, ποιος ο λόγος αν οι γείτονες αναζητούν βάθος στην ιστορία τους και δεν έχουν επεκτατικές, ψευτοαλυτρωτικές βλέψεις, να μην ονομαστούν Παιονες; Ταπεινή μου άποψη: ας τους ονομάσουν σκέτο Μακεδονία ΟΗΕ, ΕΕ και ο Γαλαξίας ολόκληρος. Εμείς ως κάτοχοι του... brand name, δεν πρέπει να το αποδεχτούμε. Έτσι κι αλλιώς, έχοντας κάνει τόσες επενδύσεις εκεί με ελληνικά ευρώ, κανονικά θα έπρεπε να μας κάνουν κολοτούμπες. Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν αν σε περίοδο οικονομικής κρίσης όπως σήμερα, οι έλληνες επιχειρηματίες έφευγαν εν μια νυκτί από εκεί, για να μην μιλήσουμε για επιστροφή του εμπάργκο, με σοβαρότερους αυτήν την φορά λόγους (εθνικιστικοί μύδροι Γκρουέφσκι, άμεση αμφισβήτηση συνόρων κλπ). Αυτά βέβαια προϋποθέτουν σοβαρούς πολιτικούς και σοβαρό Ελληνικό Κράτος, που προς το παρόν, δεν διαθέτουμε, με ευθύνη ΟΛΩΝ μας._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιός σας δίνει ρε λεχρίτες να μιλάτε εξ'ονόματος του Ελληνικού λαού για τέτοιο θέμα;
    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α τώρα μή σας πάρει και σας σηκώσει.
    Θέλετε να ξαναπνίξουμε την Αθήνα στις πορείες;
    Και άν ναι..είστε σίγουροι πώς αυτή τη φορά θα σταματήσει η αγανάκτηση του κόσμου εκεί ή μήπως θα σας πάρει και εσάς αυτή τη φορά ο γεροδιάολος;
    Σταματήστε να προκαλείτε ρε...

    Ούτε Βόρεια ούτε Νότια ούτε ¨Ανω ούτε Κάτω Μακεδόνία.Καθόλου Μακεδονία οι μαΐμούδες.
    Ρεζίληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
    Εδώ θα κάνουν οι ψευτο-μακεδόνες και ψευτο-δημοκράτες και οι δικοί μας θα τολμήσουν ν α το περάσουν έτσι???
    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ή .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ που μας φτάσανε το "Βόρεια Μακεδονία" θα θεωρηθεί και μεγάλη επιτυχία! Το θέμα παρόλα αυτά δεν είναι τόσο το όνομα όσο τι θα αναφέρεται στην τελική συμφωνία μεταξύ των χωρών. Θα είναι η ονομασία για όλες τις χρήσεις ή όχι? Θα υπάρχουν ουσιαστικές εγγυήσεις σε ό,τι αφορά εδαφικά κλπ? Θα υπάρχει εγγύηση σε ό,τι αφορά θέματα μειονοτήτων ή/και διεκδικήσεις περιουσιών? Θα σταματήσουν την προπαγάνδα (βλέπε χάρτες "Μεγάλης Μακεδονίας")?
    Και πόσα άλλα επι της ουσίας σημεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί οι πολιτικοί χλωμό να κάνουν κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λεφτά στην Μακεδονία είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.....ΤΕΤΡΑΚΙΣ....ΕΥΡΩ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ποια στοιχειωδως πολιτισμενη χωρα του πλανητη ενα τετοιο γεγονος δεν θα αποφασιζοταν με δημοψηφισμα;.Καμμια υποχωρηση σε τιποτα και για κανεναν.Στα 'τρυφερα' μας οτι και να πουν,ας πανε στην αμερικη να τους δωσει μια πολιτεια να γινουν και αμερικανακια αφου το θελουν.Ποιος εχει 'ουμπαλα' να χτυπησει το χερι του στο τραπεζι και να ουρλιαξει αγανακτισμενος,φτανει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει σαφώς λογική το επιχείρημα με την Σκανδιναβία αλλά είναι σε λάθος βάση!αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι εμάς μας ενδιαφέρει το θέμα του πολιτισμού και της ιστορίας,το ποιος είναι δηλαδή ο καθένας,ότι οι Μακεδόνες δεν μπορεί παρά να είναι Έλληνες και ότι μόνο γεωγραφικά αν δεχτούμε ότι μένουν στη Μακεδονία τότε αυτοί είναι Σλάβοι της Μακεδονίας,άρα ας ονομαστούν Σλαβομακεδόνες ή όπως αλλιώς θέλουν αλλά πρέπει όμως να πάψει η διεθνείς ταύτιση της Μακεδονίας με το βόρειο κρατίδιο,αυτό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει και αυτό είναι που πιο εύκολα καταλαβαίνουν οι ξένοι,γιατί τους φαίνεται αδιανόητο η Ελλάδα να φοβάται εδαφικές διεκδικήσεις των ΣΚοπίων,κινούμαστε σε λάθος βάση επιχειρημάτων.
    Επίσης οι Σκανδιναβοί μεταξύ τους είναι ο ίδιος στην ουσία λαός,εμείς με τους Σλάβους όμως είμαστε διαφορετικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το επιχείρημα του Κουμουτσάκου με την Σκανδιναβία είναι τουλάχιστον άκαιρο και άτοπο, ή μάλλον παντελώς γελοίο! Εν πάσει περιπτώσει όμως, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί έλληνες πολίτες όταν τα αφεντικά της Ελλάδος έχουν αποφασίσει από κοινού στην προδοτική αυτή τακτική να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας στους γυφτο-σκοπιανοαλβανούς; Έχετε την εντύπωση ότι δεν γνωρίζουν τις προθέσεις τις πλειοψηφίας των Ελλήνων; Γελιέστε. Δεν χαμπαριάζουν τίποτε οι γραικύλοι της εξουσίας. Γι αυτό παρακαλώ όποιος έχει ένα μιδραλιοβόλο να μου δώσει, θα βγω έξω να κάνω επανάσταση και να καθαρίσω όλους τους προδότες. Έχει κανείς σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κουμουτσάκος που έμαθε γράμματα ;;; Και αν αγνοεί τα βασικά κακώς,κάκιστα ομιλεί, αν δεν γνωρίζει.Η γιουγκοσλαβία το 1913 πήρε το 38% της ιστορικής, γεωγραφικής Μακεδονίας η Βουλγαρία το 11% και η Ελλάδα το 51%. Αδίκως βέβαια αλλά αυτό είναι γεγονός. Από το κρατίδιο σήμερα(ΦΥΡΟΜ) η Μακεδονία αποτελεί μόνο το 18% των εδαφών του.Ενώ οι αλβανοί είναι το 38% του πληθυσμού.Στην δικιά τους απογραφή του 1951 είχαν καταγραφεί(στην τότε γιουγκοσλαβία) 151000 κάτοικοι Ελληνικής καταγωγής.Τι απόγιναν οι άνθρωποι αυτοί ;;;Η υπόθεση είναι πιό σοβαρή για να αναλαμβανει τις αντιπαροχές και την εργολαβία ο όποιος κουμουτσάκος. Αυτός δεν μας τελειωσε ;;Ή , ο εργοδότης του,δλδ οι ΗΠΑ θα τον κρατήσουν γιατί κανει καλή δουλειά;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λάθος μου :το 11% της ΦΥΡΟΜ ανήκει στην Μακεδονία μας και το διεκδικούμε.Ναι η Μακεδονία πρέπει να αποτελέσει ενιαίο χώρο.Και σε όποιον αρέσει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.