17/11/09

Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να διαλύσουν κατοικίες Εβραίων εποίκων

Ισραήλ: Δύο ισραηλινοί οπλίτες κασταδικάσθηκαν σε φυλάκιση για άρνησή τους να συμμετάσχουν σε επιχείρηση εκκένωσης παράνομων οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Δύο ισραηλινοί στρατιώτες καταδικάσθηκαν σήμερα σε 30 ημέρες φυλάκιση για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην εκκένωση ενός παράνομου οικισμού εποίκων στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Οι δύο οπλίτες, μαζύ με συναδέλφους τους του τάγματος Νασχσόν, το οποίο είχε αποστολή να καλύψει την ασφάλεια της εκκένωσης ενός παράνομου οικισμού νοτίως της Χεβρόνος, «δεν υπάκουσαν στις διαταγές», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Δύο από τους οπλίτες που είχαν υψώσει μία επιγραφή κατά της επιχείρησης κρίθηκαν από τον συνταγματάρχη διοικητή του τάγματος για ανυπακοή και ανάρμοστη συμπεριφορά», τόνισε.
Οι δύο οπλίτες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 30 ημερών και αποκλείσθηκαν σε μόνιμη βάση από κάθε εντολή και κάθε μάχιμη αποστολή εντός του στρατεύματος, ενώ καθαιρέθηκαν ιεραρχικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Οι πολιτικές εκδηλώσεις εντός του στρατεύματος είναι αυστηρώς κολάσιμες.Παρόμοιες πράξεις πλήττουν την ισχύ και την ενότητα του στρατού», δήλωσε.

Το δεύτερο δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης προέβαλλε εικόνες που εμφάνιζαν έξι στρατιώτες στην σκεπή της βάσης τους να υψώνουν μία επιγραφή, που τόνιζε πως «το Νασχσόν δεν θα συμμετάσχει, ποτέ πιά, στις εκκενώσεις» των οικισμών.ΕΞΠΡΕΣΣ

Ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές των ανωτέρων της, να συνδράμει στη διάλυση κατοικιών εβραίων εποίκων, οι οποίες είχαν κατασκευαστεί χωρίς επίσημη έγκριση στην περιοχή της Δυτικής Όχθης. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι μετά από το ανωτέρω συμβάν οι στρατιώτες που συμμετείχαν στο συμβάν «τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Δύο Iσραηλινοί στρατιώτες καταδικάσθηκαν σε 30 ημέρες φυλάκιση για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην εκκένωση του παράνομου οικισμού εποίκων στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

«Δύο από τους οπλίτες που είχαν υψώσει μία επιγραφή κατά της επιχείρησης κρίθηκαν από τον συνταγματάρχη διοικητή του τάγματος για ανυπακοή και ανάρμοστη συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, γεγονός που οδηγεί πολλούς να αναρωτηθούν εάν ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει στις τάξεις του κρούσματα απειθαρχίας εκ μέρους στρατιωτών.

Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters στην περιοχή, στην περιφέρεια της Χεβρώνας, ανέφερε ότι δύο ξύλινες κατοικίες διαλύθηκαν από άντρες της ισραηλινής αστυνομίας.Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχε μία δύναμη του ισραηλινού πεζικού, στις τάξεις της οποίας εκδηλώθηκε η ανταρσία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων τους.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, γεγονός που οδηγεί πολλούς να αναρωτηθούν εάν ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει στις τάξεις του κρούσματα απειθαρχίας εκ μέρους στρατιωτών.
Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters στην περιοχή, στην περιφέρεια της Χεβρώνας, ανέφερε ότι δύο ξύλινες κατοικίες διαλύθηκαν από άντρες της ισραηλινής αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχε μία δύναμη του ισραηλινού πεζικού, στις τάξεις της οποίας εκδηλώθηκε η ανταρσία.Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων τους.ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ "kaykasios",
    περιμένω και άλλη ανάρτηση σχετικά με το μεσανατολικό.

    Διότι το ψέμα έχει κοντά πόδια.

    Όταν σχολίαζα για το ότι η λύση ενός κράτους είναι εκτός τόπου και χρόνου, αντιμετωπίστηκα ως "ανάρμοστη".

    Και δεν έχω καμιά διάθεση ρεβανσισμού. Αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Ορίστε η
    χθεσινή συνέντευξη του ίδιου του Saeb Erekat (ο επικεφαλής παλαιστίνιος διαπραγματευτής) στους Jerrold Kessel και Pierre Klochendler. Η συνέντευξη έγινε επειδή υπήρξαν διεθνή δημοσιεύματα με πρώτο της Al-Ayyam για (μονομερή) διακήρυξη παλαιστινιακού κράτους (δηλαδή λύση δυο κρατών):
    "What we intend to do is to take to the United Nations Security Council a request that the international community re- endorse the two-state solution [...] All we are trying to do is to salvage the two-state solution along the '67 borders. [...] It's imperative to preserve the two-state solution. [...] We're just trying to keep alive the two-state solution [...] We've recognised Israel on 78 percent of our land. We've accepted that our state will be on 22 percent of the land [...] Even without an Israeli partner we remain, and we will remain, committed to two states. Israelis and Palestinians cannot live together without two states. There is no option but the two-state solution."
    www.ipsnews.net/news.asp?idnews=49277

    Περί ενός κράτους αμέσως μίλησε η Χαμάς, της οποίας ο εκπρόσωπος δήλωσε τη Δευτέρα:
    "Why not declare a Palestinian state from the sea [Mediterranean] to the river [Jordan]" rather than in the West Bank and Gaza only?"
    haaretz.com/hasen/spages/1128496.html

    Άλλο Χαμάς λοιπόν, και άλλο Saeb Erekat, ας μην μπερδευόμαστε...

    Δε νομίζεις ότι το πιο δίκαιο είναι να δημοσιεύσεις, όχι τι λέω εγώ, αλλά τι λέει ο ίδιος ο Παλαιστίνιος για τη λύση των δυο κρατών; Δε νομίζεις ότι η Αλήθεια αξίζει να ακουστεί;

    Σε ευχαριστώ,
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Galia, Δεν έκρυψα καμιά αλήθεια. Είναι γνωστή η διαμάχη Χαμάς και Φατάχ, γνωστή και η απόκλιση των πολιτικών τους θέσεων. Δεν δημοσίευσα καμιά θέση σχετικά με το Παλαιστινιακό κράτος και το τι μορφή θα έχει.Δημοσίευσα σχετικά με τα προβλήματα απειθαρχιας και ανυπακοής στον Ισραηλινό στρατό σε σχέση με την κατεδαφιση οικισμων εβραίων εποίκων.Πάντως επετρεψε μου να σου πώ και εγω την ταπεινή μου άποψη.Οι Παλαιστίνοι διαχρονικά είχαν αυτοκτονικές τάσεις. Ο Γιασέρ Αραφάτ ήταν ο Ηγέτης που έφτανε πάντα στο παρα πέντε και πάντα γκρέμιζε ότι είχε χτίσει με αγώνα ετών σε λίγα λεπτά.Την στάση του Ισραήλ δεν την σχολιάζω. Υπάρχουν παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με την Παλαιστίνη με χάρτες που δείχνουν την επεκτατική στρατηγική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ, Καυκάσιε,
    αλλά δεν αναφερόμουν στην παρούσα ανάρτηση. Και συμφωνώ σε όσα μου έγραψες και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

    Αλλά εγώ αναφέρθηκα σε κάτι άλλο: Πριν λίγες μέρες σε ανάρτησή σου, που ήταν αναδημοσίευση από μεγάλη ελληνική εφημερίδα, αναφερόταν ότι
    ο Seab Erakat, ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής θεωρούσε ως "καλύτερη" τη λύση του ενός κράτους.

    Σε εκείνη την ανάρτηση αντέδρασα έντονα, επισημαίνοντας ότι η λύση του ενός κράτους είναι εκτός πραγματικότητας.
    Και κατηγορήθηκα ως τμήμα της ανώνυμης, ποταπής και αμόρφωτης σκουπιδομάζας του διαδικτύου.

    Έλα, όμως, που η αλήθεια είναι άλλη: Σε χθεσινή συνέντευξή του, www.ipsnews.net/news.asp?idnews=49277, ο ίδιος ο διαπραγματευτής υπεραμύνεται της λύσης των δυο κρατών.
    Ό,τι δηλαδή έλεγα και εγώ!

    Αυτό σου έγραψα πριν.
    Και αυτήν την ανάρτηση (τη συνέντευξη του Seab Erakat) θα περίμενα, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

    Σε ευχαριστώ
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_6621.html
    Ιδρυση κράτους ανεξάρτητου από Παλαιστινίους;
    Eλπίζω να σε κάλυψα και πάλι ζητώ συγνωμη για τα τυχόν λάθη στην μετάφραση.
    Εγω σε ευχαριστώ Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και απο που κι ως που βρηκαν κρατος μερικοι προσφυγες της Ευρωπης;
    Μα ο κοσμος ειναι τελειως ανιστορητος ή τα λεμε οπως θελουμε;
    Εχει αποδειχτει οτι ο Αμπας και οι περι αυτου ειναι επικυρηγμενοι σαν προδοτες απ' τον Παλαιστινιακο λαο και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ Κυβερνηση της Χαμας. (Ασχετο αν δεν αρεσει σε πολλους).

    Διαβαστε το βιβλιο του (εβραιου συγγραφεα) Ιλαν Παπέ:
    Η εθνοκαθαρση της Παλαιστινης
    http://www.amazon.com/Ethnic-Cleansing-Palestine-Ilan-Pappe/dp/1851684670
    και ενημερωθητε Ιστορικα.

    Απ' οτι μαθαινω, στην Αμερικη γινεται τεραστιος πολιτικος αγωνας για να αποκοπει ο "ομφαλιος λωρος" που δινει ζωη σε ενα αφυσικο, απο την γεννα του εκτρωμα.
    Και τοτε, θα επελθη η νομιμοτητα παλι, και η διεθνης κοινοτητα θα συνεχιση στους κανονικους της ρυθμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τιμή στους Ήρωες...που μας δείχνουν το δρόμο προς τη Θράκη μας.
    Τα παιδιά των Ελλήνων, συνεχιστές της δόξας του Μεγάλου Αλεξάνδρου...Λέοντες Εβραίοι ...απόγονοι γνήσιοι των Σπαρτιατών... Έλληνες! Μόνο που οι σημερινοί Παλαιστίνιοι...είναι...ΑΡΑΒΕΣ!
    ΟΞΩ!!!...ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 17 Νοέμβριος 2009 7:31 μμ

    Σαμπαρακατρανεμια! Δικε μας!

    Παρε και κατι για την γριπη των χοιρων. Η μηπως εφαγες μη-Κοσερικες και ληγμενες χοιρινες μπριτζολες;
    Γιατι μπορει να ειναι και τροφικη δηλητηριαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν ένας στρατός αποκτά συνδικαλισμό. τότε παύει να είναι στρατός. Και αυτό το λέω για όλους τους στρατούς. Οι αντιρρησίες πρέπει να εκτελούνται επι τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.