13/11/09

Βρέθηκε ο Τούρκος συνωμότης στην κρίση στα Ίμια


Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, που αφορούν στα «έργα και ημέρες» ενός πολιτικού προσώπου και που αγγίζουν ευαίσθητα σημεία, όπως η ολομέτωπη ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια.

Ενός πολιτικού προσώπου, που οδήγησε με ψέματα και απόκρυψη στοιχείων την Τουρκία στην κρίση των Ιμίων, βάζοντας «φωτιά» στη Μεσόγειο και προκαλώντας παρολίγον αιματοκύλισμα.

Η αφορμή για μια σειρά αποκαλύψεων, που αποδεικνύουν ότι η κρίση στα Ίμια βασίστηκε στα ψέματα ενός «κήρυκα πολέμου» -του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ονούρ Οιμέν- δόθηκε από την εσωτερική κρίση που υποβόσκει στην Τουρκία εξαιτίας του ανοιχτού μετώπου με τους Κούρδους.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση στην Τουρκία -το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ντενίζ Μπαικάλ, κύριου πολιτικού εκφραστή του βαθέως στρατιωτικού κράτους της γείτονος- κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για εσχάτη προδοσία, με αφορμή το πολιτικό άνοιγμα του Τούρκου πρωθυπουργού προς τους Κούρδους.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Ονούρ Οιμέν, πρωτοστατεί σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση κατά του Ερντογάν, καθώς είναι εμφανές ότι επιζητεί την κλιμάκωση της κρίσης με τους Κούρδους.

Εξάλλου, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, έχει κηρύξει τον πόλεμο στους Κούρδους προκαλώντας εσωτερική πολιτική τρικυμία και πλήρη αντιπαράθεση προς αυτούς που επιθυμούν την διευθέτηση του Κουρδικού και την ειρηνική συμβίωση.

Σε αυτό το σκηνικό πολιτικής αντιπαράθεσης, μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, «πέφτει η βόμβα» για την κρίση των Ιμίων.

Αποκαλύπτεται ότι ο Ονούρ Οιμέν «έστησε» την κρίση των Ιμίων για να οδηγήσει την Τουρκία σε πόλεμο με την Ελλάδα. Ό,τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει τώρα και με τους Κούρδους.

Ο Οιμέν, διπλωμάτης καριέρας, την περίοδο των Ιμίων ήταν μόνιμος υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, στον οποίο η τότε πρωθυπουργός, Τανσού Τσιλέρ, απευθύνθηκε, καθώς ήταν ο καθ' ύλην αρμόδιος για να διερευνήσει σε ποιον ανήκουν τα Ίμια.

Ο Οιμέν απάντησε ότι αυτά ανήκουν στην Τουρκία, δίνοντας έτσι το έναυσμα στην κεντρική εξουσία της Άγκυρας και κυρίως στο βαθύ κράτος των στρατηγών να κλιμακώσει την κρίση με την Ελλάδα.

Όμως τώρα, μετά από 14 χρόνια, αποκαλύπτεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του Οιμέν ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σχεδίασε την κρίση, καθώς απέκρυψε κρυπτογραφημένο μήνυμα του πρέσβη της Τουρκίας στην Ιταλία, στο οποίο περιλαμβανόταν ένα ντοκουμέντο που είχαν οι Ιταλοί.

Με αυτό οι Ιταλοί αποδείκνυαν ότι η Τουρκία είχε εγκαταλείψει τα Ίμια, και έτσι οι βραχονησίδες ήταν εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Αυτό το ντοκουμέντο ήταν αρκετό για να αποτρέψει οποιαδήποτε κλιμάκωση της κρίσης, αλλά ο Οιμέν το απέκρυψε, με αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο με την Ελλάδα.

Το θέμα έχει λάβει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις στην Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν βλέπει επανάληψη του σκηνικού των Ιμίων και στο κουρδικό μέτωπο.
zougla.gr

26 σχόλια:

  1. Και αν κάνανε λάθος γιατί δεν βγήκαν να το πούνε;
    Υποπτο το δημοσίευμα...( Το τουρκικό )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=215431

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον πάνε να τον αποδυναμώσουν εσωτερικά....
    Αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι παραλίγο ρε Καγιενόπουλε;


    Γιαλοψός,Καραθανάσης και Βλαχάκος είναι το "παραλίγον" αιματοκύλισμα;
    Να προσέξετε κάποια στιγμή επιτέλους τί γράφετε στις φυλλάδες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν είναι αλήθεια , αυτό με το ντοκουμέντο , εμείς τι κάνουμε ; Το έχουμε τουλάχιστον; Εν πάση περιπτώση έχουμε χαράξει μία πολιτική βασισμένη σε κάποιο σχέδιο αλλά και σε αυτά που καμιά φορά μας προσφέρουν οι άλλοι.
    THEODGK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμα ηταν ετσι οπως τα λεει Ο ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ μακης στα πιθηκο -ζουγκλοειδη νοηματα του ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟ, τωρα δηλαδη που αποδειχτηκε, θα επικαλουμασταν το κρυμμενο εγγραφο και θα μπορουσαμε να παμε να κανουμε ενα ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που εστειλε για σφαγη το σημιτο-παγκαλο-λυμπερικο συστημα το 1996...

    Αλλα αυτα παθαινει καποιος οταν ασχολειται με δημοσιοκαφρια τυπου ζουγκλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεβίτες είναι η μαγική λέξη!!
    Γι΄αυτό του την πέφτουν από παντού.
    Ο Ουμέν είναι εναντίον των ανοιγμάτων Ερντογάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Και τώρα που τόμαθαν οι Τουρκοι ότι τα Ίμια μας ανήκουν θα ζητήσουν συγνώμη και όλα μέλι γάλα!...Άσε που τόσα χρόνια εκείνος ο Τούρκος πρεσβευτής έκρυβε επιμελώς το μυστικό!...Ζήτω η Ζούγκλα και η πληροφόρησή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. OΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογικα λοιπον πρεπει να περιμενουμε απο τον 'δημοκρατη' ερντογαν να αναγνωρισει οτι το κρατος του επεσε θυμα προβοκατσιας και ζηταει συγνωμη απο την Ελλαδα ενω ταυτοχρονα αποσυρει τις διεκδικησεις απο τις εν λογω βραχονησιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ονούρ ας κρατήσουμε την παράδοση: χαράκωμα και αλάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακάρι να γινόταν έτσι, αλλά δεν πιστεύω πως έγινε έτσι. Ήταν μεθοδευμένη κίνηση και όχι απόφαση στιγμής για πόλεμο. Η Τσιλέρ ήξερε τι έκανε και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. Την ενδιέφεραν τα πρόβατα των Ιμίων και είπε να τα πάρει πίσω μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θυμούμαι ποιός Έλληνας πολιτικός εξεθείαζε τον Οϊμέν ως ένα πολύ συμπαθή κύριο .....!!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς τον.
    Το δεξί χέρι σήμερα του Ντενίζ Μπαικάλ , του σοσιαλιστή προέδρου και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης των γειτόνων και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κατά την περίοδο της κρίσης, έβαλε τον κύριο Ονούρ να στήσει την κρίση των Ιμίων.
    Δεν πρέπει να μας διαφεύγουν ορισμένα πράγματα όπως:

    1.Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ , ήταν διάδοχος του πρωθυπουργού του «Αττίλα», Ετσεβίτ.
    2.Με τον Μπαϊκάλ, σε μια άλλη έξαρση ελληνοτουρκικής «φιλίας», ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως στη Ρόδο συνδιοργάνωσε υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διάσκεψη. Μας έφεραν εκεί και τον Ταλάτ. ως σοσιαλιστή αρχηγό κόμματος της κατεχόμενης Κύπρου αδειάζοντας κυριολεκτικά όλες της προσπάθειες της Ελληνοκυπριακής πλευράς για μη αναγνώριση των τουρκοκυπρίων πολιτικών και μάλιστα ενός ψευδοκράτους με «πρόεδρο» τον Ταλάτ.
    3.Ο Μπαικάλ , όπου βρεθεί και όπου σταθεί διαλαλεί , ότι η Ελλάδα βάζει σημαίες σε βραχονησίδες του ΑΙΓΑΙΟΥ που δεν της ανήκουν και πρέπει επιτέλους να της βάλουμε «φρένο».
    4. Άρχισαν τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές. Ο Ερντογάν χτες διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι "είναι ψέμα" το ότι κατά το διάλογό του με τον Μπαϊκάλ, τέθηκε θέμα εκλογών. Τελευταίες δημοσκοπήσεις στον κακό γείτονα δείχνουν 3 μονάδες μόνο διαφορά μπροστά τον Ερντογάν που για μένα τα ανοίγματα που πάει να κάνει θα τον φέρουν αρκετά πίσω από τον Μπαικάλ.
    5. Ο Μπαικάλ στηρίζει επίσημα το βαθύ κράτος , στρατό – ergenegon.
    Όλες αυτές οι επισημάνσεις μου ανοίγουν την όρεξη του μυαλού μου για στημένα σκηνικά στο θέατρο της πολιτικής της Τουρκίας σε συνδυασμό με το θέατρο του παραλόγου στην χώρα μας με συγγραφέα τον θείο Σάμ . Πρωταγωνίστρια και πρώτη φίρμα η γειτόννισα με άψογη ερμηνεία και χορογραφία σε χορούς οριεντάλ, αλλά ακόμα ο Γιώργος να επιμένει να μη θέλει να αναλάβει την θέση του πρωταγωνιστή ενώ ξέρει να χορεύει ζειμπέκικο.
    Λέτε τελικά να προκυρήξουν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία , ώστε να αποφύγουν την διαπραγμάτευση για την Ε.Ε. τον Δεκέμβρη;
    Λέτε να δούμε τον Μπαικάλ σύντομα προθυπουργό;
    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα που βρήκαν το ντοκουμέντο θα αποσύρουν τις διεκδικήσεις τους για τα Ίμια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τωρα που αυτο βγηκε στη φορα διπλα, τι σημαινει πρακτικα για μας? Μπορουμε να ξανασηκωσουμε τη σημαια εκει? Η θα την ξαναπαρει κανενας 'ανεμος'?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι τα ανακατεύουμε τώρα ...

    η ιστορία ειναι γνωστή σχετικά με το ιταλικό έγγραφο οπου εντελώς μυστηριωδώς δεν το χρησιμοποιήσαμε άμεσα ούτε ενημερώσαμε “συμμάχους και λοιπές δυνάμεις” αναγκάζοντας ουσιαστικά το ιταλικό υπ.εξ να παρέμβει οικιοθελώς και να επιστήσει στούς τούρκους την πιθανότητα σύρραξης με δική τους ευθύνη και ηπαιτιότητα ..

    τέλος πάντων θα γίνω πολυ κακός και ζητώ συγνώμη για τον κυνισμό ,μήπως για κανά δανειάκι η κάποιο αντάλλαγμα ευδαιμονίας παραδώσαμε ελληνικό έδαφος ??


    Λ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αφού οι Ιταλοί είχαν αυτό το "ντοκουμέντο" γιατί οι ίδιοι τους δεν παρενέβησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρέμε Ισαάκ Νιούτον, σκίσε τα βιβλία σου Λάιμπνιτς και...Bool στείλε την Άλγευρά σου να μαζεύει βότσαλα στην εκπομπή του Ζούγκλα!
    Ο αστράτευτος Μάκης σας έβαλε τα γυαλιά!
    Η αποκάλυψη αυτή του κυρίου 7000000 € θα είναι για μας το ισχυρό μας όπλο στη διεκδίκηση των Εθνικών μας δικαίων!
    Ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος θα τεθεί επικεφαλής των βολεμένων Κνιτών, των αχόρταγων ΣΥΡΙΖΕΩΝ, των κλεπταποδόχων ΠΑΣΟΚΩΝ και των απατεώνων Νεοδημοκρατών, ώστε συνεπικουρούμενος από τους Ανυποτάκτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους Ακαταλλήλους για στράτευση να μας δώσουν το χαμένο κλέος και τη δόξα του Ελληνισμού.
    Καημένε Έλληνα...τι σούμελε να πάθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ,
    ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.
    ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ... ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΟΖΟΥΓΚΛΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ... ΑΠΛΥΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ.
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ - ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ - Η ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ''ΘΑΛΑΣΣΑ'' ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ''ΜΗ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ'' , ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΑΠΕΛΘΕΤΩ ΑΠ' ΕΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ'' ?? ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ , Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ''ΔΥΣΚΟΛΑ'' ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ''ΑΝΤΡΕΣ'' , ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ , ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ , ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΧΛΟΥ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΕΜ , ΕΜ , ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ !!!
    ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗ - ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ. ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ''ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΙ'' ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ?? ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΘΟΥΝΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΚΑΤΑΡΕΣ , ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ''ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ'' ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ , ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΔΩ , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ Κ Α Ι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ , ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΚΑΛΩΣ η ΚΑΚΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
    Η ΕΚΦΡΑΣΗ ''ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ'' ΑΠΛΑ Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ. ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ , ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ''ΣΚΑΤΑ'' ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ , ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ , ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΟΤΑΝ ΧΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ?? !!!!

    Αλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγνώμη γιά την παρέμβασή μου αλλά θα πω κάτι που φαντάζει απλό και προέρχεται από το απλό μυαλό του μέσου Έλληνα.
    Εφόσον υπάρχουν έγγραφα - πέραν αυτού του "μυστικού" (υποτίθεται) των Ιταλών - που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα των βραχονησίδων, γιατί δεν κάνουμε μιά διακοίνωση στην ΕΕ στις ΗΠΑ στην Ρωσία και τον ΟΗΕ με την οποία να δηλώνουμε ρητά ότι δεν αποδεχόμαστε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως διεκδίκηση στον εφαφικό μας χώρο.
    Την διακοίνωση αυτή να την κυρώσει (όπως κάνει σε άλλα ήσσονος σημασίας θέματα η Ελληνική Βουλή)δείχνοντας ότι υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο (όπως βαυκαλίζονται όλα τα Ελληνικά κόμματα) και να τελειώνει το πράγμα (άγνωστο βέβαια τι θα ψηφίσει ο Πάγ-κάλος!).
    Τι δηλαδή, αν ο γείτονας μας, μπει μέσα στο σπίτι μας και πει οτι το σαλόνι είναι δικό μου με το "έτσι θέλω", θα μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας και θα μετακινηθούμε στην κρεβατοκάμαρα?
    Και βέβαια δεν ήταν "παρ'ολίγον" αιματοκύλισμα η υπόθεση των Ιμίων, μην τρελλαθούμε τελείως!
    Κλάψαμε όλοι 3 ήρωες που θα πρέπει να τους θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ!
    Αυτή είναι η απλοϊκή άποψη ενός απλού ανθρώπου!
    Κώστας Δ. "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οι συμφωνίες αναφέρουν τα νησιά ονομαστικά και μη(λόγω μεγέθους) τα προσδιορίζουν όμως γεωγραφικά,γιατί δεν χρησιμοποιούνται; Υπάρχει λόγος; Ο Σημίτης είπε να το παίξει καουμπόι βγάζοντας το όπλο του,μόνο που δεν ήταν έτοιμος να κάνει χρήση αυτού,οταν κατι τετοιο συμβαίνει η κατάληξη είναι συγκεκριμένη,σου βάζουν το όπλο εκεί που πονάει πιο πολύ και κάνει 9 μέρες να γιατρευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραία τα λέμε και συμφωνώ με όλους τους "επώνυμους-ανώνυμους" σχολιαστές. Καιρός λοιπόν δεν είναι να αφήσουμε στην άκρη τα λόγια και να στραφούμε στην πράξη; Μήπως τελικά ο Έλληνας "ξεσπάει" στα "ιστολόγια" και αμέσως μετά... συμβιβάζεται μπροστά στον τηλεοπτικό του δέκτη, λαμβάνοντας "σκουπίδια" για "τροφή"; Ας αναλάβουμε ολοι τις ευθύνες μας. Είμαστε τόσο γελοίοι που δεν έχουμε ούτε... τρομοκράτες της προκοπής...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Ανώνυμο 7.58
    Ενδιαφέρουσα ερώτηση και με πρακτικό πνεύμα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Γιάννος Κρανιδιώτης αναφέρει εύστοχα σε ένα βιβλίο του οτι μια χώρα για να ασκήσει σοβαρή εξωτερική πολιτική απαιτείται συν τοις άλλοις και κοινωνική συνενοχή και κοινωνική ειρήνη.Ανέφερε χαρακτηριστικά για αυτό το λόγο και η Τουρκία δεν θα μπορέσει να είναι αξιόπιστη.Η Τουρκική λοιπόν πολυδιαφημισμένη εξωτερική πολιτική έχει ως στόχο το εσωτερικό.Μάταια προσπαθεί να βρεί το σημείο ισορροπίας της η Τουρκία.Θα βρίσκεται πάντα απέναντι στο ένοχο της παρελθόν,πάντα απέναντι στο μεγαλοϊδεατισμό της και αυτό θα ακυρώνει την όποια προσπάθεια εξέλιξης της.Ακυρώνει επίσης και τα όποια γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.