14/11/09

Άλλαξε όνομα η μη αναγνωρισμένη σκοπιανή εκκλησία

Σκόπια- Η κληρικο-λαϊκή συνέλευση της λεγόμενης «"Μακεδονικής" Ορθόδοξης Εκκλησίας», η οποία είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα στην ΠΓΔΜ, ενέκρινε στα Σκόπια, την πρόταση για μια προσθήκη στην ονομασία της και πλέον θα αποκαλείται «"Μακεδονική" Ορθόδοξη Εκκλησία-Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας».

Ο μητροπολίτης Τιμόθεος, της εκκλησίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι η προσθήκη στην ονομασία είναι σύμφωνη με την αναφορά στο καταστατικό της εκκλησίας, όπου υπογραμμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας ουσιαστικά είναι ένα και το αυτό με τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην επικοινωνία θα χρησιμοποιείται μόνο η ονομασία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία». Από την εκκλησία της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι η τροποποίηση αυτή του ονόματος δεν πρέπει να συνδέεται με τις προσπάθειες για την επίλυση της εκκρεμότητας, με την Ελλάδα, για την ονομασία.

Η κληρικο-λαϊκή συνέλευση αποφάσισε, επίσης, την αλλαγή του οικοσήμου της εκκλησίας αυτής. Το νέο οικόσημο της λεγόμενης «"Μακεδονικής" Ορθόδοξης Εκκλησίας» αναπαριστά την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται στην Οχρίδα, αντικαθιστώντας τον Άγιο Κλήμη. Η λεγόμενη «"Μακεδονική" Ορθόδοξη Εκκλησία» αποσχίσθηκε από τους κόλπους του Σερβικού Πατριαρχείου και το 1967 κήρυξε το αυτοκέφαλό της, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από καμία επίσημη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο.
greekinsight.com

6 σχόλια:

  1. O λόγος που γίνεται αυτός κατά την γνώμη μου είναι σαφώς το καπέλωμα σε ότι αφορά το όνομα του νόμιμου εκπροσώπου «Αρχιεπίσκοπου Αχρίδας» Βελεσσών Ιωάννης. Ο τελευταίος μπαινόβγαινε στις σκοπιανές φυλακές με διάφορες κατηγορίες, ενώ τώρα τον τελευταίο χρόνο ζει στην Σερβία.
    Μην ξεχνάμε και τις προσπάθειες της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων που επιδιώκει να υπαχθεί στην παπική εκκλησία ως τοπική ουνιτική εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έχετε κουράσει "παπάδες και παπαδαριά" ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει και καταλαβαίνει τι βρώμικη ράτσα είστε όλοι εσείς που προσπαθείτε να μας μαντρώσετε..
    Από την αρχαιότητα σας είχαν πάρει χαμπάρι οι Βασιλείς, πότε θα βγει ο ελεύθερος κόσμος να σας ξυρίσει!!!! πάρτε μια γεύση "http://antistasi.org/?p=3451"

    και όποιος αμφιβάλει, μπορώ να του δώσω και ένα απλό παράδειγμα, που δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει τι παίζεται με αυτούς και με μας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι τα ''παπαδαριά'' να σταματούσαν μόνο στο μάντρωμα,
    δυστυχώς έχουν απλώσει τα ξερά τους και στην πολιτική ζωη της χώρας με αποτέλεσμα το πολίτευμά μας να είναι θεοκρατικό πολίτευμα
    παιδεραστών και ανωμάλων.
    Εάν τώρα μέσα σ΄αυτό το πράγμα προσθέσουμε και τους
    εγγεφαλοκλάνηδες πολιτικούς μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το
    πηγάδι δεν έχει πάτο.
    Ο συνδυασμός ενός ανώμαλου διεστραμένου κι ενός ηλιθίου είναι
    εξακριβωμένο ότι οδηγεί στο μεσαίωνα.
    Καλημέρα μας....

    ευχαριστω για την φιλοξενια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δλδ ο παλιομοφυλόφιλος τσαρκνιάς θα γίνει σύντομα δεσπότης ;;;Να τον χαίρονται και τα προσέχουν τα αγόρια τους, εκεί κατα οχρίδα μεριά.Βέβαια θα πρέπει να τον ξαναχειροτονήσουν γιατί εδώ -στην Ελλάδα- τον ξυρίσανε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Α.Λ.,ισως θυμασε οτι το 1967,ο λουγκροτσακνιας μετα το ξυρισμα του,ειχε αυτοανακυρηχθει αρχιεπισκοπος σκοπιων αβανταριζομενος τοτε απο τους γνωστους 'κυκλους' της Φλωρινας και το ουνιτικο κυκλωμα.Φαινεται οτι τα καταφεραν λοιπον αποδεικνυοντας οτι οι πισωγλεντηδες ειναι πανισχυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε! ναι τα παγώνια καθονται σε ψηλα κλαδια. Μόνο να προσέχουν όταν σφιγγονται να μην τους φύγουν .Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.