10/11/09

Νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ


Η ανάρτηση ελληνικών σημαιών από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ στο πρόσφατο παιχνίδι με την Πόρτο για την τέταρτη αγωνιστική του Champion’s League, οδήγησε την UEFA σε νέα καταγγελία κατά της κυπριακής ομάδας, όπως ανακοίνωσε η επίσημη ιστοσελίδα των “κυανοκίτρινων”.Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες (9/11) το απόγευμα νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση ελληνικών σημαιών από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη δυτική και στην ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.
Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεση μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.

Επιθυμούμε επίσης να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαιών αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του σωματείου μας”.

Άλλοι γράφουν ιστορία και άλλοι την ξεγράφουν!
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ, ο τελευταίος πυρήνας Ελληνισμού στο νησί είχε, έχει και θα έχει ξεκάθαρο στόχο και ρόλο στις σύγχρονες προκλήσεις που η μοίρα έμελλε για τους Έλληνες της Κύπρου. Τα στελέχη του πέραν και πάνω από την παθολογική τους αγάπη για το ΑΠΟΕΛ, διακρίνονται για την αφοσίωσή τους στα εθνικά ιδεώδη (τα ίδια που συνοδεύουν τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας από τη στιγμή της ίδρυσής του το 1926).
Σε μια χώρα όπου τα τελευταία χρόνια σπρώχνουν στα κάτω-κάτω συρτάρια ιστορικά γεγονότα, ιστορικές αλήθειες, κατακρεουργούν την παιδεία μας στο βωμό της επαναπροσέγγισης, λανσάρουν την ‘ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΗΘΗ’ σαν αναγκαίο κακό, σε μια εποχή όπου ένα-ένα τα ιδεώδη μας απομυθοποιούνται, ένας-ένας οι Έλληνες της Κύπρου σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι ότι δε θα αλλάξει κάτι, οι αγώνες έχουν μεταλλαχτεί σε διπλωματικούς, και ο στόχος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ υπήρξε η ενημέρωση του κόσμου της ομάδας μας, η διασφάλιση της Ιστορικής Αλήθειας, και η μεταλαμπάδευση της στις επόμενες γενιές.
Τα παιδιά αυτά, που με τόση ευκολία ‘πυροβολείτε’ κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν πλήρως συνηδειτοποιημένα όταν εντάσσονταν στον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Είχαν το ‘Ε’ χαραγμένο στην καρδία τους, πάντοτε πιο ευδιάκριτο, πιο μεγάλο, πιο περήφανο από τα υπόλοιπα γράμματα του ΑΠΟΕΛ. Τα παιδιά αυτά, αντιπροσωπεύουν περήφανα όλα αυτά τα χρόνια την μεγάλη ιδέα του ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΥ και σηκώνουν ψηλά και περήφανα το λάβαρο του Σωματείου μαζί με τη γαλανόλευκη σε ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ … Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ υπήρξε μπροστάρης σε κάθε εθνικό κάλεσμα, το μοναδικό οργανωμένο σύνολο που δεν έχει διαβρωθεί και παραμένει πιστό στις ρίζες μας, παρά τις βουλές των κυβερνώντων και των υπόλοιπων πολιτικών αξιωματούχων.
Είναι τα ίδια παιδιά που πέτυχαν την απομάκρυνση εριστικών συμβόλων από τα γήπεδα και την προώθηση αγνών συμβόλων όπως τη Γαλανόλευκη. Τη Γαλανόλευκη που μέχρι πριν 50 χρόνια οι πρόγονοι μας έδιναν και τη ζωή τους ακόμη για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να μπορεί η σημαία αυτή να ανεμίζει ελεύθερα σε κάθε γωνιά του νησιού. Που για αυτή το χώμα που εμείς πατάμε έχει ποτιστεί με αίμα αγωνιστών. Το σύμβολο αυτό περικλείει όλη μας την ιστορική περηφάνια, την ταυτότητα μας, το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μας. Ποιος από μας δε σκίρτησε μωρό παιδί μπροστά στις αιματοβαμμένες γαλανόλευκες στο Μουσείο Αγώνος?
Τα τελευταία χρόνια ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ δέχετε πληθώρα από πυρά από όλες τις κατευθύνσεις, γιατί απλά δε ξέχασε ότι οφείλει να κρατά τη γαλανόλευκη και το τι αντιπροσωπεύει αλώβητη, στο πιο αγνό κομμάτι της ψυχής μας, και να την ανεμίζει υπερήφανα όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Και ο πόλεμος συνέχιζε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου η κάθε εμφάνιση μας από Ηθικό Χρέος μετατράπηκε σε ‘Ακρότητα’ … Με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Τρίτης το βράδυ και τα συνεπακόλουθα.
Πρώτος κακός οιωνός η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπου το γεγονός ότι ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ εμμένει στο ‘ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΩ ΠΑΡΑΔΟΣΩ’ φαίνεται να ενόχλησε αυτούς που κάποτε το πίστευαν, και θεωρούν πλέον ‘ΑΚΡΑΙΕΣ’ τέτοιες τοποθετήσεις.

Αλλά εμάς η σκέψη μας ήταν στραμμένη στο όνειρο που τελικά θα γινόταν πραγματικότητα, η ευκαιρία να προβάλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τα ιδεώδη και τα ιδανικά μας. Η μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε την αρρώστια μας για την ομάδα μας με την αγάπη μας για την πατρίδα μας. Ενημερωτικό υλικό είχε δοθεί και στα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης, σημαίες/πανό με το ίδιο θέμα είχαν αναρτηθεί και στο Dragao, άλλα τώρα είχαμε οραματιστεί κάτι μαγικό, και μάλιστα σπίτι μας. Κάτι που θα μπορούσε να συναγωνιστεί με την τρίχα που είχε γίνει κάγκελο όταν ένα ολόκληρο ΓΣΠ έτρεμε στο ‘ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ’, στου οποίου τα μάτια βουρκώνουν μόνο και στη θύμηση… Γιατί για μας ΑΥΤΕΣ είναι οι ομορφιές του ποδοσφαίρου … Αυτές οι στιγμές αξίζουν όλες τις πίκρες, τον πόλεμο, τις κατηγορίες, τις αχαριστίες που δεχόμαστε ανα καιρούς .. Τέτοιες στιγμές αναιρούν τα πάντα! Επειδή για το μόνο για το οποίο μπορεί κάποιος δικαιολογημένα να κατηγορήσει τς μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ είναι για το ότι εξακολουθούν να είναι ρομαντικοί Έλληνες, να υιοθετούν τα αγνά ιδεώδη που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιδέα της Ένωσης με την μητέρα πατρίδα και που γενιές ολόκληρες έχουμε γαλουχηθεί με αυτά.

Είναι γι' αυτό που τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του αγώνα με την Πόρτο, προκάλεσαν πρωτόγνωρη θλίψη στο κάθε μέλος του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ που γνωρίζει και συνειδητοποιεί το σκοπό της ύπαρξής του Συνδέσμου. To τι ακριβώς συνέβηκε έχει αναπτυχθεί στην προηγούμενη ανακοίνωση του συνδέσμου. Από τη δική μας φυσικά οπτική γωνιά, ότι μας υποδείχτηκε το δεχτήκαμε, ότι κάναμε το κάναμε για το ‘κοινό καλό’. Και ο σύνδεσμος αναλάβε τις ευθύνες που του αναλογούν. Τα ερωτήματα όμως που δημιουργούνται και που ακολουθούν της βραδιάς της Τρίτης είναι πραγματικά τρομακτικά. Η ‘τάχα μου’ απαίτηση της ουέφα παίρνει μορφή ‘εκ των έσο’ δακτυλίων υποκινουμένων για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων …
Το δε μένος με το οποίο αντιμετωπίζει το Δ.Σ της εταιρείας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ είναι εξωπραγματικό !!! Και ερωτούμε: ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΟΙ? Θέλετε να θυσιάσετε ΚΑΙ τον Παν.Συ.φι στο βωμό της ένδειξης καλής θέλησης στον οποιοδήποτε?
Ευλόγως δημιουργούνται απορίες για το κατά πόσον ο πόλεμος που δεχόταν έκτωτε ο σύνδεσμος λόγω ιδεολογικών πεποιθήσεων έχει τώρα επεκταθεί από τους κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς στους ίδιους μας τους κόλπους … Μέσα σε μία μέρα μας αντικαταστήσατε το μότο με το οποίο μεγαλώσαμε και ζυμωθήκαμε, το ‘ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ’ με το  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΡΑΝΩΝ ΟΛΩΝ ?
Και που πάει το ‘ΑΠΟΕΛ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ?’
Δηλώνετε ότι δεν αναγνωρίζετε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ. Δεν αναγνωρίζετε... ποιους; Αυτούς που για να είναι το ΑΠΟΕΛ μας πρωταθλητής τρέχουν σε κάθε γωνιά της Κύπρου, που ταξίδεψαν με το ΘΡΥΛΟ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που δίνουν καθημερινό αγώνα σε όλα τα γήπεδα, που αναγνωρίζονται και από τους αντιπάλους μας ως η ανώτερη κερκίδα στον τόπο, που έχουν καταστήσει το ΓΣΠ απόρθητο, που -σύμφωνα με τους παίκτες της ομάδας μας- είναι αυτοί που κερδίζουν τους αγώνες. Δεν αναγνωρίζετε αυτούς που με το τραγούδι τους συνοδεύουν την κάθε επιτυχία της Ομάδας μας και που με τη φωνή τους επισκίασαν την κάθε αποτυχία, δίνοντας στους παίκτες και τις διοικήσεις τη δύναμη να συνεχίσουν...
Μας κάνατε να έχουμε μετανιώσει που σας γνωστοποιήσαμε 3 εβδομάδες πριν την συγκεκριμένη χορεογραφία … Τόσο πολύ το θέλαμε όμως να γίνει που δε θέλαμε το παραμικρό να βάλλει την προσπάθεια αυτή. Η καλή μας διάθεση γύρισε μπουμερανγκ με την γνωστοποίηση των προθέσεων μας …
Μας κάνετε να μετανιώνουμε που ακολουθήσαμε τη σύσταση σας και δεν πραγματοποιήσαμε την χορεογραφία, γιατί πολύ απλά πατήσατε πάνω στο φιλότιμο μας, την έγνοια μας για το καλό της ομάδας … Μας μιλήσατε με απαίσιο τόνο και τρόπο, μας υποτιμήσατε, μας αποκαλέσετε ‘ψευτοπαλικαραδες’, μας ρίχνετε στην πυρά για μια ακόμη φορά χωρίς την παραμικρή αιδώ …
Και ακόμη καλά-καλά δεν μας έχετε πείσει για το αγνό των προθέσεων σας, και για το κατά πόσον οι ανησυχίες για ποινή λόγω της ανάρτησης της σημαίας του κράτους μας φωλιασμένης μέσα στην σημαία της πατρίδας μας ήταν εύλογες …
Με όσα ακούγονται τα τελευταία 24-ωρο πραγματικά διερωτόμαστε και ερχόμαστε πλέον εμείς να θέσουμε ερωτήματα όσον αφορά το τι πραγματικά συνέβηκε το βράδυ της τρίτης …
ΥΓ. Κύριοι του συμβουλίου του σωματίου που είναι τα λάβαρα του σωματίου μας; Είναι τυχαία η εξαφάνισή τους μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου;

Υπερήφανα μέλοι του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ.
contra.gr,apoellas.com

3 σχόλια:

  1. Ο εχων παιδειαν Ελληνικην και γλωσσαν Ελληνικην ειναι Ελλην και μπορει να αναρτα οποιοδηποτε συμβολο τον εκφραζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κύπρος ήταν είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ , οι Κύπριοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, και έχουν το απολυτο αναφαίρετο δικαίωμα σαν Ελληνες να Αναρτούν την Ελληνική Σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Apo pou kai os pou o opoiosdipoe mporei na mas lei ti simaies tha vazoume ka poies oxi apo tin stigmi pou den deimiourgoume provlima se kanena? Kai ligi sovarotita kurioi its OYEFA
    Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.