18/2/10

Προφάσεις εν αμαρτίες

Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση "Περιμένοντας τους Κινέζους"
Τι ωραία ειδυλλιακή εικόνα… Να ξέρουν εκεί ψηλά στην κυβέρνηση ότι θα μας σώσουν οι κινέζοι… Και εμείς από κάτω να ωρυόμαστε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα… Μόνο που η «έγκυρη» εφημερίδα ΒΗΜΑ ξεχνά την ακολουθία των γεγονότων και με περισσή ευκολία όπως πάντα φορτώνει όλες τις αμαρτίες του κόσμου αυτού στην «προηγούμενη διακυβέρνηση». Φυσικά με περισσή ευκολία ξεχνά πως αν το ΠΑΣΟΚ συναινούσε στην εκλογή προέδρου της δημοκρατίας το δανειακό πρόγραμμα τώρα θα εξυπηρετούνταν από την κυβέρνηση της ΝΔ και φυσικά τα όποια επώδυνα μέτρα από την ΝΔ θα έπρεπε να παρθούν. Αφού λοιπόν είναι τόσο δυσβάσταχτο βάρος για το ΠΑΣΟΚ η λήψη μέτρων θα μπορούσε κάλλιστα να μην προκαλέσει εκλογές και να αφήσει τον Καραμανλή να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Τώρα για τους κινέζους… Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Σε όλους ήταν γνωστά τα προβλήματα. Ήταν η εκτός ελέγχου διόγκωση του δημόσιου χρέους που θα μπορούσε να επιφέρει κερδοσκοπικές επιθέσεις. Ήταν γνωστές οι αιτίες. Κύρια αιτία ήταν η υπερανάπτυξη των μισθολογικών εξόδων του δημόσιου τομέα που έγινε σε ένα βάθος 25 έως 30 ετών. Ήταν γνωστές οι λύσεις. Λύση είναι η άμεση περικοπή των μισθολογικών εξόδων και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε με γενναίες μειώσεις μισθών. Είτε με μαζικές απολύσεις προσωπικού. Αλλά το θέμα είναι ότι κάποιοι πολιτικοί αριβίστες προκειμένου να αναρριχηθούν σε αξιώματα δεν θα δίσταζαν να δουν κατεστραμμένη την Ελλάδα. Γι’ αυτό υποσχέθηκαν τα πάντα σε όλους ενώ εν γνώση τους υπήρχε τέλια αδυναμία να πραγματοποιήσουν οτιδήποτε. Το «δεν γνώριζαν την κατάσταση» είναι το ίδιο επαίσχυντο ψεύδος με τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Είναι το ίδιο ψέμα με τα χρήματα των κινέζων. Για όλα είχαν προειδοποιηθεί, διότι όλοι μας είχαμε προειδοποιηθεί ακόμα από το περασμένο καλοκαίρι τι πρόκειται να ακολουθήσει. Είναι νωπές οι μνήμες από τις δηλώσεις Αλμούνια. Εφ’ όσον οι πολίτες γνώριζαν και ήθελαν να αποφύγουν το μοιραίο πως είναι δυνατό πολιτικοί που θα αναλάμβαναν μελλοντικά ρόλο πρωθυπουργού να μην γνωρίζουν;
Καλή η προσπάθεια «λίφτινγκ» του δήθεν φιλολαϊκού ΠΑΣΟΚ, αλλά τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και οι επιπτώσεις που θα έχουν σε βάθος χρόνου στην ελληνική οικονομία δεν ωραιοποιούνται με λίφτινγκ και όσο υπάρχει δισταγμός που εκφράζεται και από αυτά τα δημοσιεύματα απλά θα γίνεται η κατάσταση χειρότερη.

Ελευθέριος Β.

5 σχόλια:

  1. Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ δουλέψουμε ὡς ἔθνος.
    Μιὰ ζωὴ κακομοίρηδες ἤμαστε, ἄλλοι νὰ μᾶς ταΐζουν μὲ δανεικά, ἄλλοι νὰ μᾶς φυλάσσουν τὰ σύνορα.
    Τὰ χρήματα τὰ τρῶνε πρῶτα οἱ πλεονάζοντες δημόσιοι ὑπάλληλοι ποὺ κάθονται ὅλοι μέρα καὶ μετὰ οἱ παράνομε προμήθειες καὶ οἱ ἀπάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν όψη τουριστικής σεζόν και αναζήτησης δουλειάς καλό είναι να δουλεψουν όλοι οι έλληνες, σε ότι δουλειές και αν είναι αυτές. Τώρα πρέπει να δώσουν εντολή για να γίνουν ξανά οι έλληνες εργατικοί, να πάνε σε κάθε μέρος της ελλάδας, να δουλεψουν εκεί και να επιστρέψουν για το χειμώνα στις εστίες τους. Μόνο που πρέπει να βοηθήσουν και οι επιχειρηματίες ώστε να γίνουν όλα αυτά. Δεν νοήται στην ελλάδα να υπάρχει ανεργεία στους έλληνες το καλοκαίρι. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Σταματήστε να πηγαίνετε πίσω από βουλευτές και κόμματα για να βολευτήτε κιαι πιάστε δουλειά. Η μία θα φέρει την άλλη, θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους, μερικές φορές αξιόλογους. Από τα κρουασγερόπλοια και τα ξεονοδοχεία μέχρι καφετερειες, μπαρ, μαγαζιά, και όλες τις δουλειές που απαιτούνται για την υποστήρηξη του τουρισμού. Μην μένετε άεργοι. Για το δικό σας καλό. Ο Έλληνας πρέπει να μάθει να δουλεύει ξανά. Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα σωθούμε. Αλλά έχουν κάνει μόδα τα ναρκωτικά και το χαϊλίκι "εγώ να το κάνω αυτό", λες και είναι όλοι πρόεδροι της δημοκρατίας, ο οποίος πηγαίνει με την πρώτη ευκαιρία στα βουνά. Διακοπές θα κάνετε μετά την δουλειά, έχοντας λεφτά να τις κάνετε. Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα αν θέλουμε να σωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, δηλαδή μπορεί η ΝΔ 5 χρόνια να έκανε μα@@κίες αλλά στο τέλος είχε αποφασίσει να σοβαρευτεί και της το χάλασε το κακό ΠΑΣΟΚ.
    Ε, ρε κάτι ανέκδοτα...
    Πάρτε το απόφαση. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι κακό αλλά η ΝΔ αποδείχτηκε τουλάχιστον άχρηστη. Η Ντορούλα στα όρια της προδοσίας, ο Αλογοσκούφης ξέφευγε κατά μερικά δις(!), ο δε Καραμανλής....μπροστά του ο Μπους ήταν ιδιοφυία και υπερεπιτυχημένος.
    Ανάμεσα στα συο κακά διαλέγεις το μικρότερο. Προσωπικά δεν ψήφισα ούτε τον ένα ούτε τον άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Μα υπήρξε πραγματικά θέμα Κινέζων; Το ζήτησε η κυβέρνηση και το Πεκίνο είπε όχι; Πόθεν προκύπτει κα΄τι τέτοιο; Ούτε οτ ΒΗΜΑ δεν το λέει. Αλλά κι αν υπήρχε, η κυβέρνηση έκανε 4 μήνες να το καταλάβει; Ατσίδες! Όσο γι αυτές τις ωραίες συμβουλές: Δουλέψτε. Θα Εχουμε πραγματική ανεργία γύρω στο 18-19% ωςτο Πάσχα. Τους αρέσει ν ακάθονται ή μηπως δεν υπάρχουν δουλειές ενώ υπάρχουν απολύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκοτώνει το παιδί στη μήτρα η τοκογλυφία
    Του νέου το φλερτάρισμα το σταματά
    Έφερε την παραλυσία στο κρεβάτι, ξαπλώνει
    ανάμεσα στη νεαρή τη νύφη και τον άντρα της
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
    Φέρανε πόρνες για την Ελευσίνα
    Πτώματα στήθηκαν στο δείπνο
    κατ΄ εντολήν της τοκογλυφίας.

    Ezra Pound , USURA(σε μετάφραση Χ. Γούδη) .
    ΣΣ.Ό,τι συμβαίνει σήμερα δεν είναι άσχετο με την απόφαση της Συνόδου του ΟΟΣΑ, στην Κωνσταντινούπολη το 2001(κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.