6/8/10

Οι ισραηλινές εταιρείες δεν εγκαταλείπουν την Τουρκία



The New York Times

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ισραηλινοί επιχειρηματίες, εδώ στην Τουρκία, υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι –εξαγριωμένοι με την επίθεση στον Στολίσκο της Ελευθερίας– πολίτες δεν γνωρίζουν ότι πολλά από τα πράγματα που χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή, όπως οι υπολογιστές, τα κινητά και οι τηλεοράσεις τους, βασίζονται σε τεχνολογίες που προέρχονται από το Τελ Αβίβ. Για τον Μανάσε Καρμόν, πρόεδρο του Ισραηλινοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αυτή η άγνοια είναι ευλογία τόσο για τους μεν όσο και για τους δε
.

«Οι Τούρκοι το βρίσκουν δύσκολο να μποϊκοτάρουν ισραηλινά αγαθά, γιατί απλούστατα δεν τα βρίσκουν στα σούπερ μάρκετ», μας λέει ο κ. Καρμόν. «Αλλά το λογισμικό που χρησιμοποιείται στην Τουρκία, είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα είτε για τα μηχανήματα των νοσοκομείων, σχεδιάζεται στο Ισραήλ. Αν λοιπόν θέλουν οι Τούρκοι να κάνουν μποϊκοτάζ, θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό».

Μετά την επιχείρηση των Ισραηλινών κομάντο, στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι πολίτες, η Αγκυρα απαίτησε από το Τελ Αβίβ να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Επίσης, απαγόρευσε στα ισραηλινά μαχητικά να υπερίπτανται του τουρκικού εναέριου χώρου, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι πλέον ο κόσμος ταυτίζει τη ναζιστική σβάστικα με το αστέρι του Δαβίδ. Εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά του πρώην συμμάχου τους, οι Ισραηλινοί μείωσαν τα ταξίδια τους στην Τουρκία.

Στον τομέα της οικονομίας όμως, επικράτησε ο πραγματισμός. «Δεν υπάρχουν ισραηλινές εταιρείες που να εγκαταλείπουν την Τουρκία», λέει ο κ. Καρμόν και προσθέτει: «Οι δουλειές συνεχίζονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και οι επενδύσεις αυξάνονται». Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επλήγησαν καθόλου οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Το πιο απτό ίσως παράδειγμα ήταν οι εκτεταμένες ακυρώσεις επισκέψεων Ισραηλινών τουριστών. Το πλήγμα για τον τουρκικό τουρισμό ενδεχομένως να φτάσει και τα 400 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις αναλυτών. Από την άλλη πλευρά, η Αγκυρα δηλώνει ότι θα επανεξετάσει συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού από το Ισραήλ.

Εντούτοις, ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, από το λογισμικό υπολογιστών μέχρι τις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, δηλώνουν ότι δεν επηρεάστηκαν καθόλου από τις πρόσφατες εξελίξεις. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν συστήσει κοινοπραξίες με τουρκικές εταιρείες, οπότε η παρουσία τους είναι λίγο έως πολύ αόρατη. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι καμία από αυτές δεν ήθελε να αναφέρουμε την επωνυμία της στο παρόν άρθρο, ώστε να μην έχει επιπτώσεις στην εικόνα της.

Επισήμως, η αξία των διμερών εμπορικών συναλλαγών ανέρχεται σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Ανεπισήμως, σύμφωνα με επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές, ο όγκος είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο λόγος που αποκρύπτεται είναι πολιτικός: οι ισραηλινές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Τούρκους εταίρους τους ως καμουφλάζ για να πουλήσουν προϊόντα στον αραβικό κόσμο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις τουρκικές εταιρείες που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ΗΠΑ.
kathimerini.gr


13 σχόλια:

  1. "πολίτες δεν γνωρίζουν ότι πολλά από τα πράγματα που χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή, όπως οι υπολογιστές, τα κινητά και οι τηλεοράσεις τους, βασίζονται σε τεχνολογίες που προέρχονται από το Τελ Αβίβ."

    Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα, βεβαίως βεβαίως.

    Το ερώτημα είναι πόσα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν στο Ισραήλ (και όχι μόνο βεβαίως βεβαίως) είναι ελληνικής τεχνολογίας; Κι όμως και ανθρώπους ικανούς έχουμε και ιδρύματα (π.χ. ΙΤΕ). Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε πια.

    Ούτε καν πολιτισμό. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατήρησις.
    Ότι "παράγει" το Ισραήλ είναι κλεμμένη τεχνολογία είτε από Αμερική είτε από Ευρώπη.
    Όπως ευφυώς παρατήρησε προχθές σχολιαστής οι εβραίοι μόνο καλοί γιδοβοσκοί ήσαν και είναι.



    Αριστομένης Λιάκος
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αριστομένη ελπίζω να μην πέσει στα χέρια σου το παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι γιδοβοσκοι ντροπιασαν τους τουρκους ενω ο πολιτισμος της κορονιδας τους γυρισε τον κωλο...
    προς κο Λιακο..πουλο
    Εκπεδευση ναι θεληση για δουλεια δεν,μονο το παραδακι για τα παιδια τιποτα αρα που παμε, αλλα τι περιμενεις με τετειους εκπεδευτικους που χοντροκοβουν το εκπεδευτικο συστημα(Ρεπουσιδες)...
    Μαθητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανωνυμο
    06 Αυγούστου 2010 4:20 μ.μ.

    Στην ταξη μου οι μαθητες μου μαθαινουν μονον την αληθεια. Αν το παιδι σου τοχεις απο την ημερα που γεννηθηκε ποτισει με βιτριολι εναντιον του ανθρωπου, τοτε εσυ εισαι ο υπευθυνος.

    @ Μαθητης
    06 Αυγούστου 2010 4:41 μ.μ.
    Εισαι πολυ αδυνατος στην γραφη και γραμματικη. Δυστυχως δεν ειναι αυτα που γραφεις η Ελληνικη γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμο
    06 Αυγούστου 2010 4:20 μ.μ.

    Στην τάξη μου οι μαθητές μου μαθαίνουν μόνον την αλήθεια. Αν το παιδί σου τόχεις από την ημέρα που γεννήθηκε ποτίσει με βιτριόλι εναντίον του ανθρώπου, τότε εσύ είσαι ο υπεύθυνος.

    @ Μαθητής
    06 Αυγούστου 2010 4:41 μ.μ.
    Είσαι πολύ αδύνατος στην γραφή και γραμματική. Δυστυχώς δεν είναι αυτά που γράφεις η Ελληνική γλώσσα.


    Αριστομένης Λιάκος
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Αριστομένης Λιάκος
    Εκπαιδευτικός

    H Ελλάδα ούτε κλεμμένη τεχνολογία παράγει.

    Με εκπαιδευτικούς σαν κι εσένα, μόνο ελεεινά, ζηλόφθονα φιδάκια παράγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 06 Αυγούστου 2010 6:03 μ.μ.
    Συμφωνώ μερικώς μαζί σου ανώνυμε σχολιαστή.
    Διαπιστώνω όμως ότι αντιμετωπίζεις την αλήθεια όπως κάποιος που προσπαθεί να δει κατάματα τον Ήλιο. Πιθανώς να έχεις τους λόγους σου.
    Πρέπει να παραδεχθείς ότι ο Ελληνικός λαός έχει πέσει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ένθεν θύμα του παγκόσμιου σιωνισμού, του άφρονος καταναλωτισμού και της εξαθλίωσης των ηθών που έντεχνα και με κόπο έσπειραν και γαλούχησαν οι ίδιοι οι σιωνιστές και οι υπάλληλοι τους στο Κόσμο.
    Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προέκταση της παρακμής που επικρατεί στην λεγόμενη Δύση η οποία παρακμή και εξαθλίωση του ανθρώπου είναι ένα από τα ζητούμενα υποπροϊόντα του διεθνούς σιωνισμού.
    Φαύλος κύκλος όπως βλέπεις με επίκεντρο ποιους άλλους; Τους εβραίους τοκογλύφους και εγκληματίες. Προς τα εκεί πρέπει να στραφούν οι Έλληνες αν θέλουν αν λύσουν τα προβλήματα τους. Διότι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα αλλα και η λύση του.
    Τις αβρότητες του σχολίου σου περί φιδιών κλπ. τις προσπερνώ αλλά θα σου συνιστούσα να διαβάσεις εδάφια από την Αγία Γραφή να διαπιστώσεις και μόνος σου πια είναι τα ελεεινά και ζηλόφθονα φιδάκια που αναφέρεις.



    Αριστομένης Λιάκος
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζοντας, λοιπόν, το βιβλίο «Η ιστορία των Τούρκων – 2.000 χρόνια από τον Ειρηνικό ως τη Μεσόγειο», του Γάλλου ιστορικού, συγγραφέα και μέλους του Ινστιτούτου Τουρκικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, Jean-Paul Roux, των εκδόσεων «Γκοβόστη», στο κεφάλαιο που αναφέρεται στους Σελτζούκους ΤούρκουςΑρχηγός τους ήταν κάποιος Σελτζούκ, γιός του Ντουκάκ, που ήταν στην υπηρεσία ενός Χαζάρου πρίγκιπα. Μερικοί υποστήριζαν πως ήταν εβραίος, επειδή οι τρεις γιοι του είχαν βιβλικά ονόματα –Ισραήλ, Μιχαήλ και Μουζά (Μωυσής). Όλοι συμφωνούμε ότι ο Σελτζούκ υπήρξε ο πρώτος από την οικογένειά του που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, πιθανότατα σε προχωρημένη ηλικία, αν και ο επίσημος εξισλαμισμός του δεν ήταν ειλικρινής. Η οικογένεια οφείλει την επιτυχία της στο τρίτο παιδί του Σελτζούκ, τον Αρσλάν-Ισραήλ…».

    μια φορα εβραιοι,παντοτε εβραιοι

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι που θα άφηναν οι Εβραίοι τις μπίζνες για το τι λέει ο Ερντογάν στον Πέρες για την Παλαιστίνη και για το Μαβί Μαρμαρά !!!

    Εδώ έκαναν επιχείρηση το Ολοκαύτωμα και κονόμησαν εκατομμύρια πάνω στο αίμα των θυμάτων !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 06 Αυγούστου 2010 6:03 μ.μ.
    Συμφωνώ μερικώς μαζί σου ανώνυμε σχολιαστή.
    Διαπιστώνω όμως ότι αντιμετωπίζεις την αλήθεια όπως κάποιος που προσπαθεί να δει κατάματα τον Ήλιο. Πιθανώς να έχεις τους λόγους σου.
    Πρέπει να παραδεχθείς ότι ο Ελληνικός λαός έχει πέσει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ένθεν θύμα του παγκόσμιου σιωνισμού, του άφρονος καταναλωτισμού και της εξαθλίωσης των ηθών που έντεχνα και με κόπο έσπειραν και γαλούχησαν οι ίδιοι οι σιωνιστές και οι υπάλληλοι τους στο Κόσμο
    Προς Αριστομεν Λιακο¨
    Παραφράζωντας το σχόλιο του John Locke εναντίον του Filmer (Second Treatrice on Gouvernement) δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερες ανοησίες γραμμένες στα ελληνικά! ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΗΔΕΝ!ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΩΝ WAFFEN-SS? ΄Συνέχισε, με κάνεις να γελώ μα τον Άγιο Σπυρίδωνα!
    Χρήστος Βούλγαρης από Λόνδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Χρησταρα αρλουμπολογε. Μονος του τα γραφεις, μονος σου τα καταλαβαινεις.Δεν μας ειπες ομως τι εγινε.Εκανες τον κοπο να πεταχτεις μεχρι το Punch & Judy στο Covent Garden;Αν δεν το'χεις κανει, σπευσε παραυτα.Θα δεις διαφορα.Και το κυριοτερο θα δουμε εμεις διαφορα στην συμπεριφορα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Παρατήρησις.
    Ότι "παράγει" το Ισραήλ είναι κλεμμένη τεχνολογία είτε από Αμερική είτε από Ευρώπη.
    Όπως ευφυώς παρατήρησε προχθές σχολιαστής οι εβραίοι μόνο καλοί γιδοβοσκοί ήσαν και είναι.
    Αριστομένης Λιάκος
    Εκπαιδευτικός"

    Αυτές οι "αθώες" παρατηρήσεις που δίπλα τους κοτσάρεται και η επαγγελματική ιδιότητα (έτσι για να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντισημίτικη βλακεία!) είναι ενδεικτικές του ήθους αυτών που τις προφέρουν που με περισσό θράσσος έρχονται να προσθέσουν αργότερα ότι"Στην τάξη μου οι μαθητές μου μαθαίνουν μόνον την αλήθεια". Με σένα εκπαιδευτικό κυρ Αριστομένη όχι μόνο την "αλήθεια" δεν πρόκειται να μάθουν αλλά θα μυηθούν και πιο αποτελεσματικά στον εγκληματικό αντισημιτισμό σου! Επειδή δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω εκτενείς ιστορικές αναφορές στα άλλα ανόητα που γράφεις περί Αγίας Γραφής όσο και τις εμβόλιμες ψευτοιστορικές ερμηνείες περί εβραϊκής καταγωγής του Σελτζούκ του γάτου (θα 'πρεπε να μας εξηγήσει ποια είναι η θέση του στα εγκλήματα των γενίτσαρων με βάση την καταγωγή τους, όμως, θα 'χε πολύ ενδιαφέρον!http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?com_mode=nest&com_order=1&storyid=401). Ας είναι όμως...
    Λοιπόν κυρ Αριστομένη, προφανώς δεν έχεις μάθει ότι μέχρι σήμερα το 22% όσων έχουν πάρει βραβείο Νόμπελ έχουν εβραϊκή καταγωγή http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_Nobel_laureates! Φυσικά, ως πονηρός "Έλληνας" θ' απαντήσεις ότι αυτά είναι μέρος της σιωνιστικής συνωμοσίας ή ότι αυτοί δεν έχουν καμία "σχέση" με το Ισραήλ! Όμως, ρε κυρ Μένιο, δυστυχώς για σένα, και τα πανεπιστήμια του Ισραήλ, όπως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, είναι μέσα στις κορυφαίες θέσεις στην αξιολογική κατάσταση των πανεπιστημίων του κόσμου (μιλάμε για τεχνολογία - δηλ. πρωτογενής έρευνα - κι όχι για θεωρητικές επιστήμες, όπως αυτή που έχει σπουδάσει η αφεντιά σου!). Θέλεις να μάθεις ποια αντίστοιχα θέση κατέχουν τα ελληνικά? ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2781.html)! 3 δικά του πανεπιστήμια είναι μέσα στα 200 καλύτερα του κόσμου το 2009! Δικά μας? ΕΝΑ (κι αυτό λίγο πριν την τελευταία θέση)! Άνοιξε τα ματάκια σου http://www.timeshighereducation.co.uk/hybrid.asp?typeCode=438! Κι όλα αυτά σ'ένα πληθυσμό που είναι σχεδόν ο μισός του δικού μας! Επίσης, δες εδώ και τη συμβολή των Εβραίων στον πολιτισμό εν γένει, ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ http://www.jinfo.org/! Θα μπορούσα να σου αναφέρω επίσης τι πρωτοποριακές ανακαλύψεις έχει κάνει αυτός ο πραγματικά ικανός λαός (οκ, δεν είμαι Εβραίος, όπως θα 'θελαν για να γλυτώσουν κάτι τύποι εδώ μέσα!) κι ας τον μισούν κάτι μικρόψυχοι όπως εσύ, αλλά θα ήταν χαμένος κόπος μάλλον!
    ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ, την επόμενη φορά που θα έρθεις να δηλώσεις κάτι ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ φρόντισε να μας δηλώσεις από που πήρες και το "χαρτί" σου ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και τις απαραίτητες συγκρίσεις για τη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.