10/8/10

«Σχεδιασμένη πρόκληση» ο στολίσκος προς τη Γάζα, υποστηρίζει ο Εχούντ Μπαράκ

Δικαιολογεί τον αποκλεισμό
Ο Εχούντ Μπαράκ ενώπιον της επιτροπής
Ο Εχούντ Μπαράκ ενώπιον της επιτροπής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ καταθέτοντας σε ισραηλινή επιτροπή υποστήριξε ότι η αποστολή του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ήταν μια «σχεδιασμένη πρόκληση».
Το Ισραήλ, κατά τον υπουργό, εξάντλησε όλες τις επιλογές προτού εξαπολύσει την επίθεση, μετά την εξάντληση των πιθανόν διπλωματικών μέσων.
Επικαλέστηκε ακόμη τον αρχηγό του στρατού που του είπε ότι η επιχείρηση δεν θα είναι εύκολη «αλλά μπορούμε [ο στρατός] να την φέρουμε σε πέρας».
Υπογράμμισε πάντως ότι το Ισραήλ «λυπάται για τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν βαρύτερος, εάν είχαμε ενεργήσει διαφορετικά».
Όπως διευκρίνισε «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών συζητήθηκαν διάφορες επιλογές. Ελήφθη υπόψη το ενδεχόμενο οι ακτιβιστές να προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους Ισραηλινούς ενόπλους να κατέβουν από τα ελικόπτερα στη γέφυρα και ότι οι Ισραηλινοί ένοπλοι θα αναγκάζονταν να ανοίξουν πυρ».
Επιπλέον, ο Εχούντ Μπαράκ δικαιολόγησε τον συνεχιζόμενο ναυτικό αποκλεισμό της ελεγχόμενης από τη Χαμάς Λωρίδας της Γάζας λέγοντας ότι «ο αποκλεισμός είναι απολύτως σημαντικός για να μη μετατραπεί η Γάζα σε τεράστια αποθήκη όπλων».
Τη Δευτέρα είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό σκάφος «Mavi Marmara» που κατευθυνόταν προς τη Γάζα. Η εισβολή έγινε σε διεθνή ύδατα τουλάχιστον 40 μίλια από τον τελικό προορισμό του.
Το περιστατικό της 31ης Μαΐου έγινε η αφορμή να διαταραχτούν οι ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ αν και έκτοτε έχουν γίνει προσπάθειες μερικής επανόρθωσης.
* Σε μία παράλληλη εξέλιξη και σε αντίδραση των δηλώσεων του Νετανιάχου περί ενέργειας εντός της διεθνούς νομιμότητας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. «Η κατάσταση είναι απολύτως ξεκάθαρη: το Ισραήλ σκότωσε αμάχους στα διεθνή ύδατα», υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

13 σχόλια:

  1. Το τι μετέφερε το «Mavi Marmara» και πια είναι η οργάνωση ΙΗΗ έχει αναλυθεί αρκούντως και εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα όσα είχαν φορτωθεί στο Μαβί Μαρμαρά για την Γάζα ήσαν ΝΟΜΙΜΑ υλικά και εφόδια όπως γίνεται σε όλες τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας!
    Στον δε "Στολίσκο για την Γάζα", εκτός του Μαβί Μαρμαρά συμμετείχαν και άλλα σκάφη από πολλές χώρες της Ευρώπης με επιβαίνοντες ακτιβιστές από όλο τον κόσμο!

    Και βεβαίως ελληνικά σκάφη !!!

    Δικαίωμα να συμμετέχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι στον κόσμο αναξάρτητα από θρησκευτικές/πολιτικές/φιλοσοφικές απόψεις τις οποίες το Ισραήλ είναι το τελευταίο να κρίνει εάν είναι σωστές!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Το τι μετέφερε το «Mavi Marmara» και πια είναι η οργάνωση ΙΗΗ έχει αναλυθεί αρκούντως και εδώ μέσα.
    10 Αυγούστου 2010 6:35 μ.μ.»


    Από ποιόν από σένα; Τώρα μάλιστα.
    Αλλά όταν έχεις μυίγες μυγιάζεσαι.
    Και μην ξεχνάς να βάζεις το "νικ" σου για να αποφεύγει ο Τζίμης και άλλοι τις παραξηγήσεις.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποιοι είναι οθωμανικότεροι των νεο-οθωμανών φίλων τους (βλέπε Νταβούντογλου) φαίνεται από τα σχόλιά τους σε σχέση με το τζιχάντικο πλοίο ΜΜ και την οργάνωση ΙΗΗ (γνωστή ισλαμοφανατική οργάνωση με διαπιστωμένες διασυνδέσεις με Al-Qaeda http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/hamas_e105.htm κι άλλα ευαγή "ιδρύματα" που φτάνουν ΚΑΙ στα Βαλκάνια http://www.investigativeproject.org/1998/ihhs-deep-longstanding-terror-ties). Όμως, δυστυχώς και πάλι γι' αυτούς, υπάρχουν και στην Τουρκία φωνές που φανερώνουν το ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός της δήθεν ανθρωπιστικής αυτής κίνησης (λένε ξεκάθα ότι το "ΜΜ εκμεταλλεύονταν με ύπουλο τρόπο τις δυο σημαίες» - τούρκικη και κομμόρων νήσων) ενώ και ο πρωην Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ΣΑΜΙ ΤΟΥΡΚ έχει δηλώσει ότι το ΜΜ δεν είχε νόμιμα χαρτιά! ΤΟΥΡΚΟΙ μιλούν ξεκάθαρα για παραβίαση διεθνούς ναυτικού δικαίου! http://www.drougos.gr/?p=6645
    Φυσικά, το τι "ανθρωπιστικό" υλικό μετέφερε αυτό το πλοίο, όπως κι άλλα, έχει διατυπωθεί κι αλλού ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΑΣΙΩΤΕΣ http://www.memritv.org/clip/en/2557.htm, οι οποίοι, σημειωτέον, αρνήθηκαν να το παραλάβουν http://www.newsmax.com/Emerson/Emerson-flotilla-Gaza-Hamas/2010/06/03/id/360932!
    ΜΠΡΟΥΝΟ
    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς τυχόν κακόπιστους του ιστολογίου: ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ αυτός που έκανε το σχόλιο στις 6:35 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 10 Αυγούστου 2010 6:35 μ.μ.

    ΜΠΡΟΥΝΟ ξέχασες να υπογράψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΜΡΟΥΝΟ

    >ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ αυτός που έκανε το σχόλιο στις 6:35 μ.μ.<

    Σαφώς δεν ήσουν εσύ, αφού ήμουν εγώ.
    Οι ανόητοι μπάχαλοι [11 Αυγούστου 2010 1:03 π.μ.] δεν θα λείψουν ποτέ.

    ΙΗΗ: προβοκάτορες πίσω από την "ανθρωπιστική"μάσκα της οργάνωσης

    Η Τουρκία, τα ελληνικά ΜΜΕ και η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα – της Χριστιάννας Λούπα

    Πρόθεσή μου είναι ο πολιτισμένος διάλογος. Αν κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να εκτονωθούν, ας πάνε στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα Ανώνυμε των 10:07 π.μ.
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα καλά πόσοι ΜΠΡΟΥΝΟ υπάρχουν εδώ μέσα;
    Γιατι ούτε εγώ ήμουν αυτός που έγραψε αυτά που μου καταλογίζουν.
    Εγώ γράφω μόνο για όσα αφορούν το συμμαχό μας Ισραήλ.


    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ του BBC exodus που αναφέρετε στην προσπάθεια των εβραίων να εποικήσουν την Παλαιστίνη , οι ομοιότητες είναι συνταρακτικές.

    Όλοι βγήκαν ωφελούμενοι και οι εβραίοι εποίκησαν την παλαιστίνοι και οι Άγγλοι βρήκαν την δικαιολογία για την αποχώρηση τους και την παράδοση της περιοχής, μήπως δεν βγήκε η Τουρκία κερδισμένη από το συμβάν ?

    Άραγε έχασε κάτι το Ισραήλ και τι είναι αυτό που κέρδισε ?

    Μια παρατήρηση οι ακτιβιστές τι κάνουν για να μας ενημερώσουν με το έγκλημα στο κόλπο του Μεξικού από τις πετρέλαιοβιομηχανίες και τις συνεχιζόμενες γενοκτονίες στην νότια Αφρική ?

    Αρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 11 Αυγούστου 2010 12:30 μ.μ.

    Τόσοι όσοι χρειάζονται για να κάνουν ρόμπες ξεκούμπωτες τους Sauelomadeonτζίμηδες. Άντε, μέρες της Παναγίας που είναι, μπορεί και να σε φωτίσει. Εκείνη ελεεί και τους πιστούς του Αλλάχ. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θαύμα-Θαύμα!!!!!
    Βαφτίστηκε ο αβάφτιστος και από σήμερα πιστεύει στον Τριαδικό Θεό. Δέχθηκε την Θεία Κοινωνία και τώρα επικαλείται και την Μεγαλόχαρη για φώτιση.
    Θα ανάψουμε λαμπάδες ίσα με το μπόϊ της. Εύγε, εύγε.
    Να που έγινε και κάτι απίστευτο. Εμπρός λοιπόν σχολίαζε από δω και μπρός με το Χριστιανικό σου όνομα που πιστεύω να είναι ....Δέσποινα.
    Δεν θα μου έκανε έκπληξη αν μάθαινα ότι ανάδοχος ήταν ο κύριος Όμαδεον εξ Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Υποχρεωτικό να φοράς το βαφτιστικό σου μεταξωτό ταγιεράκι(κουμπωμένο) για τεσσαράκοντα ημέρες.
    Βοηθειά σου:-((



    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Το ποιοι είναι οθωμανικότεροι των νεο-οθωμανών φίλων τους (βλέπε Νταβούντογλου) φαίνεται από τα σχόλιά τους σε σχέση με το τζιχάντικο πλοίο"

    11:19 δεν εννοείς τον Τζίμη, έτσι; Είμαι σίγουρος ότι δεν εννοείς αυτόν/αυτήν, αδιάφορο, τέλος πάντων. Πιπέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.