17/8/10

Πάτρα: Κι άλλες συλλήψεις οδηγών και λαθρομεταναστών στο λιμάνι

-Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί και πάλι η σύλληψη οδηγών που επιχειρούν να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία.
-Σε ειδική κρύπτη, στην οροφή τουριστικού λεωφορείου, εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 11 Γεωργιανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά, στη Θεσσαλονίκη.


Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί και πάλι η σύλληψη οδηγών που επιχειρούν να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία. Συνελήφθη, χθες στις 17:45, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε, ως επιβάτες τρεις αλλοδαπούς (1 γυναίκα και δύο παιδιά) που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, ενώ στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένος ένας ακόμη παράνομος μετανάστης, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Σε ανάλογους ελέγχους, σε δύο περιστατικά, χθες, στο ίδιο λιμάνι, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, δύο ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία για τα τρία περιστατικά, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το όχημα της πρώτης περίπτωσης κατασχέθηκε./www.thebest.gr

«Λαθραίοι» στην οροφή λεωφορείου
Σε ειδική κρύπτη, στην οροφή τουριστικού λεωφορείου, εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 11 Γεωργιανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά, στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι οι λαθρομετανάστες επρόκειτο να μετεπιβιβαστούν σε δεύτερο λεωφορείο, που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, πίσω από το ψυγείο του οχήματος. Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, δύο Γεωργιανοί κι ένας Ελληνας, των δύο λεωφορείων και η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για «μεταφορά και προώθηση λαθρομεταναστών από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με σκοπό το κέρδος και με κίνδυνο για άνθρωπο», σε βαθμό κακουργήματος.Β. ΠΑΠ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. όταν έγραφα για τα παράνομα δίκτυα λαθροδιακίνησης μέσω των τουριστικών πρακτορείων της Θεσσαλονίκης, μου σβήνατε τα σχόλια....
    Άντε να δούμε τι θα γίνει και με τους σικέ γάμους Αφρικανών με Ρουμάνες και Βουλγάρες....Ψάξτε ποιά γραφεία (ταξιδιωτικά και δικηγορικά) μεταφέρουν Αφρικανούς από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και τους παντρεύουν έναντι παχυλής αμοιβής.
    Έλλάς η χώρα των θαυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μένα τα σχόλια μου πολλές φορές λογοκρίνονται.

    Ενα ρεπορτάζ στην Αγγλία απεκάλυψε με ποιο τρόπο κατάφερναν και εισχωρούσαν παράνομα Πακιστανοί και Αφρικανοί. Κανόνιζαν γάμους με αυτούς που είχαν πάρει ήδη Βρεττανική υπηκοότητα, που κρατούσαν μόνο πέντε ώρες. Μετά πέντε ώρες εξέδιδαν διαζύγιο αλλά ο παράνομος με το να παντρευτεί κάποιον με Βρεττανική υπηκοότητα αυτομάτως γινόταν και αυτός/αυτή Βρεττανός/ή.

    Εδώ όσοι έρχονται γκαστρώνονται για να γίνουν τα παιδιά τους Ελληνες και έτσι να ριζώσουν και αυτοί.

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί συνεχίζουν και έρχονται σωρηδόν ενώ η χώρα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη οικονομική θέση.
    Ούτε καταλαβαίνω γιατί δεν τους αφήνουν να φύγουν όταν το διαλέγουν.

    Οταν δεί κανείς το όλο θέμα της παράνομης μετανάστευσης από οικολογικής πλευράς, όπως π.χ το μέγεθος της φυσικής/περιβαντολογικής καταστροφής οταν πέσουν ξαφνικά σμήνη ακρίδες σε μια περιοχή μπορεί να καταλάβει τα σοσιο -οικονομικά, περιβαντολογικά, και κοινωνιολογικά προβλήματα που προκαλεί η παράνομη μετανάστευση λαών.

    Επίσης Αγγλίκές επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι άνθρωποι που μεταναστεύουν σε ξένα κλίματα και κοινωνίες πάσχουν από ψυχοσωματικές αρρώστιες που δεν έχουν ούτε πρόκειται να έχουν στα κλίματα που εχουν γεννηθεί και στις περιοχές όπου ανήκουν. Το ανθρώπινο DNA φαίνεται ότι δεν έχει μόνο μνήμη αλλά και γεωγραφική περιοχή. Π.χ οι Πακιστανοί και άλλοι Ασιάτες που μεταναστεύουν στην Αγγλία παθαίνουν και πεθαίνουν από διαβήτη, αρρώστια σχεδόν άγνωστη στο Πακιστάν.

    Τέλος αν το πουλάκι κελαιδάει για να γνωστοποιήσει την περιοχή του, αν το λιοντάρι κατουράει τα δένδρα που αποτελούν τα σύνορα του χώρου του ώστε τα άλλα ζώα να μην πλησιάζουν, όταν οι πίθηκοι φωνάζουν ομαδιά για να ξεχωρίσουν την περιοχή τους, γιατί ο άνθρωπος δεν δικαιούται να έχει και αυτός το σπίτι του και τα συνορά του;

    Μπροστά στο παράδειγμα της φύσης καταρρέουν ολες οι νεοταξικές/κομμουνιστικές ιδέες για ένα πλανήτη χωρίς σύνορα και για γκρίζους πληθυσμούς από σούπα φυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 17 Αυγούστου 2010 11:58 π.μ.

    Μεγάλε, ο κ Καλεντερίδης εδώ πέρα δεν είναι η Ελληνική Αστυνομία.

    Εάν έχεις στοιχεία κάτσε γράψτα και κάνε μια επώνυμη καταγγελία.

    Αν φοβάσαι, κάνε μια ανώνυμη καταγγελία και στείλτα απ`ευθείας στον Χρυσοχοίδη για να είσαι σίγουρος ότι θα διαβαστούν.

    Υπάρχει μια διέυθυνση στην προσωπική σελίδα του Χρυσοχοίδη που είναι για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας για να επικοινωνούν απ`ευθείας με τον Υπουργό. Μπορείς να στείλεις τα στοιχεία σου εκεί.

    Εάν σ` ενδιαφέρει πέσε μου για να σου βρώ τον σύνδεσμο. Σε κάθε περίπτωση, άν υποψιάζεσαι ότι στην υπόθεση ενέχονται επίορκοι αστυνομικοί/λιμενικοί, επικοινώνησε απ`ευθείας με το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Επικοινωνία:

    Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων
    Τηλ. Κέντρο: 210 8779700 (όλο το 24ωρο)

    Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος
    Τηλ. Κέντρο: 2310 531916

    Είπαμε, όποιος έχει στοιχεία πάει στον Εισαγγελέα και αφήνει τις πολλές πολλές κουβέντες. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ώς γνωστόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.