18/8/10

Σχέδια των ΗΠΑ για διπλωματικά γραφεία σε Ιράκ και Κουρδιστάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να ιδρύσουν προξενεία σε πόλεις ευαίσθητες-κλειδί για το μέλλον του Ιράκ, καθώς πλησιάζει ο χρόνος της αποχώρησης τους από το Ιράκ και αυξάνουν τις διπλωματικές πρωτοβουλίες τους. " Αυτά τα προξενεία θα παρέχουν μια επίσημη και σημαντική διπλωματική υποστήριξη σε όλους του τύπους προγραμμάτων που είναι ήδη σε εξέλιξη και σε προγράμματα που πρόκειται στο μέλλον να εκπονηθούν. Παράλληλα θα διαδραματίσουν και σημαντικό ρόλο στην διπλωματική προσέγγιση.

Εκτός από την πρεσβεία στη Βαγδάτη , το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εγκαταστήσει προξενεία στη Βασόρα μια πόλη με τεράστια οικονομική σημασία καθώς βρίσκεται κοντά στο βασικό λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της Umm Qasr , στην Αρμπίλ την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν ,και δυο υποκαταστήματα πρεσβειών σε Κιρκούκ ,(που διεκδικείται τόσο από τους Κούρδους και τους Άραβες) ,και στην Μοσούλη (η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την συνεχιζόμενη βία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις) ο χρόνος λειτουργίας των δυό υποκαταστημάτων ορίζεται από 3-5 έτη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των Michael Corbin

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει επίσης να συστήσει προσωρινές υποκαταστήματα πρεσβεία η οποία θα παραμείνει ανοικτή για τρία έως πέντε έτη. Ένας εξ αυτών θα είναι το επίδικο πλούσια σε πετρέλαιο πόλη του Κιρκούκ, που διεκδικείται τόσο από τους Κούρδους και τους Άραβες , και η άλλη θα είναι στη Μοσούλη, η οποία αντιμετωπίζει συνεχιζόμενη εξέγερση που σχετίζονται με τη βία .
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ( Reuters )-firatnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.