1/8/10

Ανησυχία στο Ισραήλ για το νέο Τούρκο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Ως «υποστηρικτή του Ιράν» χαρακτήρισε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, τον Χακάν Φιντάν το νέο επικεφαλής της ΜΙΤ, της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών.

"Η Τουρκία είναι μια φίλη χώρα, ένας στρατηγικός σύμμαχος, αλλά ο διορισμός πριν από μερικές εβδομάδες, ενός νέου αρχηγού των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος υποστηρίζει το Ιράν, μάς ανησυχεί", τόνισε ο Μπαράκ σε ομιλία του στο Εργατικό Κόμμα, η οποία μεταδόθηκε από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον Μπαράκ, υπάρχει κίνδυνος μετά το διορισμό αυτόν να επιτραπεί "στους Ιρανούς να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες". Ο Χακάν Φιντάν διορίστηκε επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ) στις 27 Μαΐου.

Ο 42χρονος Φιντάν ήταν επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας για τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΤΙΚΑ), διατέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών και ήταν αντιπρόσωπος της Τουρκίας στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η τελευταία του θέση τού επέτρεψε να επιβλέψει τις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

8 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν το δημοσίευμα αυτό έχει πόδια να σταθεί, δεδομένου ότι προέρχεται και από φυλλάδα, την οποία δεν έχω σε υπόληψη.

    Αφού η τουρκική κυβέρνηση είναι υπέρ του Ιράν, πώς θα μπορούσε άραγε ο νέος διευθυντής της ΜΙΤ, ο οποίος διορίζεται απ' αυτήν, να έχει αντίθετη άποψη; Και γιατί να "υπάρχει κίνδυνος μετά το διορισμό αυτόν να επιτραπεί "στους Ιρανούς να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες", αφού και πάλι αυτό θα επιτραπεί (ή όχι) από την τουρκική κυβέρνηση;

    Όλο αυτό το δημοσίευμα μού φαίνεται μάλλον φαιδρό, εκτός κι αν είναι παλιό. Αν και λέει ότι ο νέος διευθυντής της ΜΙΤ διορίστηκε στις 27/5/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO AFENTIKO TOU TZIMI EINAI RE PAIDIA O HAKAN...KAI TIS PAREAS TOU ISLAMOFASISTES KAI ARISTERISTES TIS PLAKAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε πως εχει καταντησει ο ερμος ο κοσμος. Δεν τολμα να κλασει κανεις χωρις να ανησυχει για την αποψη του ισραηλ. Μηπως ηταν δυνατα; Μην τυχων και εκλασα αντισημιτικα; Στο διαολο πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849865
    2)http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1306962&nt=103

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.express.gr/news/world/334289oz_20100801334289.php3
    Νομίζω αρκούν.Το ξαναείπα άσχετα απο πού μια είδηση αναδημοσιεύται
    εχει διασταυρωθεί απο μια ή περισσότερες πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομιζω οτι η (κατ εξοχη) Αρια φυλη που κουμανταρει το Ιραν οτι
    ειναι και τοσο εχθρικη στην Δυση
    ουτε ακομα και στο Ισραηλ.Θα επαναφερθει στον...ισιο δρομο συντομα.Ολα ειναι στρατηγικες κινησεις και ας φαινονται αναποδα
    μεσα απο κατοπτρα.Οι παγκοσμιες ισο
    ροπιες ηταν και ειναι ενα δυναμικο
    και κοπιωδες παιχνιδι.Τα γεγονοτα
    θα πρεπει στην τελικη τους αναλυση
    να τα αφηνομε για τον ιστορικο του
    μελλοντος γιατι το δασος δεν το βλεπουμε παρα μονο μερικα δεντρα γιατι ειναι υψηλο και εμεις ειμαστε χωμενοι μεσα σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ sterg

    Ενδιαφέρουσα φυλετική ανάλυση, που θα ζήλευε ακόμη και ο Χίτλερ.

    Επί της ουσίας του άρθρου δεν λέει απολύτως τίποτε.

    Συμφωνώ με τον 01 Αυγούστου 2010 6:43 μ.μ. Μου φαίνεται υπερβολικά απλοϊκή μία τέτοια δήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " Από τις αρχές της 3ης χλιετηρίδας πΧ πολυάριθμα Ιρανικά φύλλα της Αρίας Φυλής άρχισαν να ματαναστεύουν σε περιοχές της Μικράς Ασίας και του Καυκάσου μεταφέροντας την πολιτιστική τους επιρροή. Τόσο οι Κούρδοι όσο και οι Αρμένιοι, Ινδοευρωπαϊκά έθνη με ισχυρή ιστορική παρουσία στον Πόντο, σχετίζονται φυλετικά και γλωσσικά με τους αρχαίους Ιρανούς. Γύρο στο 1200 πΧ οι ελληνόφωνοι Γιουνάν (Ιωνες) που ζούσαν στην κεντρική και νότια Ελλάδα δέχθηκαν την κατακτητική εισβολή των Δωριεών, ενός νέου Ινδοευρωπαϊκού φύλλου απροσδιόριστης φυλετικής προέλευσης. "

    "Στο Αβέστα, το ιερό Ζωροαστρικό βιβλίο των αρχαίων Περσών, η λέξη Aeer σημαίνει Αριοι και η φράση Aeer-ya-nemva-ee-jo σημαίνει Χώρα των Αρίων. Αυτή η φράση αναφέρεται στο τεράστιο ορεινό γεοπλατώ πάνω στο οποίο εγκαταστάθηκε ο κύριος κλάδος της Ινδοευρωπαϊκής ή Αρίας Φυλής γύρο στο 2.000 πΧ. Η λέξη Aeer που σημαίνει εξευγενισμένος, παρεφθάρη αργότερα σε Ar, Er και Ir από τις οποίες προήλθε ο όρος Ιράν. Στην σημερινή γλώσσα Farsi του Ιράν η λέξη Aradeh σημαίνει εξευγενισμένος. Αλλοι κλάδοι των Αρίων εγκαταστάθηκαν στις Ινδίες, την Φοινίκη και την Ανατολία (Μ. Ασία). Ο όρος Περσία έχει στενότερη έννοια. Παράγεται από την λέξη Pars και αναφέρεται στην επαρχία με επίκεντρο την αρχαία Περσέπολη, η οποία έχει σημερινή πρωτεύουσα την πόλη Shiraz."


    "Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
    ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Η εξάπλωση των Αρίων ή Ινδοευρωπαϊκών λαών ολοκληρώθηκε την 3η χιλιετηρίδα πΧ"















    "
    ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΜΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΣ


    Αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα πιστοποιούν την ύπαρξη των Ελαμιτών στην περιοχή της πόλης Σούσα την 4η χιλιετηρίδα πΧ. Ο πολιτισμός τους αναπτύχθηκε κάτω από την επίδραση των γειτονικών Σουμέριων στην κοιλάδα της Μεσοποταμίας ανάμεσα στο Τίγρη και Ευφράτη. Το 3.500 πΧ η χρήση ζώων αρότρων και κάρρων έχει πιστοποιηθή στην περιοχή. Οι Σουμέριοι είναι ο πρώτος λαός της ιστορίας που το 3.100 πΧ ανέπτυξε σύστημα γραμμής σε πρωτόγονη σφηνοειδή μορφή. Γύρο στο 3.000 πΧ εμφανίσθηκαν οι Ακκάδιοι στο βόρειο τμήμα της Μεσοποταμίας. Το 2.340 πΧ ο βασιλιάς των Ακκάδιων Σαργκόν νίκησε τους Σουμέριους και κατέλαβε την περιοχή Ελάμ στα Ανατολικά. Το τεράστιο κράτος του εκτάθηκε από από την Μεσόγειο μέχρι την Κασπία και τον Περσικό.

    Στην διάρκεια της 2ης χιλιετίας πΧ διαδοχικά κύματα Αρίων (Ινδοευρωπαίων) εισέβαλαν στο Ιρανικό υψίπεδο προερχόμενα από την περιοχή του Καυκάσου και την κεντρική Ασία.Οι δύο μεγάλες φυλές που εγκαταστάθηκαν στο μετέπειτα Ιράν μιλούσαν συγγενικές διαλέκτους και έγινα γνωστοί ως Μήδοι (Maad) και Πέρσες (Pars)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.