25/8/10

Ιδού οι τρεις πραγματικοί άξονες, Δημήτρη Χριστόφια

Της Μικαέλλας Λοίζου
Όχι τους τρεις άξονες στο πακέτο του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες αλλά τους τρεις άξονες ουσιαστικής εξωτερικής πολιτικής, πρότεινε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ως ένα πραγματικό βήμα μπροστά για την πλευρά μας. Ο κ. Κρίστοφερ τόνισε ότι η πολιτική των ΗΠΑ μπορεί να επαναπροσδιοριστεί αν:

1. Υπάρξει μια μαζική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, η οποία θα φέρει στο επίκεντρο της προσοχής την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή.

2. Μέσω μιας ογκώδους εκστρατείας σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές δεξαμενές σκέψεις, οι οποίες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για την Τουρκία.

3. Μέσω μιας στενότερης σχέσης με το Ισραήλ, το οποίο, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι οι μόνες μη μουσουλμανικές χώρες της περιοχής.

Ο κ. Κρίστοφερ υποστήριξε ότι «σήμερα έχει καταστεί ξεκάθαρο όσο ποτέ άλλοτε, ότι άσχετα με το ποιος είναι ο Τ/κ ηγέτης, είτε το όνομα αυτού είναι Ντεκτάς, είτε Ταλάτ, είτε Έρογλου, τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων είναι πάντοτε απογοητευτικά». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, κατάφερε να καταρρίψει το μύθο για τη δήθεν ελληνική αδιαλλαξία, προβαίνοντας, με θάρρος, σε συμβιβασμούς.

Να εκμεταλλευτούμε τη στροφή

Ο κ. Κρίστοφερ υπέδειξε ότι «είναι η Τουρκία η χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και η οποία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι η Τουρκία που διατηρεί 43 χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα στο νησί». Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Τουρκία των 70 εκατομμυρίων κατοίκων και με ένα από τα μεγαλύτερα στρατεύματα στον κόσμο, που είχε αποκαλεστεί ως ο έμπιστος και αναντικατάστατος σύμμαχος των ΗΠΑ, τώρα έχει στραφεί προς την Ανατολή. «Η Τουρκία και ο κ. Ερντογάν όχι μόνο αρνήθηκαν στα αμερικανικά στρατεύματα να περάσουν από τη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, αλλά υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και είναι η Τουρκία που υποκίνησε την κρίση με το στόλο στη Γάζα», πρόσθεσε. Γι’ αυτό, τόνισε, θα πρέπει η κυπριακή εξωτερική πολιτική να στραφεί προς την κατεύθυνση της συμμαχίας με το Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κατέληξε λέγοντας ότι η σχέση των αποδήμων με την Κύπρο δεν είναι μόνο σχέση αγάπης, αλλά πάθος και ιδεολογία. «Πηγαίνουμε για ύπνο με την Κύπρο και ξυπνάμε με την Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι όλοι οι απόδημοι είναι ενωμένοι στον αγώνα για να διορθώσουμε μια αδικία, να ανακουφίσουμε έναν πόνο, καθώς και γι’ αυτούς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή περιμένουν τους δικούς τους που αγνοούνται.

Ούτε ίντσα…
«Τους δώσαμε ένα μίλι και δεν μας έδωσαν ούτε ίντσα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης, εξηγώντας ότι «η πολιτική βούληση, οι προτάσεις και οι τολμηρές παραχωρήσεις» του Προέδρου Χριστόφια, δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Τουρκία, προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται για τον τερματισμό της δήθεν απομόνωσης των Τ/κ, ζητά και παίρνει λίτρα για να ενισχύσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε στο νησί», είπε ο κ. Σοφοκλείδης (την ομιλία του οποίου διάβασε ο Πίτερ Δρουσιώτης, λόγω ασθένειας), «λέμε ότι το Κυπριακό διέρχεται μια κρίσιμη καμπή». «Γνωρίζουμε, όμως, ότι το 2010 είναι χρόνος δύσκολος και καθοριστικός για το μέλλον της μικρής μας πατρίδας», πρόσθεσε. Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε, βιώνουμε την πάγια και άκαμπτη αδιαλλαξία της Τουρκίας και οι μέχρι τώρα Πρόεδροι πέρασαν από το στάδιο των άγονων διαπραγματεύσεων, γιατί η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αφήσει ό,τι άρπαξε διά πυρός και σιδήρου.

Εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού, τόνισε ο κ. Σοφοκλείδης, είναι η επεκτατική πολιτική και οι μακροχρόνιοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας και τα ισχυρά κέντρα αποφάσεων που δεν άσκησαν πραγματική πίεση στην Τουρκία, για να τερματίσει την κατοχή.

«Απαντούμε με την ψήφο μας στα ωμά συμφέροντα των χωρών στις οποίες ζούμε, αντιμαχόμαστε με πάθος τις ενέργειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ξεσκεπάζουμε καθημερινά τα επικοινωνιακά κόλπα, την παραπλανητική προπαγάνδα και τα ψεύδη», κατέληξε.

Μόνο με ενότητα

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ Άντριου Άθενς επισήμανε ότι μόνο με ενότητα και συνεργασία μπορεί να βοηθηθεί η Κύπρος. «Όταν συντονίζουμε τις προσπάθειές μας για την Κύπρο, τότε επιτυγχάνουμε στην αποστολή μας να βοηθήσουμε τους φίλους Έλληνες της Κύπρου», είπε. Πρόσθεσε ότι η ενότητα και η συνεργασία είναι τα μοναδικά επιτυχή μέσα προς αυτή την κατεύθυνση. Έφερε ως παράδειγμα τη συστράτευση δυνάμεων, όταν η Κύπρος βρισκόταν στην ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε.

Ο κ. Άθενς τόνισε ότι όταν η Τουρκία πραγματικά υποστηρίξει την επανένωση, η Κύπρος θα απαντήσει θετικά. «Είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος θα απαντήσει θετικά», είπε. Έχουμε ήδη δείξει τη θέλησή μας για συνεργασία με την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, πρόσθεσε.

«Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη συνεχή, επιδέξια και αξιόλογη ηγεσία του, καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή των Αντιπροσώπων», δήλωσε.

Κραυγή αγωνίας
«Η ΝΕΠΟΜΑΚ θα συνεχίσει να μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των προσφύγων, των εγκλωβισμένων και των συγγενών των αγνοουμένων μας, στις επαφές της με Βρετανούς βουλευτές και στελέχη του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, με Αυστραλούς βουλευτές, με Έλληνες βουλευτές, με ευρωβουλευτές», δεσμεύτηκε ο Πρόεδρός της Χρίστος Καραολής. Τόνισε ότι οι νέοι απόδημοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον κυπριακό λαό και «σε αυτή την πολύ κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για το νησί μας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τη συμμετοχή μας στους ακούραστους αγώνες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανένωση της Κύπρου και του λαού της». «Η απόδημη νεολαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί σας για μια ελεύθερη, ενωμένη, δημοκρατική και ειρηνική Κύπρο, χωρίς τουρκικό κατοχικό στρατό και εποίκους», κατέληξε.

Οι «δικοί» μας τα… δικά τους
Χολωμένος από τις τοποθετήσεις του Φίλιπ Κρίστοφερ και του Αρχιεπισκόπου εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος, με κάποιες πολύ ιδιαίτερες, εκτός κειμένου αναφορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα δώσει διαταγή για να καταλάβουμε στρατιωτικά την Άγκυρα! Τόνισε ότι κάποια στιγμή, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των απευθείας συναντήσεών του με Ταλάτ και Έρογλου, «για να δούμε κατά πόσο ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπερασπίζεται το θέμα μας ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρου του λαού μας και παραβίασης του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών». «Πιστεύω αν θα υπάρχει Κύπρος τότε, ότι η ιστορία θα δικαιώσει το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, είπε, παλεύει για να βγάλει την Κύπρο από τη γωνιά, «μετά την ατυχή αποδοχή εκ μέρους της κυπριακής ηγεσίας, μηδέ και εμού εξαιρουμένου, της επιδιαιτησίας και των στενών χρονοδιαγραμμάτων, που οδήγησαν στο δημοψήφισμα». Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ξανά κάτι τέτοιο. «Εξηγημένες κουβέντες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι, επειδή του δίνουν συμβουλές οι απόδημοι, θα τους δώσει κι ο ίδιος μια συμβουλή, ν' αρχίσουν να δημιουργούν σχέσεις με τους Τ/κ απόδημους. «Είναι κι αυτοί παιδιά της πατρίδας μας, που υποφέρουν κι αυτοί από την κατοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε.

Όταν, δε, τοποθετήθηκε επί της σημαντικής παρουσίας του εβραϊκού λόμπι στο Συνέδριο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός, να μην πληγώσει τα αισθήματα του αραβικού κόσμου. Η ανάπτυξη σχέσεων με το Ισραήλ είναι επί τάπητος, επισήμανε, «όμως δεν μπορεί να θυσιάζει τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο». «Η Τουρκία στον αραβικό κόσμο στοχεύει, δεν στοχεύει στο Ισραήλ, άρα χρειάζεται μια ισοζυγισμένη, σωστά μεθοδευμένη πολιτική και προς την κατεύθυνση του Ισραήλ αλλά να μην αρνούμαστε τη φιλία των Αράβων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν τα δείγματα γραφής

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει καθόλου δίκαιο και απλώς εκμεταλλεύεται την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο, για να καλύπτει τη δική της άτεγκτη και κωλυσιεργό στάση. «Προκαλούμε την Τουρκία να μας δοκιμάσει. Ας προβεί η ίδια σε θετικές χειρονομίες, που σχετίζονται με τις διεθνείς πτυχές του προβλήματος κι ας βοηθήσει τον κ. Έρογλου να εμφανιστεί με λογικές προτάσεις για λύση ομοσπονδίας και θα εκπλαγεί με το πόσο αποφασιστικά και άμεσα θα προχωρήσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή και συμφωνημένη λύση», είπε.

Διευκρίνισε ότι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα των συνομιλιών, η πλευρά μας δεν θα τις εγκαταλείψει. Αντιθέτως, δεσμευμένοι και συνεπείς στη συμφωνημένη βάση, θα συνεχίσουμε να προσερχόμαστε στη διαπραγματευτική τράπεζα, την οποία χαρακτήρισε «καθρέφτη της θέλησης της κάθε πλευράς». «Η πράξη είναι το κριτήριο της αλήθειας, ανεξαρτήτως των διακηρύξεων και των δηλώσεων», υπογράμμισε. Όλοι, ανέφερε ο Πρόεδρος, πρέπει να κρίνονται από τις ενέργειες και τις προτάσεις τους και να ελέγχεται κατά πόσον αυτές ανταποκρίνονται στη συμφωνημένη βάση. «Ένας αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος εργάζεται με ειλικρίνεια για λύση επανένωσης στα πλαίσια της ομοσπονδίας και ποιος για κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε. Η απόρριψη του πακέτου του από την τουρκική πλευρά, είπε, δεν ξάφνιασε, καθώς παρότι διατυμπανίζει άλλα, παραμένει στην άρνηση.

Δεν είναι ιδανική η διζωνική
Για άλλη μία φορά ο Δημήτρης Χριστόφιας παραδέχθηκε ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν είναι ιδανική λύση. Εξέφρασε, όμως, και πάλι την πεποίθησή του ότι είναι ένας συμβιβασμός που η ε/κ κοινότητα έχει αποδεχθεί, για να απαλλαγεί από τις καταστροφικές συνέπειες που προκάλεσε η τουρκική εισβολή και κατοχή. Τόνισε ότι «χωρίς διάλογο, χωρίς διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων, λύση στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού δεν πρόκειται να βρεθεί» και θα επιβληθεί από έξω, γεγονός που η Κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά.

«Η απόρριψη της διχοτόμησης είναι ακόμα μια σταθερή παράμετρος της πολιτικής μας, γιατί διχοτόμηση σημαίνει καταστροφή», επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παραδέχθηκε ότι η πρόοδος κατά τις συνομιλίες με τον Ταλάτ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη και τώρα με τον Έρογλου στο περιουσιακό, οι προοπτικές για γεφύρωση των θέσεων των δύο πλευρών δεν είναι ενθαρρυντικές. Κατήγγειλε τον συνομιλητή του ότι καθημερινά εκπέμπει αρνητικά μηνύματα και αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις στο Κυπριακό.

Είμαστε… τραγικοί

«Είναι τραγικό ότι σήμερα το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο», είπε στο δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Παρά ταύτα, τόνισε ότι η δραστηριοποίηση των αποδήμων συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσής του. «Προωθείτε με σθένος το δίκαιο του κυπριακού αγώνα ανά την υφήλιο», τόνισε στους απόδημους, «χτίζετε γέφυρες φιλίας μεταξύ των χωρών που ζείτε και της Κύπρου». Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι το έργο της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ είναι «γνωστό και εκτιμητέο» και η προσφορά τους συνεχής και συνεπής, σε σχέση με τη διεθνοποίηση του Κυπριακού. «Οι φωνές και οι ενέργειές σας συνέβαλαν σημαντικά στο να διατηρήσουμε το Κυπριακό ζωντανό στη διεθνή σκηνή, παρά τα 36 χρόνια που πέρασαν», είπε. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι απόδημοι αποτελούν αναντικατάστατο στήριγμα και βοήθεια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για δικαίωση του αγώνα μας και επανένωση της πατρίδας μας. «Οι δικές σας προσπάθειες αφυπνίζουν και ενεργοποιούν δυνάμεις και παράγοντες του εξωτερικού», τόνισε.

Ο ΥΠΕΞ εξήρε και το έργο της ΝΕΠΟΜΑΚ, λέγοντας ότι η νεολαία από τη φύση της είναι πάντα το πιο μαχητικό τμήμα του κάθε λαού και με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια της απόδημης νεολαίας, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε δυναμικά τα δίκαια της Κύπρου.

Ψευδαισθήσεις

Με την επισήμανση ότι διάφοροι παράγοντες της διεθνούς κοινότητας επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης, με άμεσα ή έμμεσα χρονοδιαγράμματα και κάποιας μορφής επιδιαιτησία, κάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής σε κοινή, διεκδικητική στρατηγική και τακτική, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τουρκικές μεθοδεύσεις. Ο Μάριος Καρογιάν σημείωσε ότι στα ουσιώδη κεφάλαια, «χάσμα χωρίζει τις θέσεις των δύο πλευρών». «Η ψευδαίσθηση ουσιαστικής προόδου, που η τουρκική πλευρά και κάποιοι παράγοντες των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας επιχειρούν να παρουσιάσουν, δεν συνάδει με την πραγματικότητα», τόνισε. Ο κ. Καρογιάν εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι πιέσεις προς την πλευρά μας θα αυξηθούν, καθώς κάποιοι διεθνείς παράγοντες αδιαφορούν για την ουσία και ασχολούνται μόνο με το κλείσιμο του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων και τη ρητορική της εποικοδομητικής ασάφειας και να θέσουν την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της. Συμπλήρωσε ότι είναι η ώρα να εμπλακεί και η Ε.Ε. αποφασιστικά, σε σχέση με την εκπλήρωση των τουρκικών υποχρεώσεων.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ-ΣΚΕΨΗ.
    ΤΕΜΕΝΟΣ=ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ?
    "ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ"=ΤΡΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ[ΝΟΥΣ-ΜΥΑΛΟ].
    Ω,ΝΟΕ-ΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΤΟ ΤΡΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ...
    ΟΥΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑ ΖΕΥΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ Γ Ε Ν Ν Α..ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ-ΓΝΩΣΗ-ΑΘΗΝΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΑ...ΜΟΝΟΝ ΗΓΕΜΟΝΕΣ-ΔΕΣΠΟΤΕΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ
    ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠ-ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κ,ΓΩΡΓΙΟΣ Δ.ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ,ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ-ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟ-ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟ,ΜΟΝΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑ"ΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ.ΠΟΛΙ-ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ,ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ "ΛΑΤΡΕΙΑ",ΗΤΑΝ ΣΤΟΟΙΧΕΙΟ Ν ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ "ΔΟΓΜΑ".ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ.
    ΧΑΙΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΣΟΦΡΩΣΥΝΗ-ΑΝΔΡΕΙΑ...
    Ω ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΑ[ΓΑ-ΔΑ]ΜΑΤΕΡ=ΔΗΜΗΤΡΑ[ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ]ΑΥΤΟ ΠΟΛΜΑΝΕ,ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ,ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΑ-ΣΚΕΨΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,[ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ MOTHER ,TI ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ,ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ,ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΡΕΦΕΙ...ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι, επειδή του δίνουν συμβουλές οι απόδημοι, θα τους δώσει κι ο ίδιος μια συμβουλή, ν' αρχίσουν να δημιουργούν σχέσεις με τους Τ/κ απόδημους. «Είναι κι αυτοί παιδιά της πατρίδας μας, που υποφέρουν κι αυτοί από την κατοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε.<
    ----------------------
    Μπραβο Χριστοφια,αυτα ειναι λογια που μπορουν να εκστομισουν μονο Ηγετες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιάζονται οι αμερικανοσιωνιστές που κυβερνούν τις ΗΠΑ –και όχι μόνον- να «λύσουν» το Κυπριακό ζήτημα υπέρ του Ισραήλ τους αλλά και υπέρ της Τουρκίας βεβαίως-βεβαίως
    Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί το μήνυμα που θα απευθύνει η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο παγκόσμιο συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αυτές τις ημέρες στην Λευκωσία. Το περιεχόμενο του μηνύματος που έχει «διαρρεύσει» -προφανώς από το αμερικανικό Υπ.Εξ., για να προετοιμάσει το κλίμα- η Κλίντον κάνει λόγο για «σκληρές αποφάσεις που θα απαιτηθούν για μια συνολική λύση», αποφάσεις τις οποίες θα καλεί τους Κυπρίους να στηρίξουν. Μάλιστα, προσδιορίζει επακριβώς την «λύση» που προτείνει: την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αυτό δηλαδή που προέβλεπε το αισχρό σχέδιο Ανάν. Η χαρά του Αττίλα!
    Προφανώς, αυτή η απαράδεκτη για τον Ελληνισμό «λύση», είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της περιβόητης ελληνο-ισραϊλινής προσέγγισης, την οποία τα εγχώριες «βαβουζέλες» του σιωνισμού –δεξιές κι αριστερές- διαφημίζουν ως πανάκεια για την αξιοπρεπή λύση των εθνικών μας προβλημάτων.
    Κι εδώ να τονίσουμε, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τι εστί Χίλαρι Κλίντον, ότι η ίδια είχε αποκαλύψει την εποχή που έδινε τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών με τον Ομπάμα, ότι τυγχάνει εβραϊκής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, που έφυγε από τη Ρωσία την εποχή των τσαρικών διωγμών. Επίσης, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, πάντρεψε την κόρη της, Τσέλσι, μ’ έναν Εβραίο.



    Ανώνυμη σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. STERG
    H Λέξη Τουρκοκύπριοι είναι μύθευμα δημιουργία των Αγγλων αποικιοκρατών.

    Πρόκειται για Τούρκους και η πάγια τακτική και πρακτική των Αγγλων (πολιτική διαίρει και βασίλευε) απο το 1945 και ενθεν ήταν να διαβάλλουν με κάθε τρόπο την ελληνικότητα της Κύπρου,να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Κύπρο, και να δημιουργήσουν μια ψευτομειονότητα ως μέσο πίεσης στους Ελληνες της Κύπρου.

    Ο Κος Χριστόφιας επιμένει να εκφράζει μια λύση που πουθενά στον κόσμο δεν έχει εφαρμοστεί και μια λύση στην οποία καμιά πλευρά δεν συναινεί.

    Μην Ξεχνάμε την ρήση με Αναστασιάδη και Ερογλου θα λυθεί το Κυπριακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλοι εκ των τουρκοκυπριων ειναι εξισλαμισμενοι χριστιανοι της Μ.Ασιας που τους μετεφεραν οι τουρκοι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν ... εδώ και δεκαετίες έχουν εκτουρκιστεί και εθνολογικά και ψυχικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι περισσότεροι τούρκοι είναι εξισλαμισμένοι χριστιανοί της Μ. Ασίας, τι αλλάζει? η' πρέπει να φαίνονται ασιάτες για να θεωρηθούν εχθροί. δεν έχουμε πρόβλημα με την καταγωγή τους, εθνικό πρόβλημα έχουμε και οι τουρκοκύπριοι ήταν πάντα ταγμένοι με το τουρκικό έθνος η’ τους Οθωμανούς παλιότερα
    συμφωνώ με τον καυκάσιο και να προσθέσω ότι ΠΟΤΕ στην ιστορία οι "τουρκοκύπριοι" δεν συμπορευτήκαν με τους Έλληνες της Κύπρου, πάντα ήθελαν επικυριαρχία της Τουρκιάς.
    δυστυχώς αυτά ο Χριστόφιας και άλλοι Έλληνες της Κύπρου, με ευσεβείς πόθους, θέλουν να μην τα βλέπουν ενώ η ιδέα τους για "κυπριακή λύση" έχει αποτύχει παταγωδώς και η τουρκοκυπριακή πλευρά (πρώην σύντροφοι) τον έχει προδώσει και προσβάλει.

    Τούρκο«κύπριοι» το καρκίνωμα της Κύπρου

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.