17/8/10

«Σύμπτωση» επίσκεψης Νετανιάχου και προειδοποιήσεων ΗΠΑ στην Τουρκία…

Σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις και ζυμώσεις φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο Ελλάδα και Τουρκία…

Ενώ έχει ξεκινήσει η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Αθήνα με το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ να έχει στραφεί στις δυνητικές επιπτώσεις της, έρχεται μια προσωπική προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά…

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ανοικτά και σε ελάχιστα διπλωματική γλώσσα, όπως φαίνεται από σχετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τον Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ελπίζει στην πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, εάν δεν πραγματοποιήσει στροφή στην πολιτική της και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την πολιτική της έναντι του Ιράν και του Ισραήλ.

Η προειδοποίηση αφορά στην τουρκική επιθυμία για την προμήθεια Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων Μάχης (UCAV: Unmanned Combat Aerial Vehicles), τύπου Reaper, τα οποία θέλει να χρησιμοποιήσει για την εξουδετέρωση της δράσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). Ο Ομπάμα χωρίς περιστροφές ανέφερε στον Ερντογάν ότι το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει τη συναλλαγή…

Πριν τη σημαντική επιδείνωση των σχέσεων Άγκυρας – Τελ Αβίβ, η Τουρκία είχε βρει στο Ισραήλ έναν πρόθυμο προμηθευτή οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος μάλιστα είχε τον τρόπο να ξεπερνά και τις όποιες ενστάσεις εγείρονταν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η ισορροπία στην περιοχή έχει επιπρόσθετη σημασία δεδομένης και της πρόθεσης των Αμερικανών να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ εντός του 2011. Οι αναλυτές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο μέτωπο Κούρδων – Τουρκίας, αφού οι πάντες φοβούνται επανάληψη όσων έζησαν οι Κούρδοι μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων μετά τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, χωρίς να έχει ανατραπεί το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι κουρδικές περιοχές δέχτηκαν την επίθεση τα ων στρατευμάτων του Σαντάμ τα οποία χρησιμοποίησαν και χημικά όπλα εναντίον τους, με τη Δύση να παρακολουθεί την κατάσταση μάλλον απαθής. Η ομοιότητα με εκείνη την εποχή έρχεται από το δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel που μίλησε για «απόδειξη» χρήσης χημικών εναντίον των Κούρδων από τις δυνάμεις της Τουρκίας!

Παρά την αναμενόμενη τουρκική διάψευση, η ουσία είναι ότι με έναν έμμεσο τρόπο, η Δύση έχει ξεκινήσει να εμφανίζει την Τουρκία του Ερντογάν όπως κάποτε το Ιράκ του Σαντάμ… Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού τον οποίο θα δούμε να ξετυλίγεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στα δεδομένα του προβλήματος ξεχωρίζουν η σχεδόν παντελής εγκατάλειψη των Παλαιστινίων από τους Άραβες, λόγω του ότι η απειλή του Ιράν έχει καταστήσει την ισχύ των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων τον πλέον σημαντικό σύμμαχο, αν και παρά φύση, των αραβικών καθεστώτων.

Επίσης, η κατάταξη της «νέο-οθωμανικής» Τουρκίας στις χώρες που δημιουργούν προβλήματα στον αραβικό κόσμο: Αραβικές πρωτεύουσες δεν κρύβουν την ανησυχία τους και την πεποίθησή τους ότι η Άγκυρα κατά βάθος επιθυμεί να αποκτήσει η Τεχεράνη πυρηνικά όπλα! Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να προχωρήσει κι αυτή στην ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου, ενέργεια που συνάδει με τις ηγεμονικές περιφερειακές τουρκικές φιλοδοξίες, αν και πολλοί πίσω από τις ενέργειες αυτές διακρίνουν την τουρκική ανασφάλεια για το μέλλον…

Και οι επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα προσφέρεται για την ενίσχυση συνδρόμων σχετιζομένων με τα τεκταινόμενα αυτή την εποχή…

Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα κάποιοι εξακολουθούν την επαναστατική τους γυμναστική αδυνατώντας να κατανοήσουν το τι γίνεται γύρω τους, όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό για το μέλλον του Ελληνισμού. Είναι αυτοί που είναι έτοιμοι να κάνουν την Αθήνα μπάχαλο για τους Τούρκους «ειρηνιστές – ανθρωπιστές» που χάθηκαν στο Ναβί Μαρμαρά, ενώ τα «ανθρωπιστικά τους ραντάρ» δεν έπιασαν ούτε τους σκοτωμένους από του τουρκικά χημικά Κούρδους, ούτε τα 20 εκατομμύρια των εκτοπισμένων από τις πλημμύρες στο Πακιστάν, ούτε τους νεκρούς από τα στοιχεία της φύσης στην Κίνα…

Επειδή τέτοιες συμπεριφορές ανάγονται στη σφαίρα της… ψυχοπαθολογίας και όχι της γεωπολιτικής το «defence-point.gr» είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με επίκεντρο πάντα τα συμφέροντα της Ελλάδας, σε πείσμα κάθε είδους ιδεαλιστικών – διεθνιστικών «θολών» και όπως έχει δείξει η μεταψυχροπολεμική εμπειρία, αξιοποιήσιμων από τρίτους ιδεολογημάτων…
defence-point.gr

13 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Θεωρούσα (και θεωρώ)το Def.net σοβαρό και εμπεριστατωμένο. Όχι όμως στησυγκεκριμένη πέρίπτωση,αυτης της αναρτησης-την οποία, πιστεύω απ΄ροσεκτα, επαναλαμβάνει ο info.
    1) Το θέμα που μας αφορα άμεσα, την επίσκεψη Νετανιάχου, απλώς το αναφέρει χω΄ρις περαιτέρω σχόλιο, αναλυση.
    2)Για τους Κούρδους αντιφάσκει: Λέει ότι "οι πάντες φοβούνται" μηπως οι Κουρδοι πάθουν (όταν φύγουν οι ΗΠΑ από το Ιράκ)ότι έπαθαν μετα τον Α πολεμο στον Κόλπο, όταν ο Σανταμ τους έρριξε χημικά. Αλλά παρακάτω σημειώνει ότι η Δύση παρακολουθούσε απαθώς...τη Σανταμική χημειοθεραπεία. Ποιοί λοιπόν είναι "οι πάντες" που τώρα ανησυχούν; Οι ΗΠΑ; η ΕΕ; Ποιοί;
    3)Υποστηρίζει ότι οι Αραβες θεωρούν (έστω παράδοξα ή ανώμαλα) "συμμαχο" το Ισραηλ επειδή φοβούνται το Ιραν. Ανιστόρητο,τουλάχιστον. Τα αντιδραστικά, φιλοαμερικανικά, αραβικά καθεστώτα ουδέποτε υποτηρίξαν τους Παλαιστίνιους διότι πρωτίστως αυτούς φοβούνται, για λόγους φυλετικούς, ταξικούς, εθνικούς, διότι από αυτούς κινδυνεύουν, διότι αν επικρατούσαν οι Παλαιστίνιοι και τα ίδια θα κινδύνευαν και το Ισραηλ και ίσως και η αμερικανική μονοκρατορία.
    4) Το def.net δεν χάνει και την ευκαιρία να κατηγορήσει και όσους υποστηρίζουν όσους πήγαν μετο καράβι στη Γάζα με το γνωστό επιχείρημα ότι πρωταγωνιστές ήταν Τουρκοι μυστικών υπηρεσιών.
    Τοεπιχείρημα περί μυστικών υπηρεσιών θεωρώ ότι είναι βάσιμο, αλλά:Αλίμονο αν όπου πάνεοι μυστικές υπηρεσίες απουσιάζουν όλοι οι άλλοι. Ας οργανώσουν "οι αλλοι" τέτοιες δράσεις. Μαζί τους. Αλλά δεν το κάνουν...
    Επίσης:Θεωρω (γνωμη μου)δευτερεύον και αποπροσανατολιστικό το να επιτίθεσαι σ΄αυτούς όταν η κυβέρνηση κάνει ή παραλείπει να κάνει βασικά πράγματα για τα ελληνοτουρκικά ενώ η αντιπολίτευση σιωπά. Καταγράφω ακόμα ως παράλειψη το ότι στην ίδια ανάρτηση δεν αναφέρεται λέξη για όσους εκριναν΄σκόπιμο να διαδηλώσουν εναντίον της άφιξης Νετανάχιου. Τοση προσοχή παραείναι μη μου άπτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην φωτογραφία της προηγούμενης ανάρτησης με τους απηγμένους Παλαιστίνους η δεσμοφύλαξ «κοπελιά» είναι η «δικιά μας» κοπελιά ρε παιδιά η μήπως κάνω λάθος;
    Η ομορφιά της κάτι μου θυμίζει.



    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Σέ οτι αφορά το θέμα της χρονικής σύμπτωσης επίσκεψης Νετανιάχου και προειδοποιήσεων ΗΠΑ προς στην Τουρκία θα υπάρξουν και άλλες αναρτήσεις σε μια προσπάθεια να φωτισθούν όσο το δυνατόν καλύτερα όλες οι πτυχές.

    Η προσπάθεια μου, μια προσπάθεια με συνέχεια και συνέπεια εδω και ενάμιση χρόνο που είμαι μαζί σας,αυτό τον σκοπό υπηρετεί.

    Δεν θα αρνηθώ τα λάθη μου, πάντα ήταν οι μεγάλοι δάσκαλοι μου, δέχομαι την κριτική όταν είναι εποικοδομητική και την επιζητώ.

    Η θέση μου σε αυτό το χώρο,ο δημοκρατικός μου χαρακτήρας λειτουργούν απαγορευτικά στην οποία λογοκρισία.

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    είτε συμφωνώ είτε όχι με τα όσα αναφέρεις, σε συγχαίρω για το ήθος κα ιτην ευπρέπεια του λόγου σου , για την πολύ καλή επιχειρηματολογία σου και σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά επείστηκα σήμερα για το ορθόν της Ελληνο-Ισραηλινής προσέγγισης αφ`ότου συνειδητοποίησα ότι ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ πνέουν μένεα εναντίον της.

    Διαχρονικά, το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης έχουν λάβει πολιτικές θέσεις οι οποίες πάντοτε έβλαπταν το Εθνικό Συμφέρον της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, και πρόσφατα με τις περιβόητες δηλώσεις Μαίλλη, έκαναν γνωστή την θέση τους ότι δεν αναγνωρίζουν την Ελληνική Δημοκρατία και το σύνταγμα της.

    Κατόπιν αυτών, είμαι 100% σίγουρος ότι ο ΓΑΠ ενεργεί υπέρ του Εθνικού Συμφέροντος της Πατρίδας στην ΕΛληνο-Ισραηλινή προσέγγιση εφ`όσον οι Ανθέλληνες και Αντιδημοκράτες τύπου Μαίλλη και τα συντρόφια τους, αφρίζουν απο το κακό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ γιατι σου κανει εντυπωση η μεροληπτικη σταση του Def.net προς το Ισραηλ, ενω γνωριζεις οτι αυτου του ειδους οι ιστοσελιδες και τα εντυπα εχουν ερωτα με το Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατόπιν αυτών, είμαι 100% σίγουρος ότι ο ΓΑΠ ενεργεί υπέρ του Εθνικού Συμφέροντος// ο ΓΑΠ ενεργει κατωπην εντολων,τα σχεδια αλαξαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μην μπερδεύετε το defencenet με το defence-point, από όπου είναι το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Achean, σωστός. Να δούμε όμως και καμμιά πτησούλα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, ετσι για να δεθεί πιο καλά. Τότε θα προσυπογράψω το 100% σου. Έως τότε... αναμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο αυριο ολοι ψηφιζουμε ΓΑΠ με κλειστα ματια.Αυτος ειναι ηγετης.Ολοι οι αλλοι ειναι απλως οδοντοκρεμες.
    Γεια σου Γιωργαρε λεβεντη.Να'σαι γερος να κυβερνας την Ελλαδα για καμια 200ρια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο αυριο ολοι ψηφιζουμε ΓΑΠ με κλειστα ματια.Αυτος ειναι ηγετης.Ολοι οι αλλοι ειναι απλως οδοντοκρεμες.
    Γεια σου Γιωργαρε λεβεντη.Να'σαι γερος να κυβερνας την Ελλαδα για καμια 200ρια χρονια.


    Θεος φυλαξει αδερφε!!!!!!

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ.
    Η επικρατούσα συγκρουσιακή κατάσταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής εκτιμάται ότι θα αλλάξει δραματικά με την σχεδιαζόμενη ενεργοποίηση, την 21 Αυγ. 10 με την βοήθεια της Ρωσίας, του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράν στην πόλη Bushehr και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, να προβεί σε αεροπορικές επιδρομές για την καταστροφή του, πριν αυτό καταστεί αδύνατον, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο αντιδραστήρας είναι σχεδιασμένος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
    H διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου είναι καταφανές ότι δεν πραγματοποιείται απλώς σε ανταπόδοση της, προ μηνός!!!, επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ!!! Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και ίσως ήλθε να μας ενημέρωση / ζητήσει για κάποιες μελλοντικές ενέργειες......
    Πιθανόν ο άξονας Ιράν - Hezbollah - Συρία να έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα καθώς η παραπάνω ενέργεια δυστυχώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επιδιώξεις εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ με αποτέλεσμα οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή τις Μ. Ανατολής να είναι ραγδαίες και να επηρεάσουν άμεσα και δυναμικά την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής μας ασφάλειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...διότι αν επικρατούσαν οι Παλαιστίνιοι και τα ίδια θα κινδύνευαν και το Ισραηλ και ίσως και η αμερικανική μονοκρατορία...."

    Όλα αυτά οι παλαιστίνιοι θα τα έκαναν; Πως ακριβώς; γιατί εμένα μάλλον μου διαφεύγει το υπονοούμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γατε μην εισαι αγνωμων.Εδω ρε ο ανθρωπος εσωσε την Ελλαδα απο την νεο-οθωμανικη επεκτατικη πολιτικη και εμεις δεν θα τον ψηφιζουμε για 200 χρονια;
    ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    Για να σκασουν απο το κακο τους οι ισλαμοφασιστες και τα γιουσουφακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.