3/8/10

Νεαροί Ευρωπαίοι στους Ταλιμπάν


The New York Times
Πριν φύγει από το σπίτι των γονιών της στη Γερμανία, τον περασμένο χρόνο, η Αλι ρώτησε τον πατέρα της τι ήθελε να του φέρει από το ταξίδι της. Εκείνος της απάντησε λίγο αιθέριο έλαιο και εκείνη τον αγκάλιασε και έφυγε. Εχει περάσει χρόνος, και ο πατέρας της ακόμη την περιμένει. Η 23χρονη Αμπι και ο σύζυγός της ποτέ δεν πήγαν στη Σαουδική Αραβία για να επισκεφθούν τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Αντιθέτως όπως όλο και περισσότεροι νεαροί μουσουλμάνοι στη Γερμανία, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ταξίδεψαν στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν και κατέληξαν σε στρατόπεδα ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, τις τελευταίες μέρες, εννέα ξένοι αντάρτες σκοτώθηκαν καθ’ οδόν για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις με τους Ταλιμπάν. Δύο εξ αυτών φέρονται ότι ήσαν Γερμανοί από τη Βόννη και το Βερολίνο. Αλλοι καταδικάστηκαν ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία. Αξιωματούχοι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών εκφράζουν ανησυχία για το ότι νέοι άνθρωποι, γύρω στα 20, θα χειραγωγηθούν από ισλαμιστές και θα εκπαιδευθούν στον ένοπλο αγώνα.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν επίσης ότι ορισμένοι εξ αυτών θα επιστρέψουν στη Γερμανία για να στρατολογήσουν άλλους ή να ενσωματωθούν σε τρομοκρατικές ομάδες και να διαπράξουν τρομοκρατικές πράξεις. «Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την οποία οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν πολύ» υποστηρίζει ο Γκίντο Στάινμπεργκ, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας. «Η Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν θέσει τη Γερμανία μεταξύ των πρωταρχικών τους στόχων». Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των νέων Γερμανών που κάνουν το συγκεκριμένο ταξίδι είναι σχετικά μικρός, ίσως λιγότεροι από 200 νεαρούς, σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πιστεύουν όμως ότι ο αριθμός τους αυξάνεται.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. Αύτὴ εἶναι ἡ πολυπολιτισμικότητα. Οὔτε ὁ ἄλλος θέλει νὰ γίνη σὰν καὶ ἐμένα, οὔτε καὶ ἐγὼ σὰν αὐτόν. Ἐπιπλέον ἐγὼ τὸν ἀνέχομαι, αὐτὸς ὄχι.
    Τότε τί κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατα, τελικά Ευρωπαίος ο τουρκαλάς ο Άλι, ή μήπως μόνο Ευρώ-Πέος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΠΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ..ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΛΟΓΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σουτ 3:30 κακά λόγια...μη σ' ακούσει ο Ιμάμης και σε κατακεραυνώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όσους βαυκαλίζονται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αυξανόμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης ας διαβάσουν παρακαλώ την παρακάτω είδηση http://frontpagemag.com/2010/07/23/germany%E2%80%99s-surrender/.
    Φυσικά, πάντα υπάρχει ελπίδα http://www.youtube.com/watch?v=JwoTNERSQ00&feature=player_embedded, αλλά πόση απ' αυτήν έχει απομείνει στον παλαβό κόσμο μας?
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εβραίοι με τους πολέμους τους έσπρωξαν και σπρώχνουν τους ισλαμιστές και τους μαύρους στην Ευρώπη. Και όχι μόνο τους σπρώχνουν αλλά τους κατοχυρώνουν και νομικά.
    Το ίδιο κάνουν οι εβραίοι σε Αμερική και Αυστραλία.

    Τώρα τι μας κάνεις; Το κορόϊδο;
    Αισχρέ προβοκάτορα.


    Η ΜΠΡΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eμεις δεν χρειαζομαστε τετοιους "Ευρωπαιους" mawali-mozarabs γιατι εχουμε τον¨"Τζιμη τον Ελληνα"made in Saudi Arabia που ειναι ακριβως το ιδιο!Παντως αναλογα "ανθρωπαρια" ηταν και οι συνεργατες των Γερμανων στο Vichy και ολα τα ισλαμακια θα εχουν το ιδιο τελος με αυτους...
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι εβραίοι με τους πολέμους τους έσπρωξαν και σπρώχνουν τους ισλαμιστές και τους μαύρους στην Ευρώπη.Και όχι μόνο τους σπρώχνουν αλλά τους κατοχυρώνουν και νομικά."


    ΣΙΓΟΥΡΑ ο άνθρωπος αυτός διακατέχεται από εμμονές - κλασσική ψυχοπαθολογική περίπτωση!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν να πάνε Ομαδεον και Τζίμης στο Αφγανιστάν να κάνουν κανα ντου ζωσμένοι με εκρηκτικά να τελειώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.