3/8/10

Επίθεση Κούρδων Μαχητών του PΚΚ στην πόλη Eruh

Στην πόλη Eruh του Νομού Σίιρτ , Κούρδοι μαχητές του PKK (και όχι τρομοκράτες όπως υποστηρίζει η φασιστική προπαγάνδα του τουρκικού κράτους , κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια) επιτέθηκαν σε δημόσια κτίρια, στον Αστυνομικό Σταθμό , σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με βαριά όπλα και ρουκέτες, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς από μεγάλη απόσταση

Η επίθεση έγινε στις 22:10 τοπική ώρα και οι Κούρδοι μαχητές του στρατιωτικού σκέλους του PKK (HPG) επιτέθηκαν από τρία διαφορετικά σημεία .Κατά την διάρκεια της επίθεσης , ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, άλλοι τρείς τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με τοπικές πηγές ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ο νομός δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και έχει διακοπεί κάθε τηλεφωνική επικοινωνία ενώ σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πόλης..

Στην περιοχή των Συγκρούσεων στάλθηκαν ενισχύσεις του τουρκικού στρατού με ελικόπτερα απο την Ταξιαρχία καταδρομών που εδρεύει στο Σιρνάκ.
FIRATNEWS.COM,SABAH,ntvmsnbc

5 σχόλια:

  1. Εχω προσέξει πως κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται κ μια επίθεση των Κούρδων ανταρτών. Είναι γνωστή η δυσμενής επίδραση τέτοιων κτυπημάτων στο ηθικό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Τι γίνεται με τους Τούρκους ή Τουρκόφωνους του Κουρδιστάν???Γνωρίζω ήδη ότι μεταναστεύουν τμηματικά για την Κεντρική κ Βόρεια Μικρά Ασία. Πιστεύω ότι μια απογραφή πληθυσμού με βαση εθνολογικά κριτήρια θα ήταν αρκούντως ενδεικτική. Αλλά θα αργήσει η Τουρκία να αποδεχθεί άλλους εννοιολογικούς προσδιορισμούς πέραν του Τουρκικού έθνους στις απογραφές. Πιστεύω πως το ΠΚΚ πρέπει να εγκαταστήσει ένα μόρφωμα counter-goverment στην περιοχή, έστω για ψυχολογικούς λόγους. Ένα παράλληλο κράτος, κ ας είναι εφήμερο ή εν κινήσει αναλόγως με την δυναμική της σύγκρουσης. Με προβληματίζει ακόμα όμως ο φυλετικός κ φατριακός χαραακτήρας των Κούρδων, που ίσως οδηγήσει σε ""clan or tribal policy"" όπως συνέβη σε άλλες περιοχές υπό διαφορετικές συνθήκες (π.χ. Βόρειο Πακιστάν με Παστούν) Ελπίζω ο Οτσαλάν να συνεχίσει κ στο μέλλον να συσπειρώνει το Κουρδικό έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι αρκετα οργανωμενοι οπως δειχνει η ανικανοτητα(η' η αδιαφορεια των τουρκων στρατηγων για να πληξουν το κυρος του ερντογαν?) του τουρκικου κρατους να τους επιφερει καποιο συντριπτικο πληγμα.ενα κουρδικο κρατος θα εχει ανυπολογιστες συνεπειες ευεργετικες γαι τα εθνικα μας συμφεροντα ,αρα πρεπει να υποστηριχθει και να γιγαντωσει η αντισταση ,ασχετως συνεπειων στο εσωτερικο του τουρκικου πολιτικου χαρτη.
    για την ωρα πιστευω οτι χρησημευουν μονο σαν μοχλος πιεσης στην ισραηλινη-τουρκικη κοντρα.εξαλλου δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο ερντογαν εβγαλε την τουρκια απο την μεγγενη του ΔΝΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα χα και πριν ο αλεκτωρ λαλησει δικαιονομαι για την ολιγωρεια των στρατηγων http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13518&Itemid=139

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:16 Meτά απο κάθε πολύνεκρη επίθεση του PKK εναντίον του τουρκικού στρατού, υπάρχει και ανάλογη δημοσίευση τέτοιων στοιχείων και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

    Όμως παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα στην δημοσίευση στοιχείων σε ότι αφορά πολύνεκρα ατυχήματα με νάρκες τουρκικής προέλευσης τοποθετημένες απο Τούρκους στρατιωτικούς με θύματα Τούρκους στρατιώτες.

    Απο εκεί και πέρα τα χτυπήματα σε Περβαρί και Ερούχ έδειξαν ότι οι Κούρδοι μαχητές του PKK με ευκολία μπορούν να καταλάβουν πόλεις.Αν δεις τα στοιχεία που παραθέτουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σε συνδυασμό με τις κουρδικές πηγές τότε εύκολα μπορείς να καταλάβεις την κατάσταση πανικού που τους έχει καταλάβει.

    Πρόσθεσε σε αυτά την αύξηση των αντιρρησιών συνείδησης, τις αυτοκτονίες, τις απόπειρες αυτοκτονιών στρατιωτών, το γεγονός ότι επιστρέφουν με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μετά την θητεία τους στο Κουρδιστάν, τα συνεχή φαινόμενα άρνησης των φρουρών των χωριών να συνεχίσουν το έργο τους δείχνει ότι το σύνδρομο του Κουρδιστάν έχει χτυπήσει καίρια τον Τουρκικό στρατό και την τουρκική κοινωνία.

    Παράλληλα τα σαμποτάζ, οι ανατινάξεις οχημάτων τουρκικού στρατού, οι ενέδρες εναντίον της στρατοχωροφυλακής, ο τρόπος που αντιδρούν οι Κούρδοι πολίτες στην εθνοκάθαρση που έχει εξαπολύσει το τουρκικό κράτος, καταδεικνύουν ότι το PKK πια είναι ο Κουρδικός Λαός και ας μην ψάχνουν οι γνωστοί κύκλοι προπαγάνδας σε τέτοια τερτίπια την αποτυχία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΩΡΑ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.