4/8/10

Τι συμβαίνει με τα ισραηλινά CH-53 Yasur;

Μόλις μία εβδομάδα μετά την συντριβή ενός ελικοπτέρου του τύπου στη Ρουμανία και το θάνατο έξι Ισραηλινών και ενός Ρουμάνου, νέα περιστατικά γεννούν ερωτήματα.Την Τρίτη το πρωί, σημειώθηκαν δύο ακόμη περιστατικά μετά την αποχώρηση από τη Ρουμανία όπου ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, με δύο ακόμη CH-53 Yasur, τα οποία και πραγματοποίησαν έκτακτη προσγείωση.

Στα δύο περιστατικά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στρατιωτών όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο, το οποίο όμως εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένο σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου έκανε λόγο για ήσσονος σημασίας περιστατικό που προκλήθηκε όταν άναψε στο πιλοτήριο κάποιο λαμπάκι προειδοποίησης για κάποια δυσλειτουργία.

Συνολικά επτά ελικόπτερα CH-53 Yasur έλαβαν μέρος στην αποστολή στη Ρουμανία, εκ των οποίων τα τρία επέστρεψαν στο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη, μετά τη συντριβή του ενός. Η απόσταση ανάμεσα στις δυο χώρες απαιτεί 10ωρη πτήση με τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, ενώ απαιτείται και η πραγματοποίηση δύο ανεφοδιασμών.
http://www.defencepoint.gr

1 σχόλιο:

  1. //Τι συμβαίνει με τα ισραηλινά CH-53 Yasur;//
    --------------------
    Τι να συμβαίνει;
    Ό,τι σηκώνεται, πέφτει!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.