26/8/10

Εδώ η χώρα καίγεται και αυτοί προσλαμβάνουν 'εκτάκτως' συμβούλους!!! Έκτακτα!

Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ
Εκτακτες προσλήψεις συμβούλων στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε απόφαση του Πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 6 Αυγούστου, για έκτακτες προσλήψεις συμβούλων με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού του γραφείου.
Χαρακτηρίζοντας «άμεση» την ανάγκη ενίσχυσης του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπανδρέου προέβη σε 20 έκτακτες προσλήψεις συμβούλων σχεδιασμού στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης, διοίκησης κ.λπ., με το συνολικό κόστος της αμοιβής του για φέτος να ανέρχεται στα 212.000 ευρώ και για καθένα από τα επόμενα χρόνια 642.000 ευρώ.
Με αφορμή τις εν λόγω προσλήψεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών.
Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής, «στη σχετική απόφαση πρόσληψης προσδιορίζονται όχι μόνον οι ιδιότητες των νέων αυτών συνεργατών (σύμβουλοι σχεδιασμού στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης, διοίκησης κ.λπ.), αλλά και η αμοιβή τους, η οποία θα είναι συνολικώς για φέτος 212.000 ευρώ και για καθένα από τα επόμενα χρόνια 642.000 ευρώ».
Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των συμβούλων που απασχολούνται στο πρωθυπουργικό γραφείο, την επαγγελματική ιδιότητά τους, αλλά και τη δαπάνη της αμοιβής τους.

ΝΔ: Τελικά «λεφτά υπάρχουν»
«Τελικά "λεφτά υπάρχουν", όπως μας έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός. Όχι, βέβαια, για τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, αλλά για να προσλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου στρατιές συμβούλων στο προσωπικό του γραφείο, φορτώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο, από χρόνο σε χρόνο, με έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».
Ναυτεμπορική

10 σχόλια:

  1. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίνημα Ανωνύμων Πολιτών;
    Γιατί δεν βάζεις το όνομά σου, αφού προτείνεις τόσο σοβαρά πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν βάλω το όνομά μου μορεί να θεωρηθεί καπέλωμα και τα μπλογκς να μην θέλουν να συνεργαστούν. Έχω δει πολλές φορές να ξεκινά ένα μπλογκ κάτι θετικό και τα άλλα μπλογκ να μην ακολουθούν. Υπάρχει και συναγωνισμός μεταξύ τους κακά τα ψέμματα. Εγώ ρίχνω μια μορφή διαμαρτυρίας στο τραπέζι και αν κριθεί σκόπιμο μπορεί τα μπλογκς οποιαδήποτε παραλλαγή να κινητοποιήσουν. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κινητοποιηθούν τα μπλογκς που είναι ενάντια στο Μνημόνιο και να αρχίσουν ένεν αγώνα συνεχή μέχρι τις εκλογές, χωρίς σταματημό. Δεν νομίζεις ότι ένας τέτοιος αγώνας (ή οποιαδήποτε παραλλαγή δεν θα είχε ενδιαφέρον;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 26 Αυγούστου 2010 2:57 μ.μ.

    Η μόνη πρόταση που έχετε να κάνετε είναι να μην ψηφίσουμε κανέναν,το λέω γιατί σκοπός των εκλογών είναι να βγάλουμε κυβέρνηση.


    Αν στηρίζετε το ΚΚΕ να βγείτε και να το πείτε ανοιχτά και όχι να κρύβεστε πίσω απο κινήματα πολιτών,αν δεν έχετε σχέση με το ΚΚΕ τότε να αποκτήσετε γιατί ακριβώς την ίδια πολιτική ακολουθείτε.



    Η τεράστια μορφή της πολιτικής ζωής του τόπου κα Παπαρήγα σε μια συνέντευξη που έδινε πρίν απο εκλογές είπε τα εξής τραγελαφικά;


    Λέει στους δημοσιογράφους ότι ο λαός δεν πρέπει να ψηφίσει κανένα απο τα δυο μεγάλα κοματα.

    Ρωτούν οι δημοσιογράφοι και τι θα γίνει μετά αφού δεν θα έχουμε βγάλει κυβέρνηση.

    Και τότε η κυρία Παπαρήγα απαντάει να ξαναγίνουν εκλογές;;;;;;


    Δηλαδή η τεράστια πολιτική του ΚΚΕ ήταν να κάνουμε εκλογές μέχρι να αδυνατίσει ο Πάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skal,

    Συνέχεια προσπαθείς να μαζέψεις ονόματα. Μέχρι τωρα όσοι έκαναν κάτι ανάλογο πρόδωσαν την εμπιστοσύνη όσων τους εμπιστεύθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε για πρωθυπουργό της χώρας,αυτόν που μας έλεγε ψέμματα ότι υπάρχουν λεφτά και ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Έρχεται» ο συντονιστής ή ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ??
    Ο σοσια ληστής κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την Δευτέρα τον ερχομό του συντονιστή του κυβερνητικού έργου, όπως προτείνει, εκτός των άλλων, η επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον σοσια ληστή Π/Θ και πληρώθηκε φυσικά από τα κλοπιμαία.. Απλά για να γνωρίζεται σε ποιούς πάνε τα λεφτά που μας αρπάζουν οι σοσια ληστές σας παραθέτουμε παρακάτω τα ονόματα των τυχάρπαστων γερακιών..
    Kevin Featherstone, καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE
    Richard Parker, λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
    Roger Wilkins, γενικός γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, ειδικός σύμβουλος του Αυστραλού πρωθυπουργού, Kevin Rudd.
    Leif Pagrotsky, βουλευτής, πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Σουηδία.
    Jeoff Mulgan, τ. επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, γραφείου πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.

    Εσύ αγνέ και τίμιε έλληνα πολίτη που βρίσκεσαι? Τι κάνεις? Τα δικά σου παιδιά γιατί είναι εκτός? Δεν είναι ικανά να παίξουν σωστή "μπάλλα"??

    Αντίδραση επιτέλους!!!
    Χρειάζεται δράση τώραααααααα, για δυναμική παρέμβαση στις δραματικές επερχόμενες μελλοντικές εξελίξεις για ένα πολύ καλύτερο αύριο..
    ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ στο Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων Νέων Αρχών, για εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που θα πω για χιλιοστή φορά είναι ότι δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο . Όσοι πιστεύουν ότι με το να μην αναφέρουν έστω και το μικρό τους όνομα κρατούν κρυφή την ταυτότητά τους κοιμούνται ύπνον βαθύ.

    Οσο για την αντίδραση που όλοι θέλουμε αλλά κανείς δεν έχει τα κάκκαλα να ξεκινήσει θα γίνει μόνο όταν ο Ελληνας πεινάσει πραγματικά ...όχι στα ποσοστά που υπάρχουν τώρα αλλά παραπάνω.
    Θα γίνει όταν βρεθεί κάποιος ανώνυμος που παρά το ότι του πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του δέχτηκε να θυσιαστεί υπέρ των πολλών και αδιάφορων Ελλήνων γκρινιάριδων.
    Θα γίνει όταν πάψουμε να παίζουμε στο πλείστον όλοι μας με το πληκτρολόγιο και αρχίσουμε να ασχολούμαστε με το τι δεν κάνουμε εμείς.

    ΥΓ. Και ναι το Χριστίνα είναι το πραγματικό μου όνομα και όχι ψευδώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοβιτουρες!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αθρόες προσλήψεις συμβούλων και μάλιστα ξένων, σημαίνει ότι οι κυβερνώντες έμμεσα παραδέχονται ότι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
    Τι εντύπωση να έχει κανείς για κάποιους οι οποίοι πέρυσι τέτοιες μέρες, μας έλεγαν "υπάρχουν λεφτά" και στηλίτευαν την προηγούμενη κυβέρνηση ως "ανίκανη";
    Είναι ή δεν είναι εμφανής η ανευθυνότητα που τους διακατέχει; Ποιός μπορεί μετά απ΄αυτό να τους εμπιστευτεί για άλλη φορά; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.