17/1/11

Απεργία πείνας μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις 25 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν απεργία πείνας 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών και την παροχή ίσων κοινωνικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων με τους Έλληνες εργαζόμενους και εργαζόμενες. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο της συνέλευσης μεταναστών απεργών πείνας:

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.
Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας. Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

Ιανουάριος 2011
Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

24 σχόλια:

  1. ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα απο την φρασεολογια και μονο φαινεται ποιος εγραψε το κειμενο...
    Λιγα ζητανε παντως θα πρεπει να ζητησουν και ισα δικαιωματα στα σπιτια μας στην περιουσια μας καθως και στις γυναικες μας, επισης να νομιμοποιηθουν ολοι τωρα καθως και να ερθουν αλλα δεκα εκατομμυρια ακομα γιατι προς το παρον ειναι μονο το 30% του πληθυσμου μας να ιδρυσουν κομμα και να αναλαβουν την διακυβερνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Στις 25 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν απεργία πείνας 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών και την παροχή ίσων κοινωνικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων με τους Έλληνες εργαζόμενους και εργαζόμενες."

    Συμφωνώ απολύτως στο να μην φάνε τίποτε, διότι φτιάχνουμε γλαρόσουπα.
    Τώρα που το ΣτΕ θα βγάλει παράνομο και τον λαθρονόμο και θα καθαιρεθούν όσοι εξελέγησαν στις δημοτικές εκλογές, ενώ θα τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να ψηφίζουν, αν δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα, ίσως θα χρειαστεί να παρατείνουν την νηστεία, ακριβώς όπως τον γάιδαρο του Χότζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλά κάνουν και κάνουν απεργία πείνας, -300 βρωμιάρηδες δηλαδή σε λίγο μόλις ψοφήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KALA AN DEN PERNANE KALA TI FTEME EMEIS. DEN TOUS PROSKALESAME. DEN TOUS FERAME ME TO ZORI. AN DEN TOUS ARESEI EXEI TOSES ALLES XWRES NA PANE. APLA EINAI TA PRAGMATA. THELOUN APERGEIA PEINAS AS TIN KANOUN. TWRA KATALAVAN OTI MPOREI NA KSOIPNISAN OI ELLINES POLITIKOI KAI THA ARXEISOUN NA DIOXOUN PARANOMOUS KAI SKEFTIKAN TIN APERGEIA PEINAS. PROVLIMA TOUS. ENA PRAGMA PREPEI NA KATALAVOUN OLOI. ALLO POLITIKOS PROSFYGAS ALLO PARANOMOS. KAI TO 90% AFTWN EINAI PARANOMOI. AFOU TOUS KLEVEI I DYSH AS PANE STHN AMERIKI KAI AGGLIA POU TOUS KLEVEI EMEIS PANTWS DEN TOUS KLEPSAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα των ανευθυνων και εγκληματικων πολιτικων ξεχειλωματος των γαλαζοπρασινων τρωκτικων. Τωρα το ποταμι δε γυριζει πισω.

    Οταν την απεργια πεινας τη μεταδοσουν τα διεθνη ΜΜΕ και αρχισουν οι πιεσεις απο Ε.Ε. , τοτε να δειτε τι θα γινει...

    Δυστυχως, απαξ και μπεις, πολυ δυσκολα βγαινεις. Σταδιακα θα πιεστεις να τους νομιμοποιησεις. Και παντως, τα παιδια τους θα παρουν ιθαγενεια. Τα υπολοιπα ειναι θεμα αριθμητικης.

    Υ.Γ.: 9:49, εχεις δικιο. Οι συνηθεις υποπτοι, για αλλη μια φορα προσφερουν τις καλες τους υπηρεσιες, για το καλο της πατριδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 17 Ιανουαρίου 2011 10:13 π.μ.

    Δεν συμφωνώ καθόλου. Όταν υπάρχουν πολιτικοί με ανάστημα, οι πιέσεις τις ΕΕ και των διαφόρων επαγγελματιών αντιρατσιστάδων τούς αφήνουν εντελώς αδιάφορους.

    Ο Μπερλουσκόνι έχει απελάσει πολλούς που δεν συμμορφώνονται με τον ιταλικό νόμο και τρόπο ζωής, ακόμη και Ρουμάνους, οι οποίοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες! Γιατί νομίζεις ότι έχουν φαγωθεί να τον ρίξουν; Ή πιστεύεις ότι εκπόρνευε μικρές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια μικρη ιστοριουλα

    Η ΚΙΝΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

    ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΛΗΔΕΣ

    ΣΤΕΛΝΕΙ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΞΑΓΩΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αγωνιστήκανε να σώσουν το ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ τη ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ και ήρθαν να πεθάνουν εδώ με απεργία πείνας και να απαιτήσουν ...τι ...; ; ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες γιατί ...τους καταληστεύει η Δύση με της πολυεθνικές ; ; !!!
    Εάν αυτό δεν είναι υποκριτικό, ύποπτο είναι σίγουρα και υποκινούμενο από ξένα κέντρα, γιατί κάπου έχει αρχίσει και τους χαλάνε τα σχέδια.
    Αντί να αγωνιστούν για την καταπίεση στην χώρα τους για την έλλειψη δημοκρατίας στο τόπο τους και να τους καταλάβουμε και να συνδράμουμε και εμείς, και να ζητήσουν μια μικρή ανοχή για την αναταραχή που έχουν επιφέρει στην Ελληνική κοινωνία, ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ “ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ” ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!
    Πρέπει να μας έχουν για πολύ μ@λ@κς
    Αν πιστεύουν ότι υπάρχει έστω η παραμικρή ελπίδα να πετύχουν κάτι τέτοιο ζούνε ύπνο βαθύ να τους πληροφορήσω ότι τους έχουν πιάσει μεγάλο κορόιδο και δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα, εκτός ότι θα τους πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος και θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα.

    Όσο και να προσπαθήσουν να βάλουν χέρι στην Ελλάδα δεν θα τα καταφέρουν .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν διαβάζω καν το κείμενο. Από τον τίτλο και μόνο φτιάχνομαι. ΝΑΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΡΟΜΟ ΟΣΟΙ ΖΗΣΕΤΕ. ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ειναι η φυσικη συνεπεια της αλογιστης δημοκρατιας.......... ηρθαν παρανομα αλλα δικαιουνται τ α παντα .. δνε θ απαρουν παρα αυτο που δικαιουνται μια απελαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κείμενο ποιά ΜΚΟ το συνέταξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τους λες φύγετε και αυτοί φτάσαν στο σημείο να εκβιάζουν το κράτος,αν είναι δυνατόν.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από αυτούς και αυτές που είναι φάτσα -κάρτα στην φωτογραφία,ποιοί είναι μετανάστες ,τι δουλειά κανουν και από που είναι;;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι αντιρατσιστές είναι όλο και όλο 100 άτομα σε όλη την ελλάδα και στηρίζονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια του.
    Αυτά που κάνουν ξεπερνάνε τα όρια της γελοιότητας.

    Μόλις ανακοινώθηκε ο φράκτης πήγανε από την ελλάδα 30 αντιρατσιστές στην αδριανούπολη και βγάλανε φωτογραφία που λέει «όχι στον φράκτη».
    Μετά στείλανε τον δημοσιογράφο της ΜτΚ για δήθεν ουδέτερη στήριξη.
    Αργότερα έβγαλαν ανακοινώσεις «Όχι στον τοίχο της ντροπής, διαφωνούν και οι απέναντι»,
    «απέναντοι»=εμείς από την ελλάδα που βγάλαμε φωτογραφία απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ..? ΜΟΝΟ 300..?

    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ...

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΣΤΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας λυσάξουνε της πείνας!! Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μόλις μαζευτούν, τους χώνουμε σε μια κλούβα και κατευθείαν στον αγύριστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 300 ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φιλε 17 Ιανουαρίου 2011 3:21 μ.μ.
    εδω κολλαει το γνωστο ΄΄κοψε φατσα και βγαλε συμπερασμα΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δώσε θάρρος στο χωριάτη ,να σ'ανέβει στο κρεβάτι!


    δες τους, δες τους, ήρθαν εδώ παράνομα, πεινάνε(;)...αλλά απαιτούν!

    φανταστείτε τι θα μας κάνουν όταν χορτάσουν και πάρουν υπηκοότητα!

    θράσος!αλλά έτσι γίνεσαι αν σε σιγοντάρουν ελληνόφωνες προοδευτικάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα"
    Είπαμε, αυτοί που βρίσκουν κατοστάρικο κάθε πρωι κάτω από το μαξιλάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εμάς μας σκίσανε οι Γερμανοί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
    αλλά δεν πηγαίναμε λαθραία
    να κατσικωνόμαστε σε ξένες χώρες.
    Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποτε εκτός από αυτούς που έφαγαν τα λεφτά πρέπει να πάνε φυλακή και αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στην εισβολή των Ισλαμικών ορδών.
    Και μετά ξύπνησα, αλλά δεν πειράζει, ας γράφονται και τέτοιες σκέψεις ασχέτως αν δεν γίνουν ποτέ πραγματικότητα (πέραν της τιμωρίας φυσικά κάποιων 18ης κατηγορίας συνυπευθύνων, έτσι για φερετζέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.