10/6/11

140 ευρώ για τα... εσώρουχα του αρχιαπατεώνα χρηματιστή Μέιντοφ (κοιτάξτε την παραποιημένη αστερόεσσα)

Βγήκαν στο σφυρί αντικείμενα που κατασχέθηκαν από την έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς
140 ευρώ για τα... εσώρουχα του αρχιαπατεώνα χρηματιστή Μέιντοφ
Μερικά από τα αντικείμενα της δημοπρασίας με την οικοσκευή του Μπέρνι Μέιντοφ που βγήκε στο σφυρί στη Φλόριντα ( Πηγή: REUTERS/Joe Skipper)

Νέα Υόρκη
Έναντι 140 ευρώ πωλήθηκαν 14 εσώρουχα του αρχιαπατεώνα αμερικανού πρώην χρηματιστή Μπέρναρντ Μέιντοφ, σε δημοπρασία με αντικείμενα που κατασχέθηκαν από την έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Στο «σφυρί» βγήκαν επίσης οικιακές συσκευές, παπούτσια, μπαστούνια του γκολφ και έργα τέχνης, όλα αντικείμενα που ανήκαν στον υπερχρεωμένο Μέιντοφ πριν σταλεί στη φυλακή για μία τεραστίων διαστάσεων οικονομική απάτη με θύματα χιλιάδες αμερικανούς πολίτες οι οποίοι συνολικά έχασαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο 73χρονος σήμερα πρώην αστέρας της Γουόλ Στριτ, πρώην πρόεδρος του Nasdaq, εκτίει από τον Ιούνιο του 2009 ποινή φυλάκισης συνολικά 150 ετών! Ηδη από τη δεκαετία του '70 έστηνε χρηματιστιριακές και χρηματοπιστωτιές "φούσκες" τις οποίες τελικά ήταν αδύνατον να διαχειριστεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, τα 400 χιλιάδες δολάρια τα οποία συγκεντρώθηκαν από την πώληση των προσωπικών αντικειμένων του πρώην προέδρου του Nasdaq, θα διατεθούν για την αποζημιώση των θυμάτων του.
«Η δημοπρασία πήγε όπως περιμέναμε» σχολίασε ο δημοπράτης Μπομπ Σίναν. «Όταν πουλήσαμε τα πράγματα από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώσαμε εκατομμύρια, αλλά αυτά περιελάμβαναν σκάφη, αυτοκίνητα και κοσμήματα. Αυτή τη φορά επρόκειτο κυρίως για αντικείμενα οικιακής χρήσης», συμπλήρωσε.
Ένα χρυσό ρολόι Ρόλεξ του 1952 του Μέιντοφ πουλήθηκε έναντι 21 χιλιάδων ευρώ, ενώ ένα έργο με τον τίτλο «Γυμνός» του φωτογράφου Έντουαρντ Γουέστον πουλήθηκε έναντι 3.150 ευρώ. Στη δημοπρασία έλαβαν μέρος περίπου 6.000 πλειοδότες μέσω του Διαδικτύου ενώ ακόμη 150 παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως. Ο 73χρονος σήμερα Μέιντοφ, καταδικάστηκε το 2009 στην ανώτατη ποινή φυλάκισης των 150 ετών για την οργάνωση μίας πυραμίδας τύπου « Πόντσι» με την οποία εξαπάτησε χιλιάδες ανθρώπους απόσπώντας τους περί τα 45 δισ. ευρώ.
Τα θύματά του δεν ήταν μόνο οικονομικά εύρωστοι οργανισμοί και ιδρύματα αλλά και καθημερινοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων απλοί υπάλληλοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο μεγαλύτερος γιος του Μέιντοφ, Μαρκ, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη την ημέρα της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από τη σύλληψη του πατέρα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.