16/6/11

Παραίτηση Γ. Φλωρίδη από το βουλευτικό αξίωμα

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης.
Περίπου στις 11.00 το πρωί ο κ. Φλωρίδης προσήλθε στο κοινοβούλιο και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι θα υποβάλει την παραίτησή του. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο προεδρείο της Βουλής όπου και κατέθεσε την επιστολή παραίτησής του.

Στο κείμενο της επιστολής του o πρώην υπουργός καταλογίζει στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ότι «στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων» και εκτιμά ότι «το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον».
Ο κ. Φλωρίδης καταλογίζει σε όλα τα κόμματα αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κορυφούμενης εθνικής κρίσης, καθώς, όπως επισημαίνει, «οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» , ενώ οι εκλογές, «παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας».
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χρεώνει στην κυβέρνηση Παπανδρέου «λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα».
Ιδιαίτερα οξύς εμφανίζεται και για τη Νέα Δημοκρατία για την οποία αναφέρει ότι «με πρωτοφανείς για την φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές, και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας».
«Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση, ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά ΜΟΝΟΝ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας (�) Δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων, στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού, επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης και καταλήγει:
«Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής».
Η παραίτηση Φλωρίδη δεν θα επηρεάσει την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής θα αντικατασταθεί, εκτίμησε κοινοβουλευτική πηγή μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Τη θέση του παραιτηθέντος βουλευτή καταλαμβάνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο ιατρός Γιώργος Φραγγίδης. Όπως έγινε γνωστό, ο επιλαχών στο Νομό Κιλκίς, έχει ήδη κάνει αποδεκτή τη βουλευτική έδρα.
 NAFTEMPORIKI

8 σχόλια:

  1. Την παραίτησή του από βουλευτής υπέβαλλε σήμερα ο βουλευτές του ΠαΣοΚ Λαρίσης κ. Εκ. Νασιώκας.
    Όπως είπε ο κ. Εκ. Νασιώκας «θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους και να πω ότι σήμερα θα υποβάλλω την παραίτησή μου στο προεδρείο της Βουλής από την βουλευτική έδρα», ενώ τόνισε ότι αυτό «είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς του πολιτικού συστήματος που χθες αυτογελοιοποιήθηκε για μια ακόμη φορά».

    Ο βουλευτής Λαρίσης του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας, τόνισε ότι «ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνο δρόμο και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο, οι πολιτικές ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα». Είπε επίσης ότι θα επιστρέψει στην εκλογική περιφέρειά του και θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του: «Τιμώ την ψήφο τους, θα πάω στη Λάρισα και θα τους παραδώσω την έδρα», ανέφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός και ο Φλωρίδης, οι αληταράδες, γιατί παρετούνται και παραχωρούν έτσι τις έδρες και πρόθημους να υπερψηφίσουν ότι θέλει η κυβέρνηση ;
    Είναι λαμόγια. Θέλουν να ανεβάσουν τις μετοχές τους στις τοπίκές κοινωνίες εν όψη εκλογών. Ποντάρουν ότι η "ηρωική" τους παραίτηση θα τους εξασφαλίση επανεκλογή...

    Ελπίζω ο Λαός να μη ξεχάσει ότι και οι 300 κάθε Βουλής ήταν λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χε χε, πώς το λέει η παροιμία; "Όταν βουλιάζει το καράβι, τα ποντίκια πηδάνε πρώτα". Έ, αντί για ποντίκια μπορεί νά 'ναι και εκσυγχρονιστήρια, δεν έχει καμμία σημασία.

    Και τι είπε ο άλλος; «Τιμώ την ψήφο τους, θα πάω στη Λάρισα και θα τους παραδώσω την έδρα»
    Όχι ρε Έκτορα, μη το κάνεις αυτό. Το σκέφτηκες καλά; Μαζεύονται και τριγυρνάνε πολλοί αγριεμένοι με μάτι που γυαλίζει και ψάχνουν για "έδρα". Ρώτα και τον Ροντούλη δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γ. Λιάνης είπε : «Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
    Ο Εκ. Νασιώκας είπε : «θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους … ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνο δρόμο και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο, οι πολιτικές ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα».
    Ο Γ. Φλωρίδης είπε : « .... επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων» ΑΛΛΑ «Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του ...»
    Εμείς τι να πούμε ;;; Πως τολμάνε να μιλάνε για συγγνώμη, μαύρο μέλλον και ταπείνωση, προφάσεις και υστερόβουλους υπολογισμούς ;; Που βρίσκονταν αυτοί οι «κύριοι» τον τελευταίο 1,5 χρόνο που συντελείται η μεγίστη ΠΡΟΔΟΣΙΑ εις βάρος μας, για να μην πούμε για τις τελευταίες 3 δεκαετίες που άρχισε να μετρά ανάποδα ο χρόνος για την Ελλάδα ;;;; Μέσα στο κόλπο δεν ήταν ;;; Όλοι τους ! Αν είχαν την απειροελάχιστη τσίπα που ίσως απαιτείται και από τον μεγαλύτερο εγκληματία, θα έφευγαν σιωπηλά. Ένα παραιτούμαι σκέτο θα ήταν αρκετό. Όλα τα άλλα είναι περιττά και ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ! Δεν έχουν καταλάβει τίποτα, συνεχίζουν να βιάζουν τις λέξεις και να αποδεικνύουν ότι ήταν ΑΞΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ, απλά τώρα φοβήθηκαν, και καλά κάνουν, και προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα πλέον.
    Και ποιον «αγώνα» τιμά ο Φλωρίδης, τον αγώνα της κατρακύλας και της κατάντιας της Ζωής αυτής της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο το πολιτικό και οικονομικό. Ο οικονομικός θάνατος ήταν αναπόφευκτος, και απ’ ότι φαίνεται, καλά σχεδιασμένος. Θα μας πει, ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΑ ;;;; Για ποιο πράγμα είναι εντάξει με τον εαυτό του, ως ενεργότατο μέλος του συστήματος ;;; Για την τζουλιοποίηση της κοινωνίας, το πρότυπο του μάγκα αρπακτικού, του θαμώνα των «πολιτιστικών κέντρων», το πρότυπο του έξυπνου τεμπέλη που μπήκε στο Δημόσιο, το πρότυπο του γύπα μεγαλοδημοσιογράφου, του κομπλεξικού στερημένου ανδρείκελου που έπρεπε οπωσδήποτε να κυκλοφορεί με Μερσεντές και δέκα καημένες δίμετρες δίπλα του για να είναι άντρας; Το πρότυπο της χαζής ξανθιάς που «τραγουδάει» ωραία, με αποκορύφωμα τις «μητέρες» που έτρεχαν τα κοριτσάκια τους να πάρουν αυτόγραφο από την κυρα – τζούλια (!!!!).
    Σκότωσαν την Παιδεία, την ζωή των Πανεπιστημίων, γέμισαν οι έδρες με ανθρώπους ύποπτων ή ανύπαρκτων ακαδημαϊκών προσόντων με απαραίτητο προσόν το ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ και τον ατελείωτο «ανθρωπισμό» προς τους λαθρομετανάστες, ταύτισαν με την ΜΜΕ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ότι ΕΘΝΙΚΟ με γραφικότητες, ρατσισμούς και τις συναφείς συκοφαντίες. Να και οι κουκούλες, αυτές που ρεζιλεύτηκαν εχθές, να και τα άσυλα παρακρατικών ανιάτων που τα ονόμαζαν ΙΔΕΕΣ. Από εκεί ξεκίνησε το ΚΑΚΟ. Και αυτό εξέθρεψαν. Επειδή όμως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ πάντα ήξερε την ΑΛΗΘΕΙΑ, το «βάρος» των προγόνων» και οι πνευματικοί και εμπόλεμοι αγώνες τους, έχει και θετικές προεκτάσεις, είναι ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΈΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Αυτό κατάλαβαν και τρέμουν πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το θράσος συνεχίζεται για τον άξιο πασόκο φλωρίδη : «Ιδιαίτερα οξύς εμφανίζεται και για τη Νέα Δημοκρατία για την οποία αναφέρει ότι «με πρωτοφανείς για την φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές, και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας».
    Η ΝΔ φταίει ή η κυβέρνηση για την φθορά της ; Η έννοια της ευθύνης πήγε περίπατο. Ποιος φταίει για την φθορά κάποιου, ο ίδιος ή όποιος μπορεί να «επενδύσει» σε αυτήν ; Απλή η απάντηση, μάλλον όχι για τον κύριο φλωρίδη. Δεν είναι αποτυχία η αποτυχία της συγκυβέρνησης. Ο Σαμαράς πράττει σωστά το τελευταίο διάστημα, προς έκπληξη πολλών, χαιρόμαστε να ακούμε το ένα ΟΧΙ μετά το άλλο, αυτήν την παραμελημένη λέξη που σε πολλά επίπεδα ευθύνεται για την σημερινή ύπαρξη της Ελλάδας - παρότι έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να καθαρίσει εντός της ΝΔ και πάρα πολλά να ΕΞΗΓΗΣΕΙ εκτός αυτής. Και να αρνηθεί να ξανασυναντήσει αυτόν τον άνθρωπο. Και να βρει τον τρόπο να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. Και να κατεβάσει το έστω τρύπιο κόμμα του με καθαρά, αλέκιαστα ψηφοδέλτια.
    Πως να συμπράξει με αυτό το ον που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και επιμένει να παίζει σκοτεινά, άσχημα και καταστροφικά παιχνίδια με την νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια, την Ζωή μας την ίδια ! Πώς να συγκυβερνήσει με κάποιον, που πραγματικά ελπίζω και απαιτώ να οδηγηθεί μια μέρα σε ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ;;; Αυτό το ον είναι πλέον βέβαιο ότι δεν έχει καμία, απολύτως καμία επίγνωση της πραγματικότητας, ΕΊΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ακόμα και τώρα αρνείται να φύγει, προσπαθώντας να κρατηθεί από ΤΙ επιτέλους ;;; Και είναι βέβαιο ότι και οι συμβουλάτορές του τον μισούν, αλλιώς θα τον προέτρεπαν να φύγει. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, αυτός που έχει μίσος το έλκει κιόλας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. Και τον περιμένει σκληρή τιμωρία. Να το καταλάβει καλά αυτό. Και όσοι τον στήριξαν, άμεσα ή έμμεσα, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι αντίστοιχοι δημοσιογράφοι. Δεν θα τελειώσει εύκολα για αυτούς αυτό το σήριαλ.
    Όσες επιστολές υποστήριξης κι αν έχει από τους καταστροφείς της Παιδείας καθηγητές «πανεπιστημιακούς», όση φανερή και κρυφή υποστήριξη κι αν έχει από το ξεμπροστιασμένο πια ΛΑΟΣ και το άλλο μόρφωμα που δύει πριν προλάβει να ανατείλει, η ΤΙΜΩΡΙΑ είναι πλέον ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ! Η αγανάκτηση έγινε ορατή, αλλά δεν έχει εκφραστεί ακόμα. Από αυτούς εξαρτάται πόσο σφοδρή θα είναι, όσα λαγούμια κι αν ξεσκάψουν στα έγκατα του κτιρίου του Κοινοβουλίου, πάνω στην Γη θα παραμείνουν. Ξεχνούν ότι υπάρχει πληθυσμιακά άλλη μια ΕΛΛΑΔΑ στο εξωτερικό, ανήσυχη και εξευτελισμένη από την παρούσα «κυβέρνηση», επίτηδες αφημένη χωρίς δικαίωμα ψήφου, ξεχνούν ότι πολλοί από αυτούς μόνο με εθελοντικό κατ’ οίκον περιορισμό θα γλυτώσουν την φυλάκιση. Ξεχνούν ότι αυτήν την φορά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως τη δουλειά του πρόλαβε και την έκανε, τα περιουσιακά του αγροτικού συναιτερισμού Αξιουπόλεως, και άλλων, τα πέρασε ΜΥΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα, πέρα από την εξυπηρέτηση των τσιφλικάδων.

    Τώρα αν καρπώθηκε κι ο ίδιος ή μέσω τρίτων, και τίποτε μετοχικά κοψίδια στο πνεύμα του "μαζί τα φάγαμε" είναι άλλου ΣΔΟΕ παράγραφος.

    Αυτό έλειπε να φέρει και πολιτική αντίσταση, σε συναδελφικές δικολαβικές υποχρεώσεις, για τα 20 000 000 εκατομμυριάκια του δημοσίου που αγιάσανε στα επουράνια από τη Μ.Μ. Λαύρας (Σκύρο) με τη μεσολάβηση του συναδέλφου του.

    Τι να σου κάνει ο ΓΑΠ ο ΣΑΜ, και όλοι οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ μαζί, όταν οι ψηφοφόροι τους περιβάλουν με δικολαβικές βρουτιές!

    Εδώ κρίνετε η διαφορά της ποιότητας της ψήφου από την ποσότητα των κουκιών.

    για αυτούς που ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ, ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!!!
    http://ksanapsifistetonxorisstavro.blogspot.com/

    ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ θα δούμε να επιστρέφουν φτερωτά τα εξαπτέρυγα στο παγκάρι της Εκκλησίας του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ greco

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Όταν έχεις να κάνεις μ' έναν από δαύτους, πρέπει πάντα να είσαι καχύποπτος.

    @ Ρίκα Κ.

    Εύγε! Όχι να προσπαθούν να το παίξουν και ευαίσθητοι τώρα. Ποιος τους πιστεύει πια; Ποντικοί είναι, που εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μ' αυτά και με 'κείνα δεν υπάρχει μέλλον για τον τόπο όσο είναι γαντζωμένοι οι άεργοι στην εξουσία. Άλλοι πάνε στα άστρα κι εμείς ψάχνουμε τρύπα να μπούμε να κρυφτούμε. Φλωρίδη, όταν ο Σημίτης μεταξύ άλλων πραγμάτων, ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και ειδικά στο Κιλκίς που πολιτεύεσαι όπου υπήρχε το βαρύ πυροβολικό της κλωστοϋφαντουργίας από κάθετες μονάδες και έστειλε αδιάβαστες 250.000 οικογένειες, πού ήσουν; Τι έκανες; Τότε να έσκαγες παραίτηση που θα είχε και νόημα και ίσως γλύτωναν και μερικές βιοτεχνίες να φάει λίγος έστω κόσμος ψωμάκι. Ένας τρανταχτός κλάδος που έφερνε δισεκατομμύρια συνάλλαγμα πέθανε σε 5 χρόνια. Μια χώρα δεν καταστρέφεται επειδή έκλεψε ένας υπουργός ή πολλοί υπουργοί. Καταστρέφεται όταν πνίγεται η παραγωγική βάση. Ακούγατε παραγωγή στο ΠΑΣΟΚ και παθαίνατε έρπητα ζωστήρα. Ασχολιόσουν κι εσύ με ευγενή σπορ όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Δεν πείθεις κ. Φλωρίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.