9/6/11

Τρεις πυλώνες πολιτικής Σαμαρά

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων στις Βρυξέλλες, αλλά δεν ενέδωσε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει πως στηρίζει ό,τι είναι ορθό για την πατρίδα. Κατηγορεί την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι παραπληροφορεί για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.


Με το "Ζάππειο 2" ανά χείρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε χθες στις Βρυξέλλες επαφές με τον Πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμειναν στη θέση τους για συναίνεση και ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις δικές του, προσπαθώντας ταυτοχρόνως να εξηγήσει ότι η δική του συνταγή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα, να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης.


Κακή πληροφόρηση
Ο κ. Σαμαράς εξήγησε την πολιτική του, ώστε η Ελλάδα να εξέλθει του οικονομικού αδιεξόδου και της κρίσης το συντομότερο δυνατόν. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι υπάρχει κακή πληροφόρηση για τις θέσεις του. Την παραπληροφόρηση αυτή, τη χρεώνει στην ελληνική Κυβέρνηση. Γι' αυτόν το λόγο εξήγησε προς τους συνομιλητές του τι ο ίδιος υποστηρίζει, τονίζοντας τα εξής:

1. Αποκρατικοποιήσεις.
2. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
3. Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τις συναντήσεις του, "στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την πατρίδα, αλλά δεν μπορούμε να στηρίξουμε ό,τι έχει αποδειχθεί λάθος".


Συναίνεση
Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Ρομπέι όσο και ο κ. Μπαρόζο κάλεσαν τον κ. Σαμαρά να συμβάλει στη συναίνεση. Ο κ. Ρομπέι δήλωσε τα εξής: "Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προ αυτήν την κατεύθυνση". Δηλαδή της επιστροφής της Ελλάδας στη βιώσιμη εποικοδομητική οδό, καθώς και στην οικονομική ανάκαμψη.

Συναφής ήταν και η θέση του κ. Μπαρόζο, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. "να δεσμευτεί στην επίτευξη ευρείας εθνικής συναίνεσης, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών οικονομικών της".

Κλοιός πιέσεων
Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε σ' ένα κλοιό πιέσεων, χωρίς, όμως, να ενδώσει. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., "έθεσα προς τους εταίρους όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και εξήγησα γιατί η υφιστάμενη πολιτική της Ελλάδας δεν αποδίδει" και εξήγησε γιατί πρέπει να αλλάξει. Ο κ. Σαμαράς, πάντως, επιμένει στην πολιτική την οποία θεωρεί ορθή και ότι είναι η μοναδική οδός εξόδου από την κρίση.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των συναντήσεών του, προχθές, στη Γαλλία με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Φιγιόν και χθες με τους αξιωματούχους της Ε.Ε., τόνισε ότι το διήμερο είχε ένα διπλό στόχο: "Και συνεισφέραμε -είπε- στην προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ε.Ε.".
http://sigmalive.com/

3 σχόλια:

  1. Antoni xaneis tin monadiki efkairia na glytoseis tin Patrida mas apo ta tin symmoria tou GAP.

    Min analonesai se syzitiseis me tin E.E tora, giati aftoi ek ton pragmaton apoblepoun ston GAP, giati einai o monos pou engeiatai tin tirisi tou Mnimoniou.

    Mi xaneis allo xrono, an theleis na mas glytoseis apo ton katiforo pou mas odigosan. Apoxoreisai apo tin Bouli, opos ekane polles fores o Andreas. Monon etsi tha kerdiseis tin sympatheia tou Laou kai isos kai tin Prothypourgeia.

    An den pesei i kybernisi GAP tora, tha einai pleon arga gia tin Ellada, giati to Mnimonio 2 einai xeirotero apo to proto kai tha sklabosei polles genies Ellinon.

    Antoni tora, mi xaneis allo xrono, giati tha einai arga !!!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ζυγαριά θα στηθεί σε δυό βδομάδες. Όταν για ένα τετραήμερο θα γκαρίζουν οι βουβουζέλες τής τρομολαγνείας (μαστίγιο) και παράλληλα θα κάνει και κάποια ανοιγματάκια ο ΓΑΠ προς το Ζάππειο ΙΙ (καρότο). Και τσουπ τσουπ τσουπ, ένα - ένα τα χαρτιά θα πέφτουν στο τραπέζι. Εκεί θα δούμε τι θα γράψει η πλάστιγγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξενοκράτη, πές τα!!
    Εδώ που φτάσαμε, είναι μονόδρομος. Η τάν ή επί τάς...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.