1/6/11

Συρία: δεν έτυχε θερμής υποδοχής από την αντιπολίτευση η γενική αμνηστία


Στη Συρία δεν έτυχε θερμής υποδοχής από την αντιπολίτευση η γενική αμνηστία που ανακοίνωσε ότι δίνει ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Άσσαντ.Με κριτικές για καθυστερημένη κίνηση, ανεπαρκή και ταπεινωτική, στελέχη της αντιπολίτευσης, που πραγματοποίησαν συνάντηση στην πόλη Αντάλια, έδειξαν ότι η κοινωνική ένταση, μάλλον δεν θα εκτονωθεί με την ανακοίνωση του μέτρου.Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα o Σύρος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο χορηγεί γενική αμνηστία καλύπτοντας όλα τα μέλη των πολιτικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων.


Σημειώνεται ότι η οργάνωση είναι απαγορευμένη στη χώρα. Το 1982 τα μέλη της ξεσηκώθηκαν παίρνοντας τα όπλα κατά του πατέρα του προέδρου, Χαφέζ αλ-Άσαντ, ο οποίος έπνιξε στο αίμα την εξέγερση με πολλές χιλιάδες νεκρούς. Έκτοτε η συμμετοχή στην οργάνωση τιμωρείται με θάνατο.

Η Συρία τους τρεις τελευταίους μήνες συγκλονίζεται από συνεχείς, σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις κατά του προέδρου. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.000 πολίτες από πυρά στρατιωτών, εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Οι συλλήψεις ακτιβιστών και διαδηλωτών φτάνουν τις 10.000 αναφέρουν πηγές από τη χώρα.

H κυβέρνηση έχει αποδώσει τις κινητοποιήσεις σε ξένο δάκτυλο, που επιθυμεί την αποσταθεροποίηση στη χώρα. Καταγγέλλει δε ότι στη χώρα μεταφέρονται από το εξωτερικό όπλα για «συμμορίες ενόπλων»


«Καθυστερημένη η αμνηστία του Άσαντ»
Μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, που συναντήθηκαν χθες στην Αντάλια, χαρακτήρισαν τη γενική αμνηστία που χορήγησε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ως «ανεπαρκή» και «πολύ καθυστερημένη».

Ο Σύριος πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι χορηγεί γενική αμνηστία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana.

«Είναι ένα ανεπαρκές μέτρο, έχουμε ζητήσει αυτήν την αμνηστία εδώ και αρκετά χρόνια αλλά άργησε να έρθει», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραζάκ Έιντ, ο οποίος έχει υπογράψει τη «Διακήρυξη της Δαμασκού».

«Είμαστε ενωμένοι υπό το σύνθημα: ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος και ζητάμε το λογαριασμό από όλους όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα. Το αίμα που χύθηκε δε θα πάει χαμένο», πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, π επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συμμετείχε στη συνεδρίαση, Μελχέμ αλ Ντουρουμπί, δήλωσε ότι «η αδελφότητα, όπως και ο λαός της Συρίας, θέλει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ». «Ζητάμε την ελευθερία και την πτώση του καθεστώτος», επανέλαβε.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μόλις έμαθαν για την χορήγηση γενικής αμνηστίας άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα όπως «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» και «καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση». 
http://www.sigmalive.com
http://www.real.gr

1 σχόλιο:

  1. Μετά από τα γεγονότα της εισβολής(προστάδιο-προανάκρουσμα-προανάφλεξη) 'στο Λίβανο που τα 'βλέπαμε ενεοί και χάσκοντες,περιδεείς και έντρομοι,στρατηγική επιλογή των διεθνών δυτικογενών κοράκων είναι εύδηλο και αρτίως προσυμφωνηθέν να επισυμβή με τη Σ υ ρ ί α και το Ι ρ ά ν.Α υ τ ή,εκτιμώ,είναι η σειρά ε υ δ ι α κ ρ ί τ ω ς και ε υ κ ρ ι ν ώ ς και κρίνοντας κ α ι από τη βόρειο Αφρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.