3/6/11

Ενοπλη συμπλοκή αστυνομικών με διακινητές μεταναστών.Αντηλλάγησαν πυρά στην συνοριακή περιοχή Ορεστιάδας

Πυρά αντάλλαξαν για μια ακόμη φορά, τις πρωϊνές ώρες, σήμερα Παρασκευή, αστυνομικοί και σύγχρονοι δουλέμποροι στην συνοριακή περιοχή της Ορεστιάδας.Όπως έγινε γνωστό στις 00.30 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας εντόπισαν με θερμικές κάμερες, στη περιοχή μεταξύ Ορεστιάδας - Χειμωνίου - Θουρίου, ομάδα μη νόμιμων μεταναστών να κινούνται στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου με τη συνοδεία δύο διακινητών.

Ο ένας από τους διακινητές παρέμεινε στο τουρκικό έδαφος, ενώ ο συνεργός του με πλαστική βάρκα μετέφερε και αποβίβασε στην ελληνική όχθη του ποταμού 12 μετανάστες. Στη συνέχεια επιχείρησε να επιστρέψει στην τουρκική πλευρά.

Αστυνομικοί που επέβαιναν σε βάρκα επιχείρησαν να τον συλλάβουν, ωστόσο εκείνος προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψη και να διαφύγει.

Την ώρα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να πιάσουν τον διακινητή, ενημερώθηκαν μέσω ασυρμάτου από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι συνέχιζαν να παρακολουθούν το χώρο με τις θερμικές κάμερες, ότι ο συνεργός του εμφανίστηκε στην τουρκική όχθη και κρατούσε όπλο, πιθανόν πιστόλι.

Ο ένοπλος πυροβόλησε από το τουρκικό έδαφος τρεις φορές από απόσταση 80-90 μέτρων κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Ωστόσο κατά την ένοπλη συμπλοκή δεν υπήρξε τραυματισμός και ο διακινητής, που βρισκόταν από την άλλη πλευρά των συνόρων, διέφυγε.

Εκτός από τον συνεργό του, ο οποίος είναι υπήκοος Τουρκίας, συνελήφθησαν στα ελληνικά σύνορα δώδεκα μη νόμιμοι μετανάστες (1 υπήκοος Σιέρα Λεόνε, 3 υπήκοοι Μαρόκου και 8 υπήκοοι Σομαλίας).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Επίσης στην Κορνοφωλιά Έβρου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του Φρόντεξ και αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου άλλοι δύο διακινητές και οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες.

Οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν βουτώντας στο νερό του ποταμού Έβρου, ωστόσο συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι μετανάστες, για τη μεταφορά τους, κατέβαλαν στα μέλη του κυκλώματος διακίνησης που δρα στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας, το ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος.http://www.tovima.gr/

2 σχόλια:

  1. Η "είδηση" αν και ξεκινάει καλά, θα έπρεπε να συνεχίζει κάπως έτσι:

    "...Όπως έγινε γνωστό στις 00.30 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας εντόπισαν με θερμικές κάμερες, στη περιοχή μεταξύ Ορεστιάδας - Χειμωνίου - Θουρίου, ομάδα μη νόμιμων μεταναστών να κινούνται στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου με τη συνοδεία δύο διακινητών.

    Ομάδα Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών, που ήταν οργανικά ενσωματωμένη στην Αστυνομική διεύθυνση, άνοιξε πυρ και εξουδετέρωσε τους δύο διακινητές".

    Τέλος.

    Όλα τα υπόλοιπα, είναι δικαιολογίες του... ποπού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ειναι καλα οι αλβανοι φιλοι μας απο την εδω μερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.