5/6/11

Σύλληψη τριών σημαντικών στελεχών του ΡΚΚ στη Γαλλία

Le Figaro - Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)
Τρία «σημαντικά στελέχη» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη Γαλλία βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων χθες στην Ile-de-France, δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε αστυνομική ευθύνη για τις συγκρούσεις που ακολούθησαν. 
«Από τις πέντε συλλήψεις - 3 στην Arnouville (Val-d'Oise) και 2 στην Evry - υπάρχουν τρία σημαντικά στελέχη του PKK στη Γαλλία», δήλωσε σήμερα ο Pierre-Henry Brandet, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου. 
Μόνο τρεις συλλήψεις είχαν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με  μια δικαστική πηγή χθες.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το μεσημέρι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Evry και Arnouville, μετά την εφαρμογή εντάλματος έρευνας και σύλληψης σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και τη σύλληψη μερικών μελών αυτής της κοινότητας.  Αστυνομικά αυτοκίνητα λιθοβολήθηκαν και κάηκαν διάφορα δημοτικά αντικείμενα στους δρόμους.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο «μιας έρευνας που διεξάγεται για αρκετούς μήνες από την Υποδιεύθυνση καταπολέμησης της τρομοκρατίας (SDAT) με εντολή της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας του Παρισιού», διευκρίνισε ο Pierre-Henry Brandet.
Η διαδικασία ξεκίνησε από «καταγγελίες για εκβίαση απόσπασης χρημάτων που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του PKK», πρόσθεσε.
Ο Pierre-Henry Brandet αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόκληση η χρήση υπερβολικής βίας σε αυτή την επιχείρηση, την οποία επέκριναν το Σάββατο το ΓΚΚ (PCF) και ο Jean Pierre Μπλαζί, Σοσιαλιστής Δήμαρχος της Gonesse (Val-d'Oise), κοντινή πόλη της Arnouville.

Έντεκα μέλη της κουρδικής κοινότητας τραυματίστηκαν ελαφρά μετά την παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στη Arnouville και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Gonesse, σύμφωνά με τον Μπλαζί για τον οποίο η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν «άσχημα διαχειρισμένη και οδήγησε σε απαράδεκτες υπερβολές στο δημόσιο χώρο».
«Η επέμβαση δικαιολογείται ιδιαίτερα από τις υπερεσιακές ανάγκες», είπε ο κ. Brandet.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, «δεν είναι η άμεση σύλληψη που δημιούργησε τις εντάσεις αλλά η αντίσταση ορισμένων συμμετεχόντων οι οποίοι ήθελαν να εμποδίσουν τις συλλήψεις με κάθε μέσο» 
Υπογράμμισε ακόμα ότι «Οι ερευνητές της SDAT ξέρουν να δράσουν με διακριτικότητα».

Le Figaro.fr   05.06.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.