1/6/11

Ο Ισραηλινός στρατός θα σταματήσει το νέο στολίσκο για την Γάζα

O αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Μπένι Γκανζ ανέφερε σήμερα ότι ο στρατός σχεδιάζει να σταματήσει το νέο στολίσκο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας.
"Ετοιμαζόμαστε για το στολίσκο όπως ορίζουν οι διαταγές της ισραηλινής κυβέρνησης", «Ετοιμαζόμαστε να τον σταματήσουμε»,.


Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις μετά την επιχείρηση της 31ης Μαιου είχαν αναθεωρήσει την τακτική τους καθώς η δράση τους εκτός της έντασης στις Ισραηλινο-Τουρκικές σχέσεις προκάλεσε και διεθνείς επικρίσεις.Ολα αυτά συνέτειναν στο να καταστεί ο αποκλεισμός της Γάζας πιο χαλαρός.


Oι δηλώσεις έγιναν απο τον Αντιστράτηγο και  αρχηγό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Μπένι Γκανζ κατά τις εργασίες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

Στη Λωρίδα της Γάζας, η πολιτική ηγεσία της Χαμάς τίμησε την πρώτη επέτειο της ισραηλινής επιδρομής της 31ης Μαΐου 2010 με πορεία  και με τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που στήθηκε πρός τιμή των εννέα Τούρκων "ακτιβιστών"(μελών της ισλαμιστικής "ανθρωπιστικής" οργάνωσης ΙΗΗ)  οι όποιοι"άοπλοι" (μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα βρέθηκαν στο Μαβί Μαρμαρά)  σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που επέδραμαν στο πλοίο.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στη Γάζα,ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια επέκρινε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν προς  τις κυβερνήσεις για να  αποθαρρύνουν τους ακτιβιστές να συμμετέχουν στην αποστολή στην Γάζα  ενός νέου στολίσκο.«Καταδικάζουμε αυτές τις δηλώσεις  και απαιτούμε  να αποσυρθούν», δήλωσε ο Χανίγια, καλώντας τα Ηνωμένα Έθνη να "εκτελούν τα καθήκοντά του και τις δεσμεύσεις της προς έναν κατεχόμενο λαό».Οι διοργανωτές της αποστολής  πρέπει "να προχωρήσουν και να μην διστάσουν  για χάρη των αδελφών τους στη Γάζα".

Την ίδια ώρα στην Τουρκία και στο κατάστρωμα του πλοίου Μαβί Μαρμαρά 22 φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου και ζήτησαν απο την διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη μιας νέας αιματοχυσίας.

1 σχόλιο:

  1. Μαγκας ο Ισραηλινος στρατος αν και αναρωτιεται κανεις :Tι παιχνιδι ακριβως παιζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.