22/6/11

Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ, λέει Αυστριακός πρώην ΥΠΟΙΚ

Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ, όλες οι άλλες λύσεις είναι απλώς «παραμύθια», δήλωσε στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», ο κορυφαίος Αυστριακός, πρώην πολιτικός της εποχής του Σοσιαλδημοκράτη ιστορικού καγκελάριου της Αυστρίας Μπρούνο Κράσκι, Χάνες Αντρος, ο οποίος είχε διατελέσει αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του. Όπως επισημαίνει ο κ. Αντρος, οι Έλληνες δεν έχουν το δυναμικό για να αποπληρώσουν τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ και σε παρόμοια περίπτωση μια τράπεζα, προκειμένου να χάσει τα πάντα, διαγράφει το ήμισυ του χρέους.

Ερωτηθείς πότε θα το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί, ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά «ελπίζω σύντομα, διότι διαφορετικά θα πρέπει κάποιος να επικαλεστεί τον Μαρκ Τουέν, ο οποίος έλεγε πως, ή θα κρατήσουμε μαζί ή θα απαγχονιστούμε ξεχωριστά».
Ο κ. Αντρος ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ευρωπαίους πολιτικούς για την «ανεύθυνη αδυναμία» τους να αφήνουν σε ασάφεια την Ελλάδα, αναφέροντας πως δεν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα, αλλά πως οι πολιτικοί, αν συνεχίσουν αυτή τη στάση τους, θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ασημαντότητα.
Μάλιστα υποστηρίζει πως από τη δεκαετία του 1970 καμία κρίση κράτους δεν έτυχε τόσο αισχρής διαχείρισης από τους ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η τωρινή κρίση στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η νυν Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) τάχθηκε κατά της διαγραφής χρέους και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πετύχει την αλλαγή με τις δικές της δυνάμεις.
Πρόσθεσε πως η διεθνής βοήθεια θα αποδεσμευτεί, μόνο εφόσον η Ελλάδα ψηφίσει τα απαραίτητα μέτρα στη Βουλή, και σε αυτά περιλαμβάνεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και το μεσοπρόθεσμο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ενώ παρέπεμψε παράλληλα στην αποκαλούμενη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», κατά την οποία οι αυστριακές τράπεζες συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. αφού δε συμφωνούν οι Ευρωπαίοι θα το κάνουμε εμείς; τα δικά τους παιγχνίδια και τις λογιστικές βλακείες θα πληρώσουμε. δεν μετράνε φασόλια οι φονιάδες της Λιβύης ανθρώπους μετράνε, ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.