6/6/11

Όργανο ισραηλινής συνωμοσίας ο Economist, σύμφωνα με τον Erdogan

« Κιλιτσντάρογλου, αντί να προσπαθείς να σώσεις την Τουρκία, πήγαινε να σώσεις την Ελλάδα»!
Ως «όργανο συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης», χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, το περιοδικό Economist, με αφορμή άρθρο της εβδομαδιαίας έκδοσης.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, το κύριο άρθρο του Economist, «One for the opposition» στις 2 Ιουνίου, έχει προκαλέσει την οργή των τουρκικών κυβερνητικών αξιωματούχων.
Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan όσο και οι υπουργοί, έχουν απαντήσει εξοργισμένοι στο περιοδικό, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να υπονοήσουν ότι ο Economist είναι μέρος μιας ισραηλινής συνωμοσίας που στόχο έχει να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση,

Σε αυτό το άρθρο ο Economist συμβουλεύει τους αναγνώστες ότι ο καλύτερος τρόπος για τους Τούρκους πολίτες ώστε να προάγουν τη δημοκρατία, θα είναι να «ψηφίσουν εναντίον του κυβερνώντος κόμματος», αλλά και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP).

Σύμφωνα με το Economist, ένα ισχυρότερο ποσοστό για το κόμμα της αντιπολίτευσης, θα μείωνε το ρίσκο για αλλαγές που θα καθιστούσαν το Σύνταγμα χειρότερο και θα του έδιναν περισσότερες πιθανότητες για μελλοντική εκλογή του.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT, ο Erdogan δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι «το AKP θα βγει ξανά πρώτο στις εκλογές, παρά τις προκλήσεις από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης¨.

Προσέθεσε ακόμη ότι «τα διεθνή μέσα, καθώς υποστηρίζονται από το Ισραήλ, δεν θα είναι χαρούμενα με τη διατήρηση του AKP στην εξουσία»

http://www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

4 σχόλια:

  1. Το Economist ειναι παγκοσμιος ηγετης στην ενημερωση,κυριως οικονομικη.Και οταν εχει βαλει "χερι" στον ηγετη της τουρκιας τα πραγματα μαλλον καλα πηγαινουν και ας λεει οτι θελει ο ερντογαν για Ισραηλ και ...συνομωσιες.

    "Ο καλύτερος τρόπος για τους Τούρκους για την προώθηση της δημοκρατίας θα ήταν να καταψηφίσουν το κυβερνών κόμμα"
    2 Ιούνη 2011 Economist.

    Σαν καλα τα βλεπω τα ...πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΕ!!! βέβαια ο Economist τι άλλο θα ονειρεύεται εκτός από το
    Το ΧΡΗΜΑ ως ΧΡΕΟΣ "moneyasdebt"
    http://vimeo.com/5350419
    σίγουρα με τις δικές του συμβουλές θα σώσουν ΑΥΤΟΙ καλήτερα την Τουρκία, όπως και την Ελλάδα.
    Πάντως το Ισραήλ παίζει καλά το παιχνίδι των τραπεζιτών στη Μεσόγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ρωτησωμε εναν φοιτητη των οικονομικων τι σημαινει "κυκλοφορων χρημα στην αγορα" και τι χρειαζεται για να παραχθει και να κυκλοφορησει θα μας πει ο,τι ισχυει.
    Δηλαδη δεν μπορει να υπαρξει κυκλοφορων νομισμα αν δεν υπαρχει αντιστοιχο χρεος και καθε φορα που
    χρειαζεται να αυξηθει το νομισμα που κυκλοφορει πρεπει πρωτα να προυπαρξει δημιουργια χρεους.Φυσικα αυτα δεν τα δημιουργησε ουτε τα εφηυρε ο Economist.Τι σημαινουν? Δεν γνωριζω λεπτομερειες γιατι δεν τα σπουδασα,παντως αυτα ακουσα και τα μεταφερω.Μηπως ξερει καποιος να μας βοηθησει στην ερμηνεια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν με νοιάζει για την Τουρκία κ. Αθανασιάδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.