6/6/11

Moody’s: «Προβληματισμός» για την Τουρκία

Η πιστωτική αξιολόγηση της Τουρκίας ενδέχεται να υποστεί πιέσεις εάν η οικονομία αντιμετωπίσει πρόβλημα στην χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, ανακοίνωσε η Moody’s Investors Service, που προτρέπει την κυβέρνηση να «σφίξει τα λουριά» μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην χώρα αυτή την εβδομάδα.
Αν και η χώρα έχει κάνει πρόοδο στην βελτίωση της δημοσιονομικής της θέση, το μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και η εξάρτηση από τις επενδυτικές ροές χαρτοφυλακίου για την χρηματοδότηση αυτού του ελλείμματος, καθιστούν ακόμη πιο σημαντική την ανάγκη εύρωστων δημοσιονομικών θεμελίων, αναφέρεται στην έκθεση του οίκου.

Ο πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί την επανεκλογή του στις 12 Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του πιθανόν να διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Η Moody’s αξιολογεί την Τουρκία με βαθμολογία Ba2, δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική κλίμακα, με θετικό outlook. http://www.euro2day.gr

1 σχόλιο:

  1. Αφού τους ήπιαν το αίμα τί άλλο θέλουν να τους εξαλείψουν τελειωτικά; Δηλαδή με εμάς και το ΔΝΤ, μιάς και τα σημεία είναι τα ίδια, τί θα γίνει. Η Moody's μάλλον δίνει διεθνείς διαταγές στα επενδυτικά κεφάλαια. Προβλέπεται έτσι χωρίς αντίδραση το τέλος των Μεσογειακών χωρών και ποιός θα επεκταθεί σ' αυτούς τους χώρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.