15/3/12

Υπερασπίστηκε την πολιτική του ο Αχμαντινετζάντ


Τους πολιτικούς και οικονομικούς του χειρισμούς υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μιλώντας σε μια ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας όπου εκλήθη για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών που τον κατηγόρησαν ότι δεν σέβεται τους νόμους.
«Οι ερωτήσεις που μου θέσατε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Αν είχατε ζητήσει τη γνώμη μου, θα είχα θέσει πιο δύσκολες ερωτήσεις. Απάντησα σε όλες, αν μου βάλετε λιγότερο από 20 στα 20 θα είναι άδικο» είπε ο Αχμαντινετζάντ με σαφή ειρωνικό τόνο.

Οι ερωτήσεις που έθεσαν οι περίπου 80 βουλευτές αφορούσαν κυρίως οικονομικά προβλήματα του Ιράν, την πίστη του Αχμαντινετζάντ στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη αγιατολάχ Χαμενεϊ καθώς και τις απόψεις του σχετικά με την χρήση της ισλαμικής μαντήλας.

«Οι χειρότεροι περιορισμοί έχουν τεθεί στην κυβέρνηση, όπως οι οικονομικές κυρώσεις και η παγκόσμια κρίση. Όλος ο κόσμος, φίλοι και εχθροί της κυβέρνησης, αναγνωρίζει ότι δράσαμε άψογα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη χώρα του εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πληθωρισμός, που επισήμως βρίσκεται στο 21%, αλλά στην πραγματικότητα ξεπερνά το 30%, και η πτώση κατά 55% της αξίας του εθνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου τον τελευταίο χρόνο δεν οφείλονται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του ενώ υπογράμμισε την πίστη του στον Χαμενεϊ, λέγοντας πως «όλη μου η ζωή δείχνει ότι πάντα τον υπερασπιζόμουν».

Όσον αφορά την ισλαμική μαντήλα ο πρόεδρος του Ιράν κατήγγειλε όσους επιθυμούν να την επιβάλλουν με τη βία. «Πρέπει να σταματήσουμε να παρενοχλούμε τις νεαρές γυναίκες (...) Είναι παιδιά μας, πρέπει να τα σεβαστούμε», επεσήμανε ο Αχμαντινετζάντ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν που πρόεδρος καλείται από το κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερωτήματα.
(Α.Π.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.