23/5/12

ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΥΠΟ - Τούρκος Αστυνομικός Διευθυντής στα Κατεχόμενα

Λιάνα Μυστακίδου
Τον διορισμό Τούρκου αστυνομικού διευθυντή στα Κατεχόμενα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Duxen, Cenk Mutlukaya. Υπό την τίτλο «Μια πρωτιά», επιφυλάσσει  σκληρή κριτική στην Άγκυρα.Συγκεκριμένα γράφει:  «Επικεφαλής της Αστυνομίας στα Κατεχόμενα  τοποθετείται διευθυντής από την Τουρκία. Ετοιμάζεται το γραφείο του. Άλλοι λένε ότι είναι αξιωματικός, άλλοι  αστυνομικός. Θα ασκεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας. Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο».
Και σε υψηλούς τόνου συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνουμε ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Το  μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχουμε διορισμένους Τούρκους στην διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας, στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας και τώρα της Αστυνομίας. Αναρωτιέται κανείς τι σημαίνει αυτό; Είναι νόμιμο; Μπορεί να κλονίσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία(!) της «βόρειας τουρκοκυπριακής δημοκρατίας»;  Ή μήπως με την εφαρμογή του σχεδίου Β γίνεται ένα βήμα προς την μετατροπή της χώρας σε υποδιοίκηση  της Τουρκίας; Αυτοί που δεν πίστευαν στη λύση και σπατάλησαν το χρόνο των διαπραγματεύσεων  αποφάσισαν να ενταχθούμε στην Τουρκία και όχι στον κόσμο. Ή δεν έφτανε η δύναμή τους να αλλάξουν την πορεία…  Ή αυτός ήταν ο μοναδικός τους στόχος;»

Πάντως ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους  Ιρσέν Κιουτσούκ δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε τον διορισμό Τούρκου Αστυνομικού Διευθυντή στα Κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.