24/5/12

«Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, βάλτε την Τουρκία»

Άρθρο στο blog "The Tell" που δημοσιεύεται μέσω του Marketwatch

«Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, βάλτε την Τουρκία» είναι ο τίτλος άρθρου άποψης στο αμερικανικό blog “The Tell”, το οποίο δημοσιεύεται μέσω του Marketwatch.


Όπως λέει ο συντάκτης του άρθρου, «παρότι μία τέτοια ιδέα δεν θα ήταν διόλου ευπρόσδεκτη από την Αθήνα, λόγω και της ιστορικής έντασης ανάμεσα στους δύο γείτονες του Αιγαίου, στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται ελκυστική».
«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνο την τρέχουσα σκληρή γραμμή λιτότητας. Και η Ελλάδα, όπως όλοι ξέρουμε, δεν συμβάλλει στον παράγοντα ανάπτυξη» αναφέρει.

 Συνεχίζοντας, ο συντάκτης παραθέτει τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ , συγκρίνοντας τα αδύναμα μεγέθη της Ελλάδας, με το «θαύμα» της Τουρκίας, την ανάπτυξη της οποίας παρομοιάζει με αυτή της κινεζικής οικονομίας. Και λέει ότι, «αν και τα υψηλά αυτά ποσοστά τουρκικής ανάπτυξης θα επιβραδυνθούν κάπως τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη θα τρίβει τα χέρια της να τα συμπεριλάβει στα συνολικά της μεγέθη».

«Το status της Τουρκίας ως μουσουλμανική υπερδύναμη αποτελεί εμπόδιο για τους ξενοφοβικούς στο Βερολίνο και το Παρίσι, αλλά ίσως θελήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια, μόλις συνειδητοποιήσουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας στη χώρα κυμαίνεται μόλις στα 28 έτη, μακράν χαμηλότερα του αντίστοιχου ευρωπαϊκού» συνεχίζει.
«Με τον τουρκικό πληθυσμό ανάλογο της Γερμανίας, κοντά στα 80 εκατομμύρια, μιλάμε για άφθονο ‘νέο αίμα’ που θα πλήρωνε για τις συντάξεις των ηλικιωμένων Ευρωπαίων».

«Και όπως μου είπε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Turkcell, Sureyya Ciliv: «Έχουμε εδώ μία εκπληκτική οικονομική μηχανή. Η αποδοχή της Τουρκίας από την Ε.Ε είναι ένα σενάριο win-win (αμοιβαίου κέρδους), ακόμα και τώρα».

Καταλήγοντας ο συντάκτης του blog λέει ότι «καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητούν απόψε και πάλι στις Βρυξέλλες στο δείπνο τους, ίσως θα ήταν καλό να κοιτάξουν πέρα από τη σούπα τους και προς την ‘τουρκική απόλαυση’».

Αν και δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου αυτού, υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι διατηρεί –ή ξεκινά- στενές σχέσεις με υψηλά ιστάμενους Τούρκους.


4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σχόλια διαγράφηκαν από λάθος.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/20_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.