16/5/12

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου τους φιλοναζιστές

Επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου τους φιλοναζιστές
Νέα προσπάθεια για να τεθεί εκτός νόμου το φιλοναζιστικό κόμμα NPD ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, που όμως θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια επανάληψη της αποτυχίας του 2003, όταν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα.

Νέα προσπάθεια για να τεθεί εκτός νόμου το φιλοναζιστικό κόμμα NPD ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, που όμως θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια επανάληψη της αποτυχίας του 2003, όταν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα. Η απόφαση τότε είχε στηριχθεί στην αποκάλυψη ότι αρκετοί αξιωματούχοι του ακροδεξιού κόμματος ήταν πληροφοριοδότες της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Μετά τα γεγονότα του Νοεμβρίου, οπότε ήρθε στο φως η εμπλοκή νεοναζιστικού τρομοκρατικού πυρήνα σε σειρά δολοφονιών, πρωτίστως Τούρκων μεταναστών, οι γερμανικές Αρχές έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν διακόψει τις επαφές με πληροφοριοδότες στην ηγεσία του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος. Στόχος της νέας νομικής απόπειρας θα είναι να αποδειχθεί ότι το NPD συνιστά απειλή για το σύνταγμα της χώρας.
 
Προσφυγή
Από την πλευρά του το κόμμα έχει δηλώσει έτοιμο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν τεθεί εκτός νόμου.

Σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, Μάρτιν Μόρλοκ, στο «Spiegel», είναι πιθανό να πετύχει την ανατροπή μιας καταδικαστικής απόφασης, επειδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα απαιτήσει να αποδειχθεί ότι η απειλή για το σύνταγμα δεν είναι μελλοντική, αλλά του παρόντος.
Το φιλοναζιστικό NPD έχει χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας ως «ρατσιστικό, αντισημιτικό, που αρνείται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος» και στοχεύει στην ανατροπή της δημοκρατίας και τη δημιουργία του Τέταρτου Ράιχ.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.