17/5/12

«Οι Ε/κ “σφετερίστηκαν” τη θαλάσσια περιοχή δυτικά Πάφου» Πρωτοφανείς δηλώσεις από Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα


Φωτογραφία
Ο «ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ»της ψευδοβουλής, «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μουσταφά Γιεκτάογλου, απάντησε στους ισχυρισμούς ότι οι περιοχές στις οποίες θα προβεί σε εργασίες εντοπισμού υδρογονανθράκων η Ανώνυμη Εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) συμπίπτουν με τις περιοχές που ανακήρυξε ως ΑΟΖ η Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ότι οι Ε/κ δραστηριοποιούνται χωρίς να υπολογίζουν τον τ/κ «λαό». Υποστήριξε επίσης ότι η ε/κ πλευρά «σφετερίστηκε» τη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Πάφου και δεν υπολογίζει ούτε την Τουρκία ούτε και την «ΤΔΒΚ», τονίζοντας ότι η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να τηρήσει σιγήν ιχθύος στις ενέργειες της Ελλάδας και της «νότιας» Κύπρου.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς των Ε/κ ότι η Τουρκία είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα, ο Γιεκτάογλου είπε ότι η Τουρκία διεξάγει, ειρηνικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, εργασίες για εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, αφού έχει συνάψει συμφωνίες με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες είναι χώρες-μέλη της ΕΕ, καθώς επίσης και με την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Γεωργία. Υπογράμμισε, δε, ότι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα είναι η ε/κ πλευρά, η οποία έχει συνάψει συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο. 

1 σχόλιο:

  1. Μέχρι πριν από λίγο, την Κύπρο την αγνοούσαν, τώρα την παρακολουθούν με νεύρα, σε λίγο θα απειλούν και στο τέλος θα παρακαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.